Tas kvinnotiderna bort?

Många badhus i Sverige har tvingats införa separata badtider för kvinnor så att också muslimska ska kunna lära sig simma.

Det kan vara diskriminering anser DO och håller som bäst på se över kvinnotiderna.

”Jag gillar att bada och simma, och jag får möjligheten en gång i månaden att komma hit. Och det är så bra för jag kan inte visa min kropp för min religion”

Det denna 15-åring säger avslöjar vad det hela handlar om. Separata kvinnotider har uppkommit enkom för att blidka gruppen muslimer. Återigen är det just muslimer som åberopar sin religion i syfte att särbehandlas.

Nu handlar det inte bara om att muslimska kvinnor ska ha egna tider så att de kan bada utan närvaro av män. De kräver också att den manliga personalen håller sig borta från anläggningarna under de timmar de är vikta.

”Det finns ingen enskild lösning. Vi måste hitta alla lösningar och vända och vrida på varje sten för att öppna upp baden så att det blir attraktivt att komma till oss och få vattenvana och simkunnighet”

Så säger en enhetschef för ett av baden som DO tittar närmare på. Man behöver inte hitta lösningar, de finns redan. Vill man bada, badar man på de tider badhusen har öppet. Så har vi gjort i Sverige sedan början av 1900-talet, initierat av dåtidens kvinnor som kämpade för kvinnors rätt att behandlas lika som män.

Nutidens kvinnokämpar, eller feminister om ni vill, kämpar hårt för kvinnans rätt och kvinnors rätt att behandlas lika…utom när det kommer till muslimska kvinnor. Där går gränsen, för trots att kvinnor anses vara andra klassens medborgare i den muslimska världen, står de svenska feministerna stadigt bakom varje beslut som skiljer muslimska kvinnor från det övriga samhället.

Vill vi att Sverige åter blir ett land där religionen styr samhället, eller vill vi fortsätta på den linjen vi slagit in på sedan decennier? Att samhället styr lagar, regler och att även religionen tvingas rätta sig efter dem? Menar man allvar med ordet integration ska väl detta också gälla muslimska kvinnor, eller ska de tillåtas vara undantagna för det som gäller alla andra?

SVT

 

21 thoughts on “Tas kvinnotiderna bort?

  1. Jag tycker att vi ska ha separata tider för svenska kvinnor som vill simma ryggsim och separata tider för svenska kvinnor som vill simma bröstsim.
    Vi killar får väl bara en tid i veckan för att krawla (tror det heter så).
    M.a.o: Varför skulle de som inte ens vill klä av sig ha egna tider om inte vi andra också får egna tider.

    Förresten tycker jag att muslimerna ska få en egen tid i trafiken,
    mellan 02,00 och 02,;30 natten till måndag. Övriga tider ska vara förbjudet för muslimer att befinna sig på svenska vägar.
    Det är jämförbart med egna tider i (allmänna) badhus.

    F.ö. vill jag uppmärksamma att alla muslimer är muslimer!

  2. Det ska inte separeras ett skit! Antingen badar du i bikini eller baddräkt eller så ger du fan i det? Vad i helvete är problemet? Mannen? Då så, låt din man dra åt helvete hem igen, han är inte välkommen här!

  3. De som inte vill integrera sig i Svenska samhället bör söka sig till andra länder. Företrädesvis muslimska.
    Alternativet är att undvika badhus.
    Samtidigt så ljuger hon som en häst travar eftersom alla vet att religionen
    påbjuder undantag.

  4. Äääh, låt de har badhusen för sig själva, vem fan vill bada i det förorenade vattnet? Spelar ingen roll hur mycket klor de slår i, usch vidrigt….

    Var på Gustavsvikbadet i Örebro för några år sedan med pojken, han och jag var heltokiga i äventyrsbad, men när han säger redan efter någon timme att han vill åka hem, så är det något fel?

    Var nerlusat med jalla jalla ungar, ingen respekt för någon och hade kalsonger under badbrallorna, trängde sig och levde fan.

  5. Fy fan att vi viker oss för denna stenålders religion , eller förresten så var de ju klokare på stenåldern än dessa barbarer, ska de bada får de för tusan bada både med män och kvinnor i normala baddräkter. Inte klokt att de ska ha separata tider. För kvinnor

  6. Jag är starkt skeptisk till sådana här undantag där t o m manlig personal ska anpassa sig genom att INTE finnas på plats, vi bor i Sverige och här gäller Svensk lag och Svenska seder och bruk gillar man inte dem, varför inte fly till ett annat land?? Svaret på det är väl att det blir för jobbigt, här får man allt gratis och får väldigt låga krav på sig och det överväger allt inkl kyla och fläskätande. Dessa undantag är små steg i en påbörjad smygislamisering och ska INTE tillåtas!!!

  7. Jag gillar också att simma men dels är det dyrt i äventyrsbaden och dels är jag bekymrad över den ökade kloreringen p g a den nedsatta hygienen.

    Att gå på badet utan att klä av sig, duscha och iföra sig för badet i allmän bassäng lämpliga kläder har tvingat de flesta bad att höja kloreringen. De kommer till badet och tar av sig ytterkläder, duschar inte utan går direkt ut i bassängen iförda långa shorts med kalsonger under eller som kvinnorna i sina kondomer.

  8. Om dessa muslimska kvinnor med sina män flyttar hem till sina hemländer kan de bada på det sätt de vill införa i Sverige.
    Det är ofta de muslimska männen som styr sina kvinnors krav.

  9. Varför ska de kunna simma ? Tänker de ta och resa tillbaka till sina länder i samma gummibåt de kommit hit ? Om så är fallet, varför simma ? Be allah om räddning och de får livet i behåll om deras gud är störst och tron är bäst. Övertyg världen om det, de ska offra sig själva, inte mörda oskyldiga med sina bomber och svärd.

  10. Thomas Gür:
    ”Identitetsvänstern vill alltså ha könsneutrala toaletter
    men könssegregerade simhallar.
    Anser att genus är en social konstruktion
    och att människor måste själva bestämma om de är män,
    kvinnor eller något annat eller ingenting alls,
    men vill samtidigt kvotera på arbetsplatser
    på grund av det könsorgan som en person besitter.
    Och allt detta framförs som djupa tankar och eviga sanningar.”

  11. Nå! Vad händer om det kvinnliga beståndet av mussemarodörer exponerar sina lekamliga behag inför potentiella lesbianer? Ha! Detta har de förmodligen icke tagit i beaktande. Så blamant!
    Andreas, heligt förbannad och trött på det nya toksverige.

  12. Kan muslimer bada BASTUM tillsammans med familjen?? töser och grabbar med mor o far ?? INOM familjen är det väl inte TABU ??? eller riskerar musse far att bli sprängfylld ??? o bli explosiv ??? Badhuset är oxå lämpad som familje stund .

KommenteraAvbryt svar