S föreslår ny matpriskommission

INRIKES. S föreslår ett reformpaket för att sänka livsmedelpriserna – med en matpriskommission på EU-nivå. Matkostnaderna har stuckit i väg de senaste åren. – Tufft för de flesta – och extra svårt för de som hade små marginaler till att börja med, säger partiledare Magdalena Andersson, enligt Expressen.

Socialdemokraterna vill stärka EU:s arbete för att öka konkurrensen på livsmedelsmarknaden – och föreslår en matpriskommission. 

Den ska ha tre tydliga uppdrag:

  •  Agera mot oskäliga prisökningar på mat.
  •  Granska marknadsinflytandet och det finansiella ägandet i EU:s livsmedelsförsörjningskedjor.
  •  Arbeta för ökad transparens om livsmedelsföretagens kostnader och vinster.

– Det handlar om att göra det enklare för vanligt folk att sätta mat på bordet, säger S-ledaren Magdalena Andersson.

-Pettersson tror inte att prishöjningarna på mat är oskäliga generellt, men jag undrar om Magdalena Andersson någonsin tänkt tanken om att sänka skatten på arbete, mat och annat?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “S föreslår ny matpriskommission

  1. Det är konstigt med S. Nu när dom inte har regeringsmakten längre så har dom svar och krav på hur precis allt ska skötas. Och när det inte blir som dom säger så säger dom att dom ser regeringens förfall. Men när dom själv hade ansvaret och chansen att göra något så hände inget. Kallas det för hyckleri eller finns det något annat ord som passar.

  2. Och ska man få ner matpriserna så skule man förutom att man skrotar momsen dessutom ta kontakt med mellanhänder som grossister om att halvera alla prispåslag som fördyrar matvarorna .Sen borde man uppmuntra lantbrukare i Sverige att satsa mer på inhemsk produktion av livsmedel och att satsning på gårdsfisk ska uppmuntras för gårdsfisk och om lantbrukare med växthus ökar produktion av gurka,isbergssallad,tomater,paprika,morot,med mera och testa på att i jätteväxthus odla bananer,apelsiner,klementiner,mandariner,aprikos,persika,vindruvor,ananas med mera då skulle vi inte behöva va beroende av dyr import som Sverige få betala i form av US-Dollar.

  3. Det är dessa inavlade puckon till sossar och miljöpartiet som själva har ställt till det genom att höja momsen på all livsmedel och bensin samt diesel till 25 procen och Skrota momsen på mat så skulle inte matvarorna bli så svindyrt här i Sverige och skrota momsen på bensin och diesel oc skrota reduktionsplikt på bensin och diesel så skulle inte bensin och diesel bli så svindyrt här i Sverige för inte en käft är villig att betala minst 20-25 spänn för varje liter bensin och diesel .

  4. Borde hon inte tänkt på detta innan hon öppnade grinden till Sverige för allah dem som inte kan försörja sig själva??

  5. Sverige är ett land med skyhöga skatter.
    Dett är ett dosdialistidkt problem som sänker tillväxt och välbefinnande.
    Intressanta projekt som avstängninge av kärnkraften stålverk 80 eller fosilfritt stål samma skit olika namn

  6. Jag vill minnas att i till exempel Frankrike och antagligen Italien (som är stolta över sin mat) så har inhemsk matproduktion lägre moms.
    Rätta mig gärna om jag har fel.

  7. Nu f ö r s ö k e r man greppa efter nästa halmstrå, MATEN. ..

    Soc.dem. skyr inga medel.
    En fräckhet sällan sedd. Fyf.

    – Och Kajsa o Kalle Kålrot
    fattar ingenting .. ((

    25
  8. Hon är inte lite fräck, det falska stycket. Hon borde fundera på vilka som skapat de höga priserna. Alliansen mellan S och Mp skapade ju, utöver allt annat elände, denna priskarusell. Och framför allt de store idioten Bolund. Han som såg till att priserna på bensin och diesel skenade. Han som såg till att priserna på el skenade. Detta som i sin tur drog med sig allt annat och därmed var den skyhöga inflationen i full gång.
    Ljugar-Magda ska inte ge sken av att vilja sänka några priser innan hon rannsakat sig själv, då hon allierade sig med djävulen själv. Allt för att få behålla makten.

    30

KommenteraAvbryt svar