Ryssland återupprepar varning till Sverige om Nato

FÖRSVAR. Ansluter sig Sverige till Nato skulle det kunna leda till att Ryssland ”vidtar vedergällningsåtgärder”.

Det skriver SVD/TT och hänvisar till uppgifter från ryska statligt ägda Interfax.

Ryssland krävde inför invasionen av Ukraina att Nato inte skulle godkänna nya ansökningar om medlemskap av länder som Ukraina, Sverige och Finland. Dagen efter invasionen sade en talesperson för det ryska utrikesdepartementet att en eventuell svensk och finsk anslutning skulle få ”allvarliga militärpolitiska konsekvenser” och kräva att ”vårt land vidtar ömsesidiga åtgärder”, enligt den ryska statligt kontrollerade nyhetsbyrån Ria.

Nu upprepar Ryssland varningen till Sverige och Finland, enligt ryska nyhetsbyrån Interfax som intervjuat en högt uppsatt tjänsteman på ryska utrikesdepartementet.

-Pettersson säger att Ryssland bestämmer inte vilka vi ska samarbeta med…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

38 thoughts on “Ryssland återupprepar varning till Sverige om Nato

  1. Vi är nu många som lärt oss att tolka Putins munrörelser. Om han säger att det blir konsekvenser om vi går med i Nato är det för att han har tänkt anfalla Sverige, och vill slippa inblandning av Nato. Vi borde alltså gå med i Nato omedelbart.
    Har googlat lite på Sveriges försvar där man bla kan läsa ” det finns alltid något jas-plan som är redo att lyfta från någon av Sveriges flygbaser”. Om Ryssland skulle invadera vårt långa land via flyg på 10 ställen, finns det tillräckligt med jas-plan då?
    Vi får vara tacksamma mot våra ukrainska bröder att dom kämpar så tappert mot Ryssland.
    Vilken belastning blir våra bidragsturister om vi dras in i krig? Om dom kommer från Syrien är dom då ryssvänner?

  2. NEJ TILL NATO!!! Vi ska vara alliansfria, och INTE dras in i en pakt!

    Det kommer ju med en plikt att ställa upp då också, som inte är bra!

    Om exempelvis Turkiet anfalls av Syrien, måste vi kanske skicka svenska soldater!

    Nej, inte bra!

    Dessutom är vi ju mer lovligt mål då, än nu, för länder NATO och USA har konflikt med!

    Dessutom är vi evigt dömda till det system NATO representerar!

    Så alltså: NEJ TILL NATO!!!

    8
    7
  3. Nu är det så:
    Ett medlemskap i NATO är ju bara värt någonting om Sverige verkligen erhåller militär hjälp från NATO.
    Sverige som nation verkar oerhört godtrogen när det gäller andra länder. Att vi tror bara gott om ”de goda” är en svaghet.
    Vart land står alltid sig självt närmst, alltid!

    Om Sverige nu ska tänkas gå med i NATO, ska vi parallellt med det beslutet, söka ett djupt militärt samarbete med Finland.
    Där börjar vår resa till att bygga upp det som politikerförrädarna raserade.
    …dessutom är Finland Sveriges östra rikshalva, det är helt naturligt att vi anträder vägen tillbaka till det egentliga Sverige.

    8
    3
  4. Tycker att samtliga partier i riksdagen utom SD ska skämmas ordentligt som raserade försvaret, vi har dåliga politiker på riksplanet, nu käftar man med varandra helt i onödan, ta ansvar och kom överens och rusta upp försvaret illa kvickt som tidigare ledningar raserade fullständigt. Varför käfta med varandra när ni har varit lika dåliga både S och de borgerliga partierna?

    32
  5. Infiltratörer hotar också vår gamla demokrati. Men det får vi inte säga. Då kallas det diskriminering och leder till skadestånd.

    28
    1
  6. Just denna varning är orsak nog för oss att gå med i Nato. Om det hänger på Sverigedemokraterna hopas jag att Jimmy bestämmer sig för att vi ska gå med.
    Har sett klippet på youtube när landsförädaren Reinfeldt diskuterar försvar med Åkesson från 2013. Reinfeld hånar Åkesson, men som alltid får Jimmy Åkesson rätt. Varför är han inte vår statsminister? Tänk vad värdelösa både Reinfeld och Löfven har varit.

    45
    11
  7. Det svenska socialist-partiet är inte mycket bättre än den sovjet-ryska motsvarigheten. Lögner från morgon till kväll.
    Och precis som med pandemin, spelar detta krig såssarna rakt i händerna. Skatteinkomsterna ökar. Inflationen spär ytterligare på statens inkomster via momsen. Den nya beredskaps-skatten blir lättare att motivera. Focus förflyttas från de interna problem som såssarna själva är ansvariga för. De lättlurade och naiva väljarna stöttar av tradition den sittande regimen.
    Således är detta apokalyptiska tillstånd rena vinstlotten för Magda o co. Och det är dom synnerligen medvetna om. Snacka om cynism.

    54
    1
  8. Sanktionerna mot Ryssland fungerar inte!
    Istället blir det vi själva som blir lidande.
    Att inte köpa rysk olja längre innebär för oss själva skyhöga bränslepriser och transporter som slutar att fungera!
    Ryssland och Ukraina står för 30% av världens spannmålsproduktion, Ukraina har inget att sälja längre och från Ryssland får vi inte köpa!
    Resultat blir matbrist och dyrare mat!
    Gasleveranser från Ryssland stoppas, vilket innebär energibrist i hela Europa och höjda el.priser.
    Det är således vi själva som drabbas av våra egna sanktioner, Ryssland påverkas däremot inte nämnvärt.
    Dom kan enkelt sälja både olja och spannmål till bl.a. Kina och Indien!
    Det är vi som får bära tagelskjortan p.g.a. som vanligt förhastade och ogenomtänkta beslut från vänsterhänta personer.

    49
    14
    • Du kan vända på ditt resonemang. Det kostar alltid att ta ställning. Man får offra något. Hur utgången blir är skrivet i stjärnorna.
      Det som är säkert är att om putin vinner kriget fortsätter han och det har han gjort klart. Han vill äga Östersjön.
      Ukraina betalar med sina liv. Italien säger vi får elda med ved i spisen. Vi tar 800 000 kvinnor och barn till rom.spanien tycker Sánchez,sosse,är för långsam. Han var på bild med Anderssons kan igår. MP och s har rustat ner Sveriges energitillgångar. Gosar med Putin som finansierat miljörörelsen.
      Det som varit fel är att Europa gjort sig beroende av en despot trots alla varningssignaler. Lita aldrig på KGB.
      Det ryska folket kommer få lida. De i Europa är skräckslagna. Företagen tar Putin nu och en enkel till Sibirien för de som protesterar.
      Min ST Petersburg vän flyr till Finland som nödutgång. De går från hus till hus.

      17
      22
      • messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
        messkalle skriver:

        @Kristina v h, vill bara tillägga att Bidens övergripande policy är att undvika WWIII. Några frågor på det? Från Ukraina kommer det inga skördar hösten 2022 och kanske aldrig mer.
        Ukraina är/var Rysslands brödbod. Du begår Putin den tredje förstörelsen med Genocide av Ukrainas befolkning i modern tid, Först Stalin, sedan Hitler och nu Putin.
        Visst är det besvärligt och kommer bli besvärligar för svensken, Men varför sänker Magdalena inte skatten på bränsle. Svenska bönder kanske inte kommer att så något utsäde nu till våren, Sveriges självförsörjningsförmåga finns inte. De kommer att bli värre!

        17
        2
    • Jag har försökt att säga det du säger men det går lika lite hem som att koldioxid inte orsakar en eventuell höjning av jordens medeltemperatur. Propagandan är massiv och de som inte förmår eller orkar tänka själv går på den troligen påverkade av det gamla rysshatet. Det finns en anledning till att varken Napoleon eller Hitler lyckades ta Moskva.

      Den västerländska demokratin och civilisationen har varit under hot i över hundra år. Det som inte lyckades 1918 lyckades 1968 och därefter har Sverige och andra länder varit i nedförsbacke. De som agerar åt dem som inte vill oss väl lyckades förhindra att Trump och Putin kunde göra samma sak som Reagan och Gorbatjov. Hade inte det [o]demokratiska partiet lyckats med charaden som påverkade Trumps presidentskap är det inte omöjligt att väst hade kommit tillrätta med Kina, Ryssland, Iran, Nordkorea och Venezuela.

      Jag förbannar det Putin gör i Ukraina. Jag bryr mig om ukrainare för jag har fullt upp med att bekymra mig om det som händer svenska folket som är minst lika utsatta. Det som har hänt är att de som inte vill oss väl har släppt loss det tunga artilleriet och använder Ukraina som förevändning att ytterligare kringskära oss. Vi såg det fula trynet under pandemin men nu går de full Monty. Om de kan stoppa både det ena och det andra för flera hundra oskyldiga människor, tänk då vad de kan göra med oss. En minoritet av svenska folket röstade på vänsterpartierna, ska vi andra också straffas för vad de kan hitta på?

      Det som varit tydligt under denna kris är att man inte kan lita på andra. Vi måste därför se till att vi på sikt har det som är väsentligt under strikt demokratisk kontroll. Penningtransaktioner är ett sådant vitalt område som inte ska ligga i händerna på amerikanska banker.

      22
      1
      • messkalle – In the wide world web I am a Swedish ant who retired more than twenty years as aviator. Happily married to a non military feminist believing she is the most beautiful and best for me.
        messkalle skriver:

        @Argus, Jag delar inte din åsikt, ”De som agerar åt dem som inte vill oss väl lyckades förhindra att Trump och Putin kunde göra samma sak som Reagan och Gorbatjov. ”

        Ett avtal mellan T och P, (fanns under bordet?) gällande uppdelning och närmande mellan väst och Tsarens Ryssland är inte samma sak. Vilka kort den förre KGB hade under kortet kan man gott fundera över. Globalisterna gick för långt både i mellanöstern och att tro att ett nytt Ryssland skulle lyda under kapitalet. Trump var och är en opportunist och med sin slogan ”Make America Great Again” gav han både Ryssland och KIna fritt spelrum. Båda dessa länder har rustat för krig.
        Konspirerar jag vidare finns det ett samband med Kinas och Ryssland hantering av Corona och vaccinet, Vill du ha fred: Rusta för Krig

        #StandWithUcraine

        2
        7
    • Är det någon som påverkas negativt av sanktioner så är det Ryssland.

      EU överlever sanktionerna och efter några månaders strul så har vi lagt om till nya leverantörer.

      21
      13
  9. Att bestämma över vilka andra länder vi ska samarbeta med har inte
    lillputin med att göra, det är en rättighet som han själv tagit sig, karlen
    måste lida av storhetsvansinne.

    37
    18
  10. Vad jag har svårt att förstå är varför Sverige annonserar ut vad de ev tänker göra, gör som Ryssland gör saker i smyg så mycket som det bara går framförallt vad som gäller Sveriges försvar !!!

    43
    1
  11. Återigen bort med surkärringen och vapenvägraren. Andersson och Hultqvist
    Det här är ett ärende för ÖB Micael Byden med rätt kompetens.
    Svenska regeringen ställer till med nått elände både för Finland och Sverige innan
    det här är över.
    Nu är det beslutsamhet som gäller och inga mesigheter.
    Ansökan till Nato skall bestämmas omedelbart sen får Putin göra vad han vill dom sista
    dagarna i sitt liv vid makten.

    32
    18
  12. grebom5 – Salem – Tekniker med mer än 25 års internationell erfarenhet av arbete och bosättningar i Liberia,Tanzania,Grekland och Polen samt Indien, Bangladesh. Utöver detta många hundratusentals mils resande som zonchef för Svenska likväl USA företag.
    grebom5 skriver:

    Den dag vi får höra att Putin satt sin sista potatis då bör vi fira med flaggorna i topp.
    Dagen borde av UN/FN stadfästas som allmän helgdag, lydande Dead Despots Day

    35
    15
  13. Putin kan dra åt helv..te. Både Finland o Sverige kommer att gå med i Nato. Det är bara en tidsfråga. Hoppas fler länder går med. Putin ska stoppas från alla håll med alla medel. Världen har fått nog av honom. Han har framtiden bakom sig och han vet om det.

    40
    20
  14. Socialdemokrater med skygglappar, har åter igen spelat Putin i händerna. Magdalenas uttalande är rena katastrofen. Den värnpliktsvägrande Hultkvisten, sitter i TV soffan och svamlar. Han har stannat kvar i en annan tidsålder, en annan värld.
    Att slicka ryska bakdelar, verkar vara en grundläggande merit, inom sosseriet. Sjuttio års böjande på nacken, med mössan i handen, hindrar patrasket, att höja blicken mot en ny framtid.

    41
    6
  15. Det är bara att konstatera att Puttes patrask blir rätt mjuka när kriget är
    över då är Ryssland slut som land för alla bojkottar dom så då sitter dom
    med skägget i postlådan för ingen vill veta av dom mer.Skit på er.

    35
    11
  16. eugenecork – Nås Finnmark VANSBRO //Abzurdien – 80+.are bidar jag min tid, utan några större krav, utöver mänsklig rättvisa och humanism...
    eugenecork skriver:


    …vi har sedan länge haft våra familjära socialistiska band med den
    Ryska regimen, så någon jävla ordning skall det väll vara inom
    släkten?…idf är det ett fullt legitimt krav från den sittande duman,
    därmed basta!

    9
    4
  17. Ger lite mer perspektiv till vad som händer, som sagt inget är svart eller vitt.
    https://thecovidworld.com/world-war-iii-has-already-started-and-its-an-economic-war/
    Ni får tro vad ni vill av det som förmedlas på pettersons eller aftonbladet, finns alltid mer än två sidor på ett problem och framför allt vad det är för bakomliggande krafter.

    Ett exempel är Joe Biden, redan 2014 fanns det planer att sätta honom på presidentposten, och detta av en som påverkade Ukraina politiskt vid samma tidpunkt samt hade fingrarna med i Benghazi.
    https://www.youtube.com/watch?v=WV9J6sxCs5k&t=244s
    Finns mycket intressant om Victoria Nuland och hennes eskapader.

    24
    8
    • Putins fans har hittat ett argument för att föra fram Putins ljug. Det finns alltid två sidor av en sak eller myntet har alltid två sidor.
      Det är ärekränkning att jämföra Petterssons blogg med Aftonbladet.
      Pettersson är allmänt saklig och förnuftig vilket man inte kan säga om Aftonbladet.

      44
      13
      • Vissa saker är petterson saklig om men i vissa så är han inte bättre än Aftonbladet, för fram samma ljug och ser inte längre än vad näsan räcker.

        20
        31
      • Pettersson är alltså bra när jag tycker som skribenten karlakerman men ljuger som Aftonbladet när jag inte tycker som skribenten.

        Jag vill påpeka att allt som står i Aftonbladet inte är ljug.

        14
        17
  18. Enligt Putin & Co finns inget krig i Ukraina. Det pågår icke efterfrågade militärtekniska operationer. Dvs: Sprängningar av barnsjukhus, mödravårdssjukhus, flerfamiljshus, villor, byar, fotbollsplaner, äldreboenden, privatfordon, broar m.m. En äldre man förklarade att den Ryska federationen är en TERRORSTAT. Så fort dessa terrorister öppnar mun – LJUGER dom. En bild säger mer än tusen ord.

    42
    10
    • Och det som kallas ”sanktioner” är faktiskt bara till för att stabilisera och stärka Rysslands ekonomi. Samma resonemang som Putte för. OBS! En liten smula ironi i den kommentaren.

      3
      1
      • Kolla på Putins villa i Frankrike!ibland gillar jag graffiti .det är inte sanktioner,det är ekonomiskt krigföring. De fryser alla tillgångar. De är fredlösa..
        Sverige världens bästa humanistiska stormakt. Glorian åker på sned nu. Sverige är fullt…med desertörer till män ja.
        Som kostar pengar.
        Sverige har högt dieselpris varav60% är skatt.

        24
  19. Hoppas att Finland går med i NATO.
    Då får vi se hur ynkryggarna i Regeringen agerar men då kanske inte sossarna sitter vid makten.

    46
    14

KommenteraAvbryt svar