Sverigedemokraten Sven-Olof Sällström död

INRIKES. Riksdagsledamoten Sven-Olof Sällström (SD) är död efter en tids sjukdom. Han blev 55 år. Sällström var fram tills nyligen partiets försvarspolitiske talesperson. Han hade en tongivande roll i att SD svängde i Natofrågan.

Sven-Olof Sällström, var uppvuxen och bodde i Ånge i Medelpad. När han valdes in i riksdagen bodde han i Östersund. Han arbetade tidigare som yrkesofficer och Ica-handlare.

Sven-Olof Sällström lämnade sina uppdrag, som riksdagsledamot och vice ordförande i försvarsutskottet i november 2023. Skälet var att han var svårt sjuk i cancer. ”Det som gör mig beklämd är att jag nog inte får uppleva Ukrainas vinst över Ryssland”, sa han då.

Sven-Olof Sällström hade kämpat mot cancern i över två år. Det började med gallgångscancer och som blev levercancer. Beskedet från läkarna var tydligt: det går inte att operera och en transplantation är inte aktuell.

”Svennes betydelse för Sverigedemokraternas framgångar kan inte nog understrykas, men var sak har sin tid. Idag sörjer jag i första hand en kär vän. Vila i frid Svenne. Jag kommer aldrig att glömma dig”, skriver Jimmie Åkesson på Facebook.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Sverigedemokraten Sven-Olof Sällström död

    • Kommer ihåg hur man från visst håll häcklade denne man och jag har inte sett samma beteende från andra håll när en inom S råkade ut för samma djävulska sjukdom.
      Denna sjukdom har inget med politisk tillhörighet att göra vi kan alla drabbas.

      13
  1. En sann Sverigevän!
    … skrev härom dagen i en kommentar, att Sven-Olof Sällström i en riksdagsdebatt var djupt oroad för Sveriges framtid, pga Reinfeldts världsbild och dennes egna övertygelse om massinvandringens förträfflighet.
    …och Sven-Olof Sällström debatterade då även med Reinfeldts justitieminister Beatrice Ask, angående Säpos Stasiarkiv:
    kort utdrag från hans anföranden nr. 2 och 8:

    “…i Säkerhetspolisens arkiv finns hemligstämplade handlingar om vilka svenskar som samarbetade med den östtyska kommunistiska diktaturens säkerhetspolis, Stasi. Vi talar nu inte om oskyldiga som råkat fika med en ambassadtjänsteman utan om människor som haft kontrakt med, utbildats av och i vissa fall belönats och avlönats av en av de mest totalitära och människofientliga diktaturer världen skådat.
    Det kan inte uteslutas att före detta Stasimedarbetare i dag sitter på viktiga positioner i det svenska samhället, återfinns hos statliga myndigheter och verk, hos det privata näringslivet, inom rättsväsendet eller inom utbildningsväsendet. Allmänheten har rätt att få veta om några nuvarande aktiva politiker finns bland de här landsförrädarna. Detta måste belysas! Denna byk måste tvättas!

    Jag har vid ett antal tillfällen sagt att jag skäms över mitt tidigare folkpartistiska medlemskap, och det står jag för – det gör jag fortfarande. Jag har tidigare inte på samma sätt behövt skämmas för att jag en gång i tiden var CUF-ordförande och har röstat på Moderaterna större delen av mitt vuxna liv, men nu gör jag det. Jag ber om ursäkt. Jag trodde inte att just Moderaterna och en alliansregering skulle skydda medarbetare till en av de värsta våldsideologierna och den värsta våldsstat som har funnits.

    Vi har inte lärt någonting. I hela Europa har man vädrat ut stanken efter kommunismens ok, utom just i Sverige. Varför? Jag blir upprörd. Jag tycker inte att en borgerlig justitieminister ska medverka till att vi inte vädrar ut även socialismens brott mot mänskligheten, framför allt inte i detta land.“ 
    https://www.riksdagen.se/sv/dokument-och-lagar/dokument/protokoll/riksdagens-protokoll-20101161-torsdagen-den-17_gy0961/html/

    16

KommenteraAvbryt svar