Bashir Ali förskingrade 10 miljoner, nu blir han politiker

ISLAM/VALET 2022. Islamisten Bashir Ali blev nyligen frigiven efter tre års fängelse för grov ekonomisk brottslighet – han hade tömt friskolekoncernen Al-Azhar på tio miljoner.

Bashir Ali och Mikail Yüksel. Bild från Partiet Nyans.

Nu blir Bashir Ali politiker för Partiet Nyans – ett parti med islamisk profil.
”Jag har stort förtroende för Bashir och han har mitt fulla stöd”, skriver Mikail Yüksel, partiledare för Partiet Nyans.

Nu meddelar Mikail Yüksel på sin Facebook att han gjort en ny värvning – Bashir Aman Ali. Han är en dömd ekobrottsling som nyligen blivit villkorligt frigiven men fortfarande har näringsförbud.

Mikail Yüksels bedömning är att Bashir Ali blivit orättvist behandlad av den svenska staten.

Bashir Aman Ali har tidigare varit imam i den somaliska moskén i Rinkeby. Han dömdes hösten 2019 i hovrätten till 4,5 års fängelse för grova ekobrott efter att han tömt den muslimska friskolekoncernen Al Azharskolan – som han byggt upp och var rektor för – på tio miljoner kronor och placerat i en egenstartad muslimsk bank.

-Pettersson undrar varför herrarna inte gör politisk karriär i Turkiet och Somalia. Där behövs de betydligt mer än här…

***

TIDIGARE 2021-12-19. Bashir Ali tömde muslimska skolorna på 10 miljoner: ”För barnens bästa”

BROTTSLIGHET & ISLAM. Imamen och skolföretagaren Bashir Ali har nyss släppts fri efter tre års fängelse för grova ekobrott. Det senaste året har myndigheterna stängt flera skolor och förskolor i hans koncern Al-azhar. Men i Rinkeby tas han emot som en hjälte. ”Jag väntade mig en medalj från kung Carl Gustaf – inte Kumla,” säger Bashir Ali. Han hade en vision om att rädda muslimska barn från “ghettot”. Men allt gick fel, skriver Aftonbladet bakom betalvägg.

Bashir Ali. Skärmdump från Aftonbladet

-Pettersson säger att Bashir har stulit pengar från svenska skattebetalare och muslimska barn och hyllas ändå som en hjälte i Rinkeby. Är det någon som tror att integrationen bland somalierna fungerar?

Säpo anser också att Bashir Ali är en säkerhetsrisk. Varför är muslimen i Sverige och inte i Somalia?

***

TIDIGARE 2019-09-30. Skolverket kräver tillbaka drygt en miljon av muslimsk friskolekoncern

BROTTSLIGHET. Skolverket kräver tillbaka drygt en miljon kronor av den muslimska friskolekoncernen Al-Azhar. Företaget driver bland annat en skola i Vällingby. Enligt skolverket har skolorna inte kunnat redogöra för att statsbidragen använts på rätt sätt, rapporterar Sveriges Radio

Pettersson kan garantera att den här bilden på Stockholms stads hemsida inte föreställer barnen på Al-Azhar…

Det handlar om pengar som skulle ha gått till enskilda lärare inom ramen för de statliga satsningarna Lärarlyftet, Karriärtjänster och Lärarlönelyftet.

– Det vi kan se är att i vår kontroll så finns det vissa brister hos de här tre huvudmännen när det gäller den interna dokumentationen, säger Andreas Spång, chef för statsbidragsenheten på Skolverket.

Bland annat berättar Spång att man inte fått tagit del av lönespecifikationer från koncernen.

-Pettersson säger att en miljon verkar löjligt lite…

***

TIDIGARE 2019-06-27. Ledare för för muslimska friskolekoncernen Al-Azhar döms för grova ekobrott – svenska flata myndigheter klarar sig dock

ISLAM. Grundaren av den muslimska friskolekoncernen Al-Azhars ägarstiftelse, somaliern Aman Bashir Ali, döms till fängelse i 4,5 år för grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och grovt penningtvättsbrott.

Ytterligare tre företrädare döms samtidigt till fängelse i drygt två år vardera för bland annat grovt skyddande av brottsling och grovt bokföringsbrott.

Grundaren ska enligt domen ha fört över tio miljoner kronor från stiftelsen till ett planerat bankprojekt – Sveriges första räntefria islamiska bank. Uttagen ska enligt domstolen inte ha varit förenliga med stiftelsens ändamål som är att bedriva skolverk­samhet.

Pressmeddelandet från Stockholms tingsrätt

-Pettersson säger att denna typ av brottslighet är inte möjlig utan hjälp av svenskar och svenska myndigheter…Det är detta som statsminister Stefan Löfven menar med att det blir lönsamt på sikt, vissa tjänar enorma pengar på skattepengar, ja, ja, ni fattar, år efter år, men vad de tillför samhället får man leta efter…

***

TIDIGARE 2019-04-25. Muslimska friskolans förra styrelse åtalas för ekobrott, flata myndigheter borde hållas ansvariga

ISLAM.  I november slog polisen till mot toppskiktet i den muslimska friskolekoncernen Al-Azshar efter misstankar om ekonomisk brottslighet. Nu åtalas sammanlagt sju personer för brott som grov trolöshet mot huvudman i två fall, grova bokföringsbrott samt grovt penningtvättsbrott.

Fem av dem har tidigare suttit i Al-Azshars styrelse.

Brottsmisstanken om grov trolöshet mot huvudman består av att den tidigare styrelsen ska ha fört ut sammanlagt 11 miljoner kronor från friskoleverksamheten, vilken i princip till fullo finansieras med skolpeng från offentliga medel.

De 11 miljonerna har förts över till en bolagsgrupp där den tidigare styrelseordföranden ingår. Syftet har varit att pengarna skulle gå till bankverksamhet som skulle startas i bolagsgruppen.

I flera andra fall har större summor hanterats med bristfällig verifikation och insyn, enligt åtalet.

Rättegången börjar den 9 maj 2019 vid Stockholms tingsrätt och beräknas pågå i cirka fem veckor.

-Pettersson säger att det är dessa personer som låg bakom att starta en muslimsk bank och som ville bygga Rinkeby moské. Läs NCC drar sig ur bygget av moské i Rinkeby

Regeringen vill förbjuda vinster i privata vård och skolföretag, det är bättre vore att förbjuda onödiga förluster i offentlig sektor. Där finns de stora pengarna. Vi har idag mins hundra somaliska föreningar av olika slag som påstår sig verka för integration men som har som huvudsakliga syfte att mjölka flata myndigheter på bidragspengar.

Det finns två saker som får myndigheter att ösa pengar över invandrare:

 1. för integration
 2. mot extremism

och skulle dessa invandrarföreningar och alla bidrag fungera skulle det inte finnas en enda ointegrerad invandrare. Jag tror inte ens muslimer tycker det är brottsligt att snuva svenska skattebetalare på pengar, vi är kuffar, på gränsen till dhimmies.

När det regnar…

– När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

TIDIGARE 2018-11-19. Fem personer i muslimsk friskolestyrelse häktade

ISLAM. Som Stefan skrev i tidigare inlägg har fem personer i styrelsen i den muslimska friskolekoncernen Al-Azhar häktats misstänkta för bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott. 

Bashir Aman, affärsman och vd för Al-Azhar samt den som har ansökt om tillstånd för islamsk bank.

Fyra av dem greps vid en gryningsräd i onsdags förra veckan. Dagen före hade den tidigare ordföranden gripits. Under torsdagen och fredagen häktades samtliga.

Det var länsstyrelsen i Stockholm, som är ägarstiftelsens tillsynsmyndighet, som anmälde styrelsen till Ekobrottsmyndigheten.

Styrelsen ska ha lånat ut tio miljoner kronor till ett företag som vill starta en muslimsk bank. Samtliga nekar till brott.

Pettersson säger att de häktade är gamla bekanta från bloggen…

…och det är långt ifrån allt.

Frågan är varför myndigheterna och politikerna låter muslimerna hållas år efter år?

Det är detta som statsminister Stefan Löfven menar med att det blir lönsamt på sikt, vissa tjänar enorma pengar på skattepengar, ja, ja, ni fattar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Bashir Ali förskingrade 10 miljoner, nu blir han politiker

 1. Kommer de eventuellt in i riksdagen så kommer de att räknas till regeringsunderlaget för S. Höjda ersättningar, och att inte göra något större mot den muslimska invandringen kommer S att erbjuda under bordet. Här kommer den s.k värdegrunden att omvärderas.

 2. Grundlagar borde naturligtvis finnas för att förhindra grövre brottslingar att ställa upp i riksdags- regions- och kommunalval. Det bör vara samma bakgrundskontroller ( exempelvis fri från brott senaste 5 eller var det 7 åren ), som gällde för poliser och väktare en gång i tiden men jag vet inte hur det är i dag eller hur det har blivit med Sverige. Att stjäla sina skolors statliga anslag räcker gott och väl till livstids utvisning. Har han återställt skattepengarna? Som sagt var hur är det ställt med Sverige egentligen.

  23
 3. Jag tycker att det är bra att religiösa satsar på egna partier. Ta KD 4 procent. Muslimerna når nog inte ens fyra procent, och då slipper de andra partierna flirta med åsikter de ej har.

  7
  3
 4. Det är klart att de inte fick döma honom !
  Det skulle ju ha stridit mot kontraktet som socialdemokraterna
  (= vår regering) har med muslimska brödraskapet sedan 1999 !

  Vårt Fosterland är sålt till muslimerna.

  => skönt att vara så gammal !
  => tycker synd om er, som är yngre och inte förstår vad som pågår !

  – vad då ? Du förstår ? => varför gör du inget då ?

  30
 5. Finns det inget juridiskt kryphål att återkalla hans svenska medborgarskap. Det gäller också Mikail Yuksel.

  37
 6. Nyans med över 4% blir de en trogen vapendragare till Sossarna, och om 20 år är det sossarna som får vara assisterande ja sägare åt Nyans.

  Bäva må våra svenska väljare för kommande tiders vedermödor.

  När du en gång får valet att endera avhuvas eller betala kuffar skatt på extra 20-25% för att få leva som slav i ditt eget land, då vet du att du lagt fel valsedel i valurnan.

  39
 7. Partiet nyans kan mycket väl ta sig in i riksdagen och där utöva politisk utpressning mot socialdemokraterna. Arma fosterland!

  44
  1
  • Mycket väl? är du informerad om hur hur stor andel de är av befolkningen? Två miljoner röster räcker långt.

  • Kan mycket väl ta sig in i riksdagen. Ja det gör det med råge
   De bedriver valkampanj i Turkiet 20 000 som röstar i Sverige
   De som inbillar sig att de skulle ha svårt att ta sig in är inte införstådd hur klan och Imam röstning fungerar

   16
  • Precis vad jag tänkte säga. Det är ju mest förskingring politiker sysslar med så det passar väl utmärkt.

   40
 8. Deras enda utgångspunkt och politik kommer att vara att tömma den svenska skattekistan för att fylla sina egna bankkonton.

  68

Kommentera