Rysk köttkvarn innebar rekordförluster i maj

UKRAINA. Ryssland förlorade mer än 1 000 soldater om dagen på slagfälten i Ukraina i maj, skriver New York Times i en analys. Det gör månaden till den dödligaste för ryska styrkor sedan den fullskaliga invasionen inleddes.

Under början av maj gjorde Ryssland framsteg med en intensiv offensiv i Charkivregionen, men den tycks ha stannat av i samband med att nya vapenleveranser nått fram till Ukraina, enligt tidningen.

Samtidigt beräknas Ryssland ha rekryterat nästan lika många soldater som man har förlorat, vilket möjliggör fortsatta massanfall.

”Det är en krigföring som ryska soldater har liknat vid att köras ned i en köttkvarn, där befäl är till synes obrydda över att de skickar infanterister in i döden.”

I en analys för Forbes skriver David Axe att Kremls nya favorittaktik att utrusta sina soldater med motorcyklar i ett försök att skapa enheter som kan slå till långt inne på fientligt territorium är en katastrof.

Minst 56 motorcyklar har förstörts i maj, jämfört med 13 i april och en i mars.

”Ju fler ryska soldater som skickas fram på crossmotorcyklar, desto fler ryska soldater dör eller skadas när de skickas fram på crossmotorcyklar”, skriver Axe.

-Pettersson säger att för Putin betyder ryssar ingenting och förlusterna har inte blivit färre i juni…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Rysk köttkvarn innebar rekordförluster i maj

  1. De initiala ”framgångarna” för putteterroristerna var på grund av att de ryckte fram genom ingenmansland. När de stötte på försvarsställningarna tog det stopp och där står de än.

    9
    4
  2. Det gamla talesättet om att en död kommunist är en bra kommunist gäller fortfarande. Och fler ska de bli när snedögda ställer sig på kö!

    22
    6
    • Rätt åt ryssjävlarna att dom får ta dessa enorma förluster nu.
      Och hoppas Ukraina fått dom första leveranserna av krigsmaterielet nu bara.
      Undrar om Putin ombesörjer hemtransporten av liken till Nordkorea..

      25
      8

KommenteraAvbryt svar