Ryska övertaget minskar

UKRAINA. Det massiva militära stödpaket som USA presenterade i april har gradvis börjat anlända till Ukraina. Det går dock långsamt, och det kommer ta veckor eller månader innan lagren är påfyllda, säger Ukrainas biträdande försvarsminister Ivan Havryljuk till AP.

Det tar tid att lasta skeppen som ska korsa Atlanten. Men vi ser redan resultat. Det ryska artilleriövertaget var sju mot en i början av året, nu är det fem mot en.

Än har Ukraina inte lyckats stoppa det ryska avancemanget på östfronten, och de ryska styrkorna ser ut att fortsätta pressa sig framåt gradvis under sommaren, med längre dagar och torrare mark till sin fördel.

Toppmötet i Schweiz har i stort kunnat enas om ett ramverk för fredsplan i Ukraina. Bland annat fastslås att Ukrainas territoriella integritet är obestridlig.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryska övertaget minskar

  1. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Rätt märkliga fredsförhandlingar i Schweiz, när en av parterna förbjudits att deltaga! Men målet verkar inte vara fred utan att västländerna skall enas om fortsatt gemensam krigföring.

    9
    11
  2. Såg nyligen ett inslag där Putin hade envägskommunikation med sin församling. Inga leenden, ytterst egendomlig uppsyn. övervägande uttryckslösa plyten. Det är någonting som inte stämmer.

    27
    9
    • Kanske drogade hela bunten eller kanske påklädda provdockor ?
      Fast när man ser fotografier av Hitler i slutet av kriget med höga militärer, ser militärerna ytterst sammanbitna ut.
      De visste ju att slutet var nära.

      11
      1
  3. The Guardian idag, återger en rysk källa, där en soldat säger att de lider stora förluster i Charkivoffensiven, och att av hans enhet, som hamnat under konstant ukrainsk eld, är nu bara 12 fortfarande vid liv av de ursprungliga 100. ”Befälet bara ropar framåt, framåt, och jag vet inte om jag kommer att ta mig ur det här eller inte, men jag måste säga detta för att hedra minnet av dem som förvandlades till köttslamsor och dog på grund av vissa individer”, säger Anton Andreev.
    (…längre artikel i The Guardian):
    https://www.theguardian.com/world/article/2024/jun/16/russian-soldier-says-army-suffering-heavy-losses-in-kharkiv-offensive

    31
    5
  4. Hur kan Ryssland klara sig med alla militära förluster och sanktioner? Hur har ryska folket det? Ett mord renderar livstids fängelse, men en diktator kan låta mörda 100 000 människor utan något straff! Det skulle utösas en belöning på 100 milj till den, som ser till att Putin försvinner. Många miljarder skulle väst världen tjäna på det.

    50
    16
    • Klintsjob, tyvärr lever ONDSKAN och det märker du i form av 5 brun/svarta tummar ner på ditt inlägg
      Avundsjukan är en stark drivkraft för alla dysfunktionella som inte klarar sig i dagens samhälle

      34
      10

KommenteraAvbryt svar