Ännu fler förlustsnurror

VINDKRAFT. Bloggen har skrivit en hel del om förlustsnurrorna tidigare och nu är det dags igen. Järvsö Vind AB har försatts i konkurs av Hudiksvalls tingsrätt, rapporterar Hela Hälsingland, tyvärr bakom betalvägg.

Järvsö Vind AB, förlust varje år…
Steget Efter

-Pettersson undrar vem som ska betala för nedmontering och återställning av marken?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ännu fler förlustsnurror

 1. Regeringen med MP hade höga ambitionen att skapa förluster i välfärden. Hoppas det kommer fram vuxna människor, med ansvar och förståelse för Sveriges energipolitik. Nu ökar katastrofläget varje dag och kräver handling. Sverige behöver inte fler naiva politiska drömmar.

 2. ja men kan idioterna inte räkna då får dom väl ta förlusten..
  det besvärande är att man hela tiden försöker dribla bort den.
  och hur ser det ut när el certifikats avgifterna tas bort.
  det är miljömupparna som skall stå för förlusten. inga andra

  12
 3. Ja det här med rivningskostnaderna har nog många markägare inte tagit i beaktande , utan dom har bara sett en hägrande inkomst komma flygande ifrån skyn . Var kostnaden hamnar är ju inte svårt att räkna ut ,man tar där det finns det vill säga hos oss skattebetalare , om inte markägaren tar den vilket han i rimlighetens namn borde .

  20
  1
 4. Cornucopia:
  ”Tanken är att ägarna av vindkraftverken ska riva dessa och deras fundament, men likt för exempelvis gruvbranschen är det förstås enklare att bara sätta kraftverket i konkurs efter att ha delat ut kvarvarande pengar till ägarna, inklusive eventuella fonderade medel för rivningen.

  Ansvaret för rivningen hamnar då på markägaren, som arrenderat ut marken. Ersättningen för arrendet kommer inte täcka rivningskostnaden ens om markägaren hade sparat alla pengarna”

  LÄNK

  41
 5. Finns ingen ekonomisk ansvarig kvar, så är det aktuell Kommun. Skattemedel m a o. Ytterst är det Staten som blir ekonomisk ansvarig.

  Jag gissar att något år innan kånken, så såldes snurrorna till ett utländskt ägt bolag. under ett par år körde de sannolikt snurrornas ekonomi i botten, med massor av utestående skulder. Sedan begär någon fodringsägare dem i konkurs och i stället för svenska jobb, så står olika företag där med stora förluster. BLÅSTA. Så gick det till avseende vindparken söder om Öland och det handlar om systematiska bedrägerier. I bästa fall kan en lokal ”platschef” identifieras, men denne kan sannolikt inte bindas till bedrägeriet.

  Sverige är m a o KOLONIASERAT av ett antal länders företag.

  48
  • Har svårt med din analys Körde snurrornas ekonomi i botten?
   Spelar ingen roll hur de gör Ju fler snurror ju sämre lönsamhet
   Ingen lönsamhet går det inte att betala lånen
   Problemet nu är vem som ska stå för kostnaden när de en gång ska tas bort

   30
   1
 6. Ett liknande projekt som punktsvetsarens vilket skall ge vinst lite längre fram, det är vindsnurror det. Lika snurriga som MP.

  54

Kommentera