Alldeles för lite tankearbete bakom…

INRIKES. Statsminister Stefan Löfven har förtroende för sin vice statsminister Åsa Romson även efter hennes jämförelse av flyktingkatastrofen i Medelhavet med Auschwitz.– Jag har förtroende för henne, självfallet, säger Löfven på en träff med journalister i riksdagen. – Jag tycker inte att det var en bra jämförelse, men Åsa har bett om ursäkt.

Åsa Romsons uttalande om Medelhavet kom i söndagens partiledardebatt i SVT – ett uttalande som vice statsministern och partikamrater i MP fått ägna början av veckan åt att krishantera kring. Det var under en ordväxling om invandring som Åsa Romson undslapp sig något som omedelbart började brännmärkas i sociala medier:

– Vi håller på att göra Medelhavet till det nya Auschwitz. – Det industriella massmord som Hitler stod för är ett brott som inte kan jämföras med något, sade Romson och fortsatte – Jag var arg och upprörd och hade skräckbilder i huvudet. Men den liknelsen var inte på sin plats. Det var inte planerat utan med alldeles för lite tankearbete bakom.

Mer på SvD

-Pettersson antar att statsministern inte har så mycket att välja på. Själv kallade han zigenare för zigenare för lite sedan och det får man inte göra…

Stefan Löfven (S) kallade zigenare för zigenare

Annars har det varit alldelsen för lite tankearbete bakom mycket av Åsa Romsons görande de senaste åren…

Läs HÄR

14 thoughts on “Alldeles för lite tankearbete bakom…

  1. Pettersson tar som alltid chansen att hacka. Han bryr sig inte om vilka ett sådant uttalande får. Han struntar i uppsåtet.
    Mobba och klaga blir mer och mer den här bloggen signum.

    • På en person som lyfter en ministerlön kan man, ska man ställa höga krav på. Löfven kanske skulle anlita ett rekryterings företag nästa gång han ska tillsätta en minister, eftersom han inte har kompetensen själv att vaska fram lämpliga kandidater…

  2. Romson saknar helt omdöme, Hitler och nazisterna brott var fruktansvärt och förstår man inte det är man dåligt påläst. 6,000,000mijoner judar gasades ihjäl i Auschwitz och miljoner soldater dog på slagfältet, civilas lidande var gigantiskt, Sverige slapp uppleva att bli ockuperat av Hitler men våra nordiska grannländer blev det.
    LYXFLYKTINGARNA ska stanna där de är, de har inget att bidra med i Europa, EU lider svårt av hög arbetslöshet och massor av andra problem. Vi ser krig som beror på en vansinnig halshuggar-ideologi som kallas islam, – DE SKA STANNA DÄR DE ÄR och lösa sina egna problem, vi är inte muslimer i Europa och kommer aldrig att bli!
    SVERIGE har INTE råd att låta ”GODHETSAPOSTLAR” och dårar styra vårt land, de vill köra det i botten genom att hjälpa alla världens fattiga, – de är vansinniga, precis som Romson!

  3. Statsministern lider av total handlingsförlamning. Han lät exempelvis Fridolin utse Kuhnke till kulturminister helt emot reglerna.
    Statsministern själv ska utse sina statsråd och och för detta är Löfven KU-anmäld.
    Vad sysslar Kaplan med han är totalt osynlig.
    Löfven är ingen ledare varken för regeringen eller landet. En opåläst människa som inte alls passar som statsminister.

    • Vad sysslar Kaplan med?? De får vi se snart – att bostadsminister förskingrar byggfonderna och försvinner!! Gone fishing ? No way !
      Gissa var han tar vägen – samma plats han åkt när han hade förskingrat 1,3 miljoner från muslimska föreningen i höstas och allt mörklades. Har inte hört en förklaring till denna historian sedan dess.

      • Han är statsråd i en svensk regering hur jag än nyper mig blir det ofattbart. En jihadist som skriver reseräkningar på svenska skattebetalares bekostnad för att utan anledning befinna sig i Turkiet.

  4. Det är klart att han har förtroende för henne, han är ju lika
    korkad själv, även han låter munnen gå på tomgång utan
    att tänka först, det var ju han som sade att döda människor
    flyr för sina liv! Genialt?

  5. Tycker inte att detta med Auschwitz lät spontant troligen i hennes manus.
    Sen har hon ju gemensamt med svetsarn att hon kallar Ziggisar för Zigenare.

KommenteraAvbryt svar