Miljöpartiet ljög om chat control, de röstade inte fel

EU. I maj 2022 lade EU-kommissionär Ylva Johansson (S) fram förslaget som i folkmun kallas Chat Control 2.0. Förslaget är tänkt att förebygga och bekämpa sexuella övergrepp mot barn. Målsättningen är lovvärd, men kritiken är omfattande och det påstås att inte ens Östtysklands säkerhetspolis Stasi hade övervakning på den här nivån.

Storasyster Ylva Johansson (S) vill se dig. Foto Anders Henriksson CC-Licens

Utöver detta tar förslaget bort medborgarnas grundlags­befästa, människorätts­förankrade och Europakonventions­skyddade rätt till privat kommunikation.

Miljöpartiet röstade fel om ”chat control”, uppgav ledamoten i EU-nämnden Rebecka Le Moine i går. Men skärmdumpar från interna chattar visar att Rasmus Ling, ledamot i justitieutskottet, tyckte att förslaget var bra och därför röstade för, rapporterar journalisten Emanuel Karlsten.

Något beslut i EU om ”chat control” har inte tagits ännu.

-Pettersson noterar att C och SD registrerade avvikande åsikt i utskottet. EU:s förslag är ofta lovvärda men antingen för omfattande eller har för lite lokal förankring, ofta finns det utrymme för lokal anpassning men många svenska politiker utnyttjar inte detta utan tycker det är lättare att skylla på EU. Hur Chat Control 2.0 ska fungera tekniskt vet jag inte, men ett förslag från Ylva Johansson (S) är troligen inte bra. Socialdemokraterna har alltid varit emot fria medier, kommer ni ihåg Radio Nord och förslagen om att förbjuda parabolantenner, nyligen vill S införa ID-kontroll på sociala medier.

När det gäller övervakningen av nätet är den redan omfattande, jag publicerar bloggens inlägg på X och Facebook och varje vecka plockas något inlägg bord, jag protesterar och då kommer det tillbaka med en ursäkt. Facebook har blivit bättre, nu är det enkelt att protestera och de svarar snabbt. 2017 blev jag avstängd på livstid och lyckades inte få kontakt med någon. På X försvinner aldrig några inlägg från bloggen.

Socialdemokraterna ville stoppa parabolerna

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Miljöpartiet ljög om chat control, de röstade inte fel

  1. Nu ska man veta att Socialdemokraterna och ett antal folkpartister (de som numera kallar sig Liberalerna) under Palmes regering ville legalisera barnpornografi och dessutom grundlagsskydda det. Vid denna tid ville också ett flertal ”profiler” inom det numera omhuldade RFSL legalisera pedofili. Samma RFSL som i veckan skickade en pridefärgad tandborste till Mira Aksoy för de ansåg hon borde borsta munnen eftersom de anser att hon framför ”sunkiga åsikter”. RFSL tror att Biologi är åsikter. 🐑🐑 i Svenska myndigheter springer lydigt med och dansar efter RFSL:s pipa.

  2. Knappast förvånande. Gäller säkert de röda kommunisterna också. Det vara bara SD och Centerpartiet som röstade nej. Nu väntar vi bara på att MSM och Public Service presenterar ”opinionsmätningar” som visar att chat control-partierna och SD minskar.

  3. Nej Pettersson, EUs regler är de som klubbas. Det är inte meningen att länderna skall strunta i dem. Men om man som jag är emot EU är det naturligtvis bra med lite motstret. Men att gång på gång upprepa faktoiden att EUs regler inte egentligen gäller är desinformation syftande till att skyla över att EU är en blind lagstiftningsmaskin utan konsekvenstänk. Det finns inget ”lovvärt” i bristande demokratiskt inflytande och drakoniska övervakningslagar.

  4. Total övervakning av alla invånare ligger väl i socialismens natur. Tidigare var det EU:s datalagringsdirektiv, också det infört av just svenska sossar.

  5. Invandringen utvecklar Sverige till nya höga kriminella nivåer och vi toppar som sämst i klassen i Europa . Det gillar Rasmus och hans MP. Grattis.

    25
    1
  6. Hörde på TV en Engelsk Professor som sa att Partierna i England inte tagit ledarskapet på allvar . Så räknade han upp de tre , fyra senaste Statscheferna . Och hävdade att de är orsaken till Englands kräftgång inom nära nog alla samhällsfunktioner .
    Pling sa det i huvudet på Pensionären .
    Ända sedan debaclet med Mona Sahlin är Sverige i exakt samma situation . Rheinfeldt, Löfven och nu Magdalena Andersson har försatt Sverige i en brant utförslöpa . Och inställningen från Politiker är att medborgarna är ”pellejönsar” som Sahlin kallade de Socialdemokratiska Riksdagsmännen . Nu ljuger MP och Kommunisterna helt skamlöst när de röstar för att alla i Sverige ska punktbevakas. Och politikerna i Norrtälje hoppar av när det kommer till att ta ansvar . Och Sossarna I Botkyrka åker å kalasar för pengar som ska staga upp samhället . Och i Kalmar håller Sossarna på att lämna över till Muslimerna
    Den där AI figuren som TV reportern anlitat kanske förstår något vi missat .
    Förmodligen har han(AI John) gjort en rejäl bakgrundsresarch på Kalla Fakta reportern och kommit fram till att de svar han gav var relevanta .
    Tanken svindlar .

    15
  7. Självklart ljuger vattenmelonerna, det brukar de alltid göra så varför skulle denna gång vara annorlunda.
    Eftersom de är socialister ser de lögnen som ett verktyg för att få igenom sin politik och inget som man ska vara rädd för.
    Säg det folket vill höra så du får makten att göra vad du vill.

    30
    1
  8. (MP) har vid flera tillfällen ljugit

    – Islamiseringen, läs och begrunda
    https://bulletin.nu/varnade-for-islamister-uteslots-fran-miljopartiet

    Islam är en del av fascismen och det är denna typ av samhälle som (MP) strävar efter.

    – Kärnkraften
    Allah vet vem som tillsammans med den andra islamistpartiet (S) stoppade kärnkraften via effektskattepåslag

    (S+MP) är båda islamistiska och de har gjort det omöjligt för Nyans att slå sig fram till godisskålen

    31
    2
    • Känns helt bakvänt att Sossarna vill införa totalkontroll av Svenskarna . Tidigare har de släppt in vem som helst i Landet och förbjudit en Folkräkning.
      Sossarna är nog farligare för Sverige än vad vi trott .

      13
      1

KommenteraAvbryt svar