Förbud mot tältläger upphävs

TIGGERI. Malmös beslut att förbjuda EU-migranter från att uppehålla sig i ett tältläger i kommunen upphävs nu av Länsstyrelsen i Skåne. Enligt myndigheten har beslutet stora brister, det framgår bland annat inte vem eller vilka det riktar sig emot.

”Det är inte tillräckligt att ange en viss krets med en gemensam nämnare som adressat, utan var och en av dessa personer måste vara identifierade”, skriver Länsstyrelsen Skåne i ett pressmeddelande. Kommunens beslut skulle ha verkställts den 27 april, men fick skjutas upp efter att det överklagats.

-Pettersson undar om det nu är fritt framför svenska ungdomar att tälta var de vill, när de vill utan att betala och om de slipper städa efter sig eller om Länsstyrelsen i Skåne infört någon sorts särbehandling för icke skattebetalande utlänningar…

Zigenare har besittningsrätt till ockuperad mark

100 år och inget har hänt

Sydsvenskan

18 thoughts on “Förbud mot tältläger upphävs

  1. Nej, för svenskar gäller lagen, men inte för andra eftersom det anses rasistiskt och som främlingsfientlighet. Vi har särlagstiftning i Sverige, med särskilda rättigheter för andra länders befolkning. Svensken betalar kalaset.

  2. Kan det inte rikta sig mot alla? Ska vi tolka alla lagar så här i fortsättningen? Förbudet mot stöld gäller bara om brottslingen är namngiven i förväg. ”Peter får inte stjäla.”

    • Det är, enligt Google, 2 102 km bilvägen mellan Sofia och Malmö. Det är 2 032 från Malmö till Kilpisjärvi i Finland som ligger i höjd med Sveriges nordligaste punkt. Ytan som radien av sträckan mellan Sofia och Malmö täcker är större än Europas landmassa.

      Då kan man fråga sig varför de inte väljer Paris eller Barcelona som ligger närmare?

  3. Jag semestrar i husbil. Enligt länsstyrelsens direktiv, kan jag och tio andra husbilar ställa upp oss på någon trevlig plats i Malmö, (finns det?)kanske på någon rastplats som inte redan är ockuperad av andra.

    • Nja,jag skulle råda dig en annan plats/ort om du nu absolut måste besöka Skåne…. Vi skåningar (som kan),åker f.ö. till Danmark när vi har svårt att andas in den stinkande ”berikade” luften !

  4. Lugn i stormen bara! Det här är bara ETT steg på den långa processen, för att allt skall gå rätt tillväga. Slöddret kommer att få stryka på foten till sist.
    ” Länsstyrelsen upphäver miljöförvaltningens förbud mot camping på tomten Brännaren 19 på Sorgenfri. Det betyder att EU-migranterna som bor där inte kan köras bort – än. ” (lägg märke till det sista ordet)

  5. Nej Pettersson…
    Det är Lex Zigenare,och är därför endast riktgivande för s.k. ”fattiga EU-medborgare” ! Nu är min egen uppfattning,att Skåne ( och hela Absurdistan) redan är så nedgånget,att ytterligare skit knappast kan försämra bilden !

    • Stenbock :
      Att Skåne och hela Absurdistan är nedgånget DET SKRIVER jag under på.
      Faktiskt skrämmande så snabbt det har hänt.

  6. Ja Pettersson vår lag behandlar alla lika, tydligen är ordet krets här viktigt. Man kan inte avhysa en krets man kan avhysa specifika individer.

KommenteraAvbryt svar