De borde göra något vettigt på dagarna

INRIKES. När aktivistprofilen Greta Thunberg demonstrerade utanför riksdagen med en grupp på torsdagen blev de snopet behandlade av riksdagsledamoten Tobias Andersson (SD), som gick och körde över klimatgruppens banderoll med en tung väska. Enligt Andersson såg han inte först att det var Greta som satt på marken, men han säger att det troligen inte är någon fara för lakanet.

Det är fjärde dagen i rad Greta och gänget demonstrerar utanför Riksdagen.

7 thoughts on “De borde göra något vettigt på dagarna

  1. …tänk att funktionsnedsättningen Asperger har fått en så världsomfattande påverkan,

    – mamma Malena berättar för tidningen Funktion i fokus:
    ”När Greta gick i femman kom de första allvarliga symtomen. Hon blev deprimerad, hade ångest och slutade äta. Hon ville inte gå i skolan längre, utan bara vara hemma. Hon kände ett utanförskap som hon inte kunde förklara, och hon hängde inte med i det sociala på skolan. Världen vändes upp och ned för hela familjen. De slussades mellan barn- och ungdomspsykiatrin, vårdcentralen, ätstörningsenheten och olika läkare. Det togs blodprover och Greta fick göra flera olika tester. Till slut kom diagnosen – det var Asperger. Något som Malena anat eftersom hon kände igen en del symtom från sig själv och sin egen pappa. Även familjens yngsta dotter har senare fått en diagnos, ADHD. Om inget görs åt den psykiska ohälsan kommer hemmasittarna att bli fler. Greta mår bra nu igen, hon har hittat sig själv och kan stolt säga ”jag har Asperger och det är coolt”.
    http://dok.slso.sll.se/Habilitering/funktion-i-fokus/fif-2017-2-webb.pdf

    …ur “Självhjälp på vägen“:
    “Aspergers syndrom är en form av autism, som innebär att man ofta har svårt att förstå andra människor. För Aspergers syndrom är det problem med socialt samspel och stereotypa beteenden ligger till grund för diagnosen. Många har speciella intressen, sånt som de tycker mycket om att göra.“
    (…som att demonstrera t.ex.)
    https://www.sjalvhjalppavagen.se/larare/aspergers-syndrom/vad-ar-aspergers-syndrom/

    25
    1
    • Ja, ”Hon kände ett utanförskap som hon inte kunde förklara, och hon hängde inte med i det sociala på skolan. Världen vändes upp och ned för hela familjen.”
      Därefter räckte det inte med att Världen vändes upp och ned för hela familjen, hela världen ska anpassas efter Greta.

      23

KommenteraAvbryt svar