Låt Ukraina slå till i Ryssland

UKRAINA. Nato-chefen Jens Stoltenberg vill att Ukraina får större frihet att använda västs vapen. Tiden är kommen för att låta landet attackera på rysk mark, säger han i en intervju.

Jens Stoltenberg

Vapenleveranserna till Ukraina har hittills kommit med begränsningen om att inte användas för att attackera militära mål i Ryssland.

Nyligen föreslog dock USA:s utrikesminister Antony Blinken under ett besök i Kiev att villkoret hävs för amerikanska vapen. President Joe Biden har ännu inte satt ned foten.

Nu slår Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg in på samma spår. I en intervju med The Economist säger han att tiden är kommen för allierade att överväga att lyfta restriktionen.

Vi måste komma ihåg vad det här är. Det här är ett aggressionskrig från Ryssland mot Ukraina. Ukraina har rätt att försvara sig. Och det inkluderar att attackera mål på ryskt territorium, säger Stoltenberg.

-Pettersson håller helt med.  Putin är ensam ansvarig för kriget och kan ensam avsluta det.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Låt Ukraina slå till i Ryssland

  1. Klart att Ukraina skall få använda vapnen. Men jag förstår inte riktigt vad NATO har mad saken att göra.

    NATO skall försvara oss om något NATO land blir angripet. Ingenting annat!

    10
    16
  2. Tycker det är en självklarhet att Ukraina ska få använda de vapen de får till bästa effekt för att befria sitt land. Att begränsa var de får sättas in förlänger kriget, lidandet och hur många liv som måste sättas till innan kriget tar slut.

    15
    13
  3. Självklart, kriga hemma är aldrig bra. Se på ryssarna och judarna. Moskva, Petersburg nästa skott. Fienden skall känna obehag.

    25
    13
  4. Äntligen lite jävlar-anamma från Nato. Mer av den varan. Varför ska Terrorist- Putte spela alla bataljer på bortaplan ? Låt bomberna falla över Moskva/Kreml/Röda torget. Låt även Rysslands befolkning drabbas av det som Ukrainarna dagligen får uppleva. Så dom inser vilken nolla de regeras av. Bombmattor liknande Dresden och Vietnam från hög höjd. Utradera vapenfabriker och depåer. Nato och USA måste börja agera mer påtagligt, annars är det nog kört. Visst, vedergällningar lär komma mot Europa och USA, men det måste nog tyvärr räknas in i kalkylen. Att bara passivt bidra med vapen är väl gott nog, men räcker nog inte på lite längre sikt.

    44
    22
  5. – I sak har de rätt, herrarna.
    Varf ska Ukraina förbli en underdånig kombattant..
    MEN, risken finns att gnistor tänds, för ett runt hörnet lurande WW3 ..
    En riktigt vacker dag så..
    – Då djävlar smäller det!

    26
    14
    • Nato måste visa framtänderna, att alltid böja sig slutar illa. Provocera, ta Kalininingrad ifrån ryssen. Så Putin vet vad det handlar om.

      28
      13

KommenteraAvbryt svar