Nya attacker mot Rafah – trots Haagdomstolens krav på ett stopp

PUBLIC SERVICE. Israel har på lördagen genomfört nya bombräder mot Rafah och Dayr al-Balah i Gaza. Räderna sker timmar efter att Internationella domstolen (ICJ) i Haag beslutat att Israel omedelbart måste upphöra med krigshandlingar i Rafah. Fredagens besked från FN-domstolen tillbakavisades av Israel, som via sitt säkerhetsråd och utrikesdepartement kallade det ”ogrundat, skandalöst och motbjudande”, rapporterar Sveriges Radio.

Cecilia Uddén, partisk mellanösternkorrespondent och kommunist. Bild: Sveriges Radio

-Pettersson lyssnar på reportaget, undertecknat av Cecilia Uddén, mellanösternkorrespondent, men hör inte ett ord om att Internationella domstolen (ICJ) i Haag även beordrat Hamas att släppa den israeliska gisslan. Uddén rapporterar enbart detaljer om arabernas elände i Gaza och det enda som är säkert är att Cecilia Uddén inte är på plats i Gaza. Damen brukar befinna sig på bekvämare platser i Stockholm, Kairo eller Tel Aviv men rapporterar alltid detaljer om arabiskt blod och lidande inifrån Gaza.

Cecilia Uddén och Sveriges Radio har flera gånger fällts för felaktigheter om konflikten i Gaza och Israel och då för att vara partiska för Hamas/araberna ändå fortsätter damen i samma stil.

Om Cecilia Uddén på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Nya attacker mot Rafah – trots Haagdomstolens krav på ett stopp

  1. Gaza är ca en tredjedel av Öland. Hur kan det vara så svårt att få kontroll över?

    Kanske förklaringen är att Israel tar hänsyn till de civila och de civila är till mycket stor del hamasanhängare. Gränsen mellan Hamas och civila är troligen synnerligen otydlig:

    Magnus Rantorp skriver:
    ”Enligt den senaste opinionsundersökningen från Palestinian Center for Policy and Survey Research anser över 70 procent i både Gaza och Västbanken att attacken på Israel den 7 oktober var rättfärdigad. 93 procent tror inte att Hamas utförde de grymheter som rapporterades den 7 oktober. Undersökningen visar det starka stödet för Hamas i både Gaza och Västbanken. 59 procent vill att Hamas ska ta över kontrollen i Gaza, medan endast 11 procent föredrar Mahmoud Abbas och Palestinska myndigheten (PA).
    En majoritet motsätter sig även en arabisk militärstyrka från Jordanien och Egypten under FN-flagg som skulle stödja PA i att upprätthålla lag och ordning.”
    https://www.svd.se/a/dRl5Wj/gigantiska-barriarer-mot-tvastatslosning

    Slutsatsen är att 60% av gazaborna vill ha krig, tar domstolen i Haag upp det? Många av de döda civila det rapporteras om är ju hamasanhängare. Var går gränsen mellan dem och Hamas? Notera hur sällan media skriver konkret om Hamas närvaro i Gaza. Ofta låter det som att det enbart finns civila i Gaza.

  2. När det gäller idrott så blir man varnad, utvisad och avstängd. Cilla Benkö inser inte att hon är VD och törs tydligen genom åren inte vidta någon som helst åtgärd mot Cecilia Uddén. Trots att gemene lyssnare kan konstatera brott mot avtalet så snart hon öppnar munnen.

    30
    1
  3. Hamas kommer undan med slakt och våldtäkter av judar och andra

    Israel får stå till svars för både vad de gör och inte gör. VAR FINNS BALANSEN OCH OBJEKTIVITETEN? INTE HOS SVT/SR eller TV4!

    Islamistisk terror måste bekämpas med alla medel!!!

    I EU valet kommer jag rösta på FUCK HAMAS och stoppa islamiseringen av EU

    Islamism leder bara till terror, hot, hat, kvinnoförtryck, barnaga, hedersvåld, ondska och till slut fattigdom för den stora merparten som inte kan dra nytta av korruptionen

    29
  4. Judarna handlar bara i enlighet med sin religiösa tradition. Om någon undrar.

    ”Här motiverar man det överträdandet av folkrätten genom exempel från andra Mosebok. Rabbi Avidan sammanfattar: ”Därför kommer man otvetydigt fram till att de som bistår fienden måste behandlas som om de vore fienden själv. Med andra ord är det själva biståndet som förvandlar dem till ett fientligt mål och som definierar dem som en fiende som kan dödas.” Och sedan längre fram säger Avidan: ”Civila som våra styrkor stöter på under kriget får dödas och till och med skall dödas närhelst det inte kan säkerställas att de är ur stånd att slå tillbaka mot oss.”
    Jan Bergman

    https://islam-radio.net/islam/svenska/fildok/filer/bok/process/pro15.htm

    1
    18
      • Varför skulle Israel bry sig i en jihadist utspökad till domare.
        Israel kommer naturligtvis att förhindra att mohamedaner kan synsätt något liknade .
        Eller uttryckt sjut alla mohamedanenr zom är över meter höga . Dom andra omskolning man till judar och tvingar dom att läsa hebreiska och studera toran.
        Som ersättning för förluster son mullorna förorsakar

  5. Haagdomstolen ska skita fullständigt i Israels upprensning i det arabiska träsket. Det är skandalöst av en internationell domstol att lägga sig i, och pådyvla ett attackerat land, sitt politiska ställningstagande. Israel inledde inte konflikten och har full rätt att försvara sig. Om det medför lidande för den aggressiva, anfallande sidan, är inte den försvarande sidans fel!
    Alla med ett uns av insikt, visste från början, att de värdelösa araberna skulle få rejält med däng, dock inte de själva, som gång efter annan gör om samma misstag.
    Det är så idioter definieras.

    55
    4

KommenteraAvbryt svar