Norge kräver att få tillbaka bistånd från Palestina

ISRAEL/PALESTINA. Då informationen att norskt bistånd gått till ett center uppkallat efter en palestinsk terrorist gick Norges utrikesminister Børge Brende ut och meddelade att man kräver pengarna tillbaka. Ett mycket bra och riktigt agerande från norsk sida.

Det var på fredagen som Palestinian Media Watch rapporterade att ett palestinskt kvinnocenter på Västbanken, byggt med pengar från Norge och FN, hade fått namnet ”Martyr Dalal Mughrabi Center” efter Dalal Mughrabi som låg bakom en busskapning i Israel 1978 då 37 civila, varav 13 barn, dödades.

Senare på fredagen tog norska utrikesdepartementet kraftfullt avstånd från beslutet att hylla Dalal Mughrabi, som också dödades i samband med busskapningen.

– Detta är något som Norge inte kan acceptera att associeras med och det är otänkbart att norska biståndsmedel går till sådana saker, säger Børge Brende.

Norska UD konstaterar att namnet ”Martyr Dalal Mughrabi Center” blev känt först efter att den norska insatsen var avslutad och ingen från den norska sidan rådfrågades i namnfrågan.

– Vi har bett att symbolen för det norska representationskontoret omedelbart tas bort från byggnaden och att pengarna som har gått till centret betalas tillbaka, förklarar Børge Brende.

Det är vanligt att offentliga byggnader och idrottsturneringar uppkallas efter terrorister. Resultatet blir naturligtvis att man glorifierar terrorister och deras dåd. Kombinerat med att dömda terrorister och deras familjer mottar lön och ersättningar så uppviglar man till terrorism. Detta är väl känt men mycket lite görs av de som ger bistånd till Palestina.

Tidningen Dagen skriver att bistånd till Palestina varit en känslig fråga även i Sverige och att en riksdagsmajoritet röstat igenom krav på att biståndet till Palestina ska ses över.

Frågan om bistånd till Palestina har under en längre tid varit en känslig fråga även i Sverige. För ett år sedan röstade exempelvis en riksdagsmajoritet igenom ett krav på att biståndet till Palestina skulle ses över.

– Självklart måste vi hjälpa palestinier, men vi måste också kunna säga till när något inte är acceptabelt, sa Mikael Oscarsson (KD) som under en lång tid har engagerat sig i frågor som rör Israel och Palestina.

Vad är det som är så problematiskt med det svenska biståndet till Palestina? frågade Dagen honom då. – Att det palestinska självstyret uppmanar till våld mot civila israeler och att de sprider hatpropaganda i skolböcker och i sina officiella tv-kanaler, svarade Oscarsson.

-Pettersson undrar varför det är självklart att vi ska hjälpa palestinierna? Det är den folkgrupp som får mest bistånd per capita men ställer bara till elände, det finns andra människor som behöver biståndet bättre. Både i Sverige och utomlands.

För övrigt undrar jag om araberna tycker att landet är deras. Varför är Dödahavsrullarna inte skrivna på arabiska?

Tvåstatslösningen är redan klar och erkänd av Sverige, EU och FN…

Brittiska Palestinamandatet 1920 efter att Osmanska riket förlorat kriget

24 thoughts on “Norge kräver att få tillbaka bistånd från Palestina

  1. Postar min kommentar här under Petterssons huvudinlägg om Palestina.

    I Palestina och övriga Mellanöstern finns ju som alla vet många islamister, jihadister fascister mm vilket Twittervideon nedan visar (Länk nedan).

    Talet som språkröret Isabella Lövin (MP) höll i slutet på MP:s nyligen avslutade partikongress handlade om nazism, fascism mm.

    Hon citerade bl a Emerich Roth och varnade för ondska i form av nazism, fascism mm inför samarbete med SD. Twittervideon nedan har kompletterats med förtydligade om MPs egna smutsiga islamistiska & fascistiska byk!

    Klicka på länken nedan och hitta Twitter-videon i början på websidan som öppnas. Klicka därefter igång ljudsymbolen i Twitter videon (finns i nedre högra hörnet av bildrutan) och låt sedan bild & ljud rulla på ända från start till slutet.

    https://twitter.com/pjjonasson

    Lycka Till!

    • Tillägg:

      Twitterlänken jag postade råkade visa för många inslag. För att öppna videon jag syftade på föreslår jag att ni klickar på den blåfärgade länken överst till höger om texten ”Tweets av pjjonasson”

      Lycka Till igen!

  2. Stora delar av de biståndspengar som Palestina mottagit från västländer (inkl EU-länder) samt FN har enligt gammal palestinsk ”tradition” säkert hamnat på de korrumperade ledarnas privata bankkonton t ex den palestinske terror-presidenten Abbas och övriga terror-ministrar i hans odemokratiska s k ”regeringen”.

    När Mahmoud Abbas företrädare PLO & Fatah-terroristen Yassir Arafat, som dog i november 2004 visade det sig att Arafat konfiskerat bidrag från väst och byggt upp en privat förmögenhet på motsvarande c:a 40 miljarder kr.

    Delcitat

    Miljarderna som försvann

    Upp till tio miljarder kronor kan försvinna med ledaren ned i graven i Ramallah. För ingen vet var de finns. Det finns många motstridiga uppgifter om Arafats pengar. Han kontrollerade upp till 40 miljarder kronor, enligt en tidigare palestinsk finansminister. (Publicerad 12 nov 2004)

    Slut delcitat

    Läs vidare bl a om Yassir Arafats förskingringar samt om arvs-tvisten mellan änkan Suha Arafat och den nya palestinska regimen på länkarna nedan:

    https://unvis.it/expressen.se/1.148828

    Delcitat

    Arafats änka jagas i korruptionshärva

    Tunisiska myndigheter har utfärdat en internationell häktningsorder för Suha Arafat, änkan efter den avlidne palestinske ledaren Yassir Arafat.

    Hon är indragen i en korruptionshärva som avslöjats när man undersökt den flydde diktatorn Ben Alis familj, uppgav det tunisiska justitieministeriet, enligt nyhetsbyrån Reuters. (Publicerad:31 oktober 2011).

    Slut delcitat

    Läs vidare på SVT-länken nedan:

    https://www.svt.se/nyheter/utrikes/arafats-anka-jagas-i-korruptionsharva?mobilregionalmeny=1&mobilmeny=0

  3. Interessant att se är att fortfarande efter det att 77% procent av det territorium som ursprungligen utlovats till judarna/Israel av segermakterna GB/FR efter 1. världskriget, återstår ännu Västbanken och Gaza.
    Västbanken ockuperades sedan av Jordanien (som egentligen är ockuperat judiskt land) men togs senare delvis tillbaka.
    Gaza har judarna/Israel förlorat.

  4. Dette er faik news og falsk propaganda. Norges største fagorganisasjon og Norge som nasjon med befolkning vil ha okkupasjonen av #Palestina avsluttet og Zionistene ut derfra.

    LO går inn for internasjonal økonomisk, kulturell og akademisk boikott av Zionister i #Palestina http://bit.ly/2qBF6Zw

    Zionistenes okkupasjon av #Palestina runder 50 år http://bit.ly/2qBF6Zw

    Normenn har opplevd okkupasjon, Vi får se hva Svenskene sier etter noen flere år med Arabisk og Afrikansk okkupasjon og sharia . Mulig de forandrer litt mening snart..

  5. Ja jag förstår inte detta eviga bistånd, som aldrig hjälper. Jag tycker det blir bara sämre överallt där vi skänker ekonomisk hjälp, till synes med katastrofal verkan.
    Ytterligare exempel: http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/kronisk-kris-i-pl%C3%A5gat-kongo-1.4306549
    Denna bilden skall visa katastrofläge i Kongo-Kinshasa och då höjer Sverige biståndet 40 miljoner mer och beräknas uppgår i år till ca: 220 miljoner. Hur många länder skickar vi helt onödig och ibland skadlig ekonomisk hjälp till?
    Vi ser stundvis liknande bilder i våra egna städers no go zoner, så det verkar vara en mörk utveckling myndigheterna tvingar in oss i. Vem kommer att ge oss bistånd när pengarna är slut tack vare den inslagna vägen? Vi kan inte förlita oss på grannländerna, de undrar om vi är riktigt kloka. Det känns långt till nästa val.

    • Biståndssiffrorna var från 2008. Men trots landets påstått rika naturresurser, tycks det vara svårt samarbeta och ordna ett fungerande samhälle. Allt bistånd från omvärlden är mest symtomlindring och skapar skadligt beroende ungefär som vissa mediciner. Jag misstänker att våra egna no go zoner kommer att följa ungefär samma mönster om inget radikal sker.

    • Dumsvensken, antagligen jordens dummaste behöver inte förlora kapital på allsköns bidrag de kan förlora miljoner ändå, idag framgick det att, de tillsammans med danskarna har blivit blåsta på miljoner i momsbedrägeri av musse. Nu är vi där igen; Den, som inte kan lura en dumsvensk,är ännu inte född!

  6. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Norge, Noreg där finns politiker med bättre förstånd än i vårt land. Den sammanhängande landmassan som nu är NO, FI och SE borde bilda landet Skandinavia, men jag gissar att NO och FI inte vill ha med SE att göra.

    • I så fall kommer väl byggnaden att döpas om till Wallström Center !!!
      Till minne av en efterkommen värmländska,ur de djupa skogarna…..
      🙁

      • grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
        gamgubben skriver:

        Kåge i Västerbotten är där hon är född och uppvuxen, blanda inte in mina rötters landskap är du hygglig.

KommenteraAvbryt svar