Stäng

Utländsk kvinna jobbade som läkare – saknade svensk legitimation

SJUKVÅRD & INVANDRING. Socialstyrelsen förbjöd en kvinna att arbeta som läkare, trots det har hon på egen hand genomfört gynekologiska undersökningar på en privat vårdcentral i östra Göteborg. Nu åtalas hon, rapporterar Göteborgs-Posten, bakom betalvägg. – En av patienterna har berättat att kvinnan sålt mediciner vid sidan av, säger åklagare James von Reis till tidningen.

Den åtalade kvinnan har en utländsk utbildning, men saknade svensk läkarlegitimation. Kvinnan påbörjade en provtjänstgöring för att få legitimationen, men eftersom tjänstgöringen aldrig avslutades förbjöd Socialstyrelsen henne från att arbeta som läkare.

Ändå fick hon anställning på en privat vårdcentral i östra Göteborg där hon självständigt genomfört gynekologiska undersökningar och signerat patientjournaler.

Vårdcentralen stängdes i februari i år efter att Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd upptäckt flera allvarliga brister.

Kvinnan som verkat utan läkarlegitimation åtalas nu för brott mot patientsäkerhetslagen. – En av patienterna har berättat att kvinnan sålt mediciner vid sidan av. Det var mediciner som inte fanns i Sverige men som ”läkaren” förklarade var mycket bättre än de som gick att köpa här, säger åklagare James von Reis. Om hon döms, riskerar kvinnan böter eller fängelse i högst ett år.

-Pettersson noterar att Vårdcentralen Östra Göteborg var gamla bekanta, se nedan. Sedan tycker PK-folket att det är rasistiskt att välja en svensktalande läkare…

Vårdcentralen låg i det mångkulturella paradiset Bergsjön…

Minns ni: 

Det är detta som är ”Läkare utan gränser” á la Mellanöstern, verksamhetschefen på Vårdcentralen Östra Göteborg är från Syrien.

***

TIDIGARE 2019-01-19. Vårdcentral felvaccinerade 89 barn – hade obehöriga läkare

SJUKVÅRD. Vårdcentralen Östra Göteborg har felvaccinerat 89 barn och utfört privata omskärelser i lokalerna samtidigt som de anmälts som vårdcentralsbesök för att få ut ersättning. Detta enligt granskning som regionen gjort, rapporterar SVT

Nu vill tjänstemännen att politikerna omedelbart säger upp avtalet. Vårdcentralen däremot hävdar att de inte har agerat felaktigt. De menar bland annat att rapporten innehåller felaktig kritik och att bristerna har åtgärdats.

-Pettersson säger att det är detta våra skatter går till. Vårdpersonal som inte kan svenska, läkare utan legitimation, felaktig vård, vanvård, i det är fallet är ledningen och en stor del av personalen utländsk, liksom personalen och patienterna.

Miljöpartiet föreslog för några år sedan att den utan fullständiga intyg/betyg skulle kunna ansöka om svensk legitimation snarast!

Vi får ofta höra att utan invandrare stannar vården, jag har mejlat landstingen i Stockholm och Södermanland och frågat hur stor andel av de anställda som har utländsk bakgrund i jämförelse med andelen utländska patienter, men inte fått något svar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 reaktioner på “Utländsk kvinna jobbade som läkare – saknade svensk legitimation

 1. Tänker på den anställde på Migr Verket som intervjuades i samband men nån härva av ”identitetsproblem”.
  Han sade ”man måste ju lita på folk”.
  NEJ det måste man INTE!.
  Det fungerade en gång i tiden, då man kunde lämna en väska på stationen obevakad – och den stod kvar när man återvände!
  Vi har fått hit en kategori som ser allt detta som ett smörgåsbord att ta för sig på.
  Idag stjäl man inte för att man behöver – utan för att ”det går”!
  Lämnade (av misstag) en väska utanför en dörr i ett ”utsatt område”, körde iväg 100meter, j-ar, åkte tillbaka.. väskan borta..Obevakad i under mindre än en minut..
  Dagens Sverige.
  Ang ”läkarproblemet. AT-läkarna lär göra ett avgörande prov innan tjänsten. 80% av de svenska.
  (Taget ur minnet, nån kan kan de exakta siffrorna?)

 2. Pettersson
  ”vårdcentraler” jag ja men du läser ju dagligen om missförhållande där. Utlänningar utan vår värdegrund startar upp en sådan, hämtar in skattepengar och ibland med olagliga metoder.

  13
  1. Det beror på vad som är tradition.

   Sveriges första vårdcentral öppnade 1968 och sedan dröjde det innan det fanns överallt.

   Privata läkarmottagning var vanliga tidigare.

   14
 3. Lämplig som livmedicus för Rikspuckot Löfven, för han är väl inte rasist och vill ha en riktig doktor.

  36
 4. ja frågan är on hon har kunskaps basen.som läkare. i vissa länder kanman tenta av sina kundkaper och då få jobba som läkare tx i usa.
  om man nu tar Sverige så förekomer det att man Rumänien kan utbilda sig till olika medesin yrken senast var det sjuksköterska och man behövde inte ens vissa sig i skolan för att få sjuksköterska legitimation. man säger då innom vården att vi utbildar personal..
  när man har den indtälningen innom svensk vård så verkar det inte riktigt att kritisera utlänska läkare . särskil sen vi hade en idiot anstäld på karolinska med spesialiteten om luftstrupen

  27

Kommentera

%d bloggare gillar detta: