Åkesson är rasist

INRIKES. I sitt Almedalstal riktade SD-ledaren Jimmie Åkesson en känga mot tidigare statsminister Stefan Löfven (S), skriver Aftonbladet. Åkesson läste upp ett citat från Löfven om att förhållandena i utsatta områden hade varit likadana även om det bott svenskfödda personer där under samma förutsättningar, och anklagade S för att bära ”det tyngsta ansvaret för massinvandrings- och integrationshaveriet”.

I en kommentar slår Löfven tillbaka, och säger att han står fast vid citatet. Utanförskapet grundar sig i brist på möjligheter och inte ursprung, säger han. – Åkesson är rasist. Han tror automatiskt att om man har en annan hudfärg eller en annan religion så är man en sämre människa.

Sverigedemokraterna vill rikta in sig på skolpolitiken, vid sidan om migrationen och lag och rätt. – Den svenska skolan befinner sig i fritt fall, säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson.

Sverigedemokraterna inleder Almedalsveckan i Visby och riktar in sig på den svenska skolan.

SD vill återskapa lugn i klassrummen, få in mer fakta i undervisningen och ”motverka konsekvenserna av massinvandringen”.

– I dag rekryteras morgondagens kallhamrade mördare i svenska skolor, till och med på mellanstadiet, säger Jimmie Åkesson i sitt tal inför cirka 2 000 personer i publiken.

Partiet vill se hårdare tag. De elever som inte kan svenska tillräckligt bra, eller inte klarar övriga kunskapskrav, ska få gå om läsår. Lärare ska ges större befogenheter att ”säga till på skarpen” mot de som stör. Förövare, som mobbar eller misshandlar, ska flyttas.

Åkesson anser att skolan befinner sig i närmast fritt fall. – Resultaten är usla, ordningen är usel. Mycket av det där är en spegling av hur samhället i stort utvecklas. Det behövs ett paradigmskifte också inom skolpolitiken, säger SD-ledaren i en intervju inför talet.

SD vill se ett statligt huvudmannaskap och statlig finansiering av skolan, med tydliga nationella ordningsregler och riktlinjer.

Traditionella muslimska plagg som niqab, burka och slöja för lärare anser SD inte hör hemma i skolan.

Det är klart att om personalen i skolan har kvinnoförtryckande symboler på sig, så sänder det väldigt märkliga signaler. Så jag tycker det är gravt olämpligt, säger Åkesson.

De skolor som inte ställer upp på SD:s normer ska stängas. – Vare sig det handlar om muslimska friskolor eller politiserade wokeinrättningar – sådant har ingen plats i vårt Sverige, säger Åkesson i talet.

-Pettersson säger att mannen som inte såg det komma är totalt olämplig för alla offentliga tjänster i Sverige, EU och FN. Han har än idag inte fattat att det är skillnad på folk och folk.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Åkesson är rasist

  1. Löfven har fortfarande inte sett det komma – och lär väl aldrig göra det, denne svagbegåvade f d statsministern och politiske clownen.

    21
  2. Att se verkligheten som den är verkar vara svårt för många politiker, och ofta är det ideologiska argument som vinner över en realistisk syn på saker, i alla fall tills verkligheten blivit alltför påtaglig.
    Många av våra politiker verkar leva i sin egna ideologiska sekt.

  3. Mauricio Rojas avslöjar 2005 i en Brå-rapport:
    ”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”
    https://www.dn.se/debatt/kulturarv-ligger-bakom-invandrarnas-brottslighet/

    Men S-politikerna i Sverige bestämde 1965 att socioekonomiska faktorer är huvudorsak till kriminalitet. (Det passar bra för de politiker som anser sig vara de goda..)
    Socioekonomiska faktorer är vad kriminologerna vid Stockholms Universitet (fortfarande 2024!) använder som förklaringsmodell för politiker som inte kan tänka själva eller ta till sig kunskap om vilken betydelse olika kulturer (tex islam) har:
    https://petterssonsblogg.se/2020/11/25/bra-kartlagger-etnicitet-vid-personran/

    14
  4. Löfven ”tror” sig veta vad Åkesson tänker, tänk vilken svag eller rent av obefintlig faktagrund den förre partiledaren i s står på. Men så är det med hela s, de tror att de har lösningar på våldet, kaos-skolan, otryggheten, välfärden. Men s tro visar sig hela tiden väga noll när den mäter sig mot verkligheten.
    Och integrationen… en term som ska betyda olika beroende på vem som lyssnar. Jag VET att integrationen inte fungerar så sluta upp med att dilla om den.

    40
  5. Sossarna gör vad som helst för att försvara sina väljare och köpta bidragstagare. Om man så ska ge bort Sverige och radera våra egna traditioner.

    47
  6. Att bli kallad rasist i dag är en hedersbetygelse. Det betyder översatt till svenska att du bryr dig och landet och dess invånare och inte gått i globalisternas fälla? Åkesson har ryggrad till skillnad mot Kristersson som är en syltrygg av högsta rang.

    51
    1
  7. Tv 4,s politiska rapportering blir värre och värre . När Åkesson påtalar problem I Sverige ”beskyller” han de andra . När han vill ta itu med problemen i skolan vill han ” profilera” sig . När han talar om invandring och integration är han rasist .
    ALDRIG NÅGONSIN BESKRIVS HANS ARBETE SOM POLITIK .
    Trots att det mesta han sagt visat sig vara rätt för SVERIGE och det han sagt, sägs nu av alla partiet , fast inlindat i andra ord .
    Goddagspilten Ulf Kristoffersson använde i går all sin TV tid att prata om SVERIDEMOKRATERNA och Kalla Faktas fejkprogram i stället för Almedalen som aviserats .
    Sorgligt att höra för en som är intresserad av politik och Sveriges väl och ve .

    75
    • En tonårig invandrare våldtar en 3 åring! Jag tycker att det är en avskyvärd ”människa”. Är jag rasist? Då får jag leva med det.

  8. Vi har hört det förut många ggr. Sen att en Sosse någonsin skulle erkänna sina misstag finns ju inte på kartan. Löfven är ju vårt lands Quisling.

    75
  9. Den gamle ”stöten” Löfven som aldrig sett någonting komma har uppenbarligen INTE förstått att dra det s.k ”rasistkortet” idagär bara så passe att inte någon längre bryr sig

    Löfven kanske fortfarande också använder nylonskjorta och byxor av terylene ?

    65
  10. Lögnaren Stefan är så korkad att han fattar inte att rasistkortet har passerat bäst före datum. Folk går inte på det längre men så långt i sin tankeförmåga kommer han inte.

    73
  11. Får Löfven kalla Jimmie Åkesson för en rasist, så är det väl ok om man kallar Löfven för en efterbliven oikofob folk- och landsförrädare, eller hur? Löfven är en rasist mot Svenska folket.

    80
    1
  12. Märkligt att idioten Löfven har mage att köra fram sitt fula tryne och vädra sin intellektuellt undermåliga tankeförmåga. Den idioten borde sitta på sluten avdelning.

    79

KommenteraAvbryt svar