Gravida kvinnor behöver åka 70 mil för ultraljud

SJUKVÅRD. På Instagramkontot ”Verklighetenkiruna” sprids berättelser från kvinnor från Kiruna och Gällivare som tvingats resa långt, ända till Luleå för att genomföra rutinultraljud – vissa måste till och med ta in på hotell för att genomföra undersökningen, rapporterar Sveriges Radio.

Ultraljud är en rutinundersökning som alla gravida erbjuds.

Vägen Kiruna – Luleå. Skulle våra politiker acceptera detta för en rutinkontroll. Bild från Instagram

-Pettersson tittar på kartan och ser att avståndet

 • Kiruna – Luleå är 70 mil tur och retur
 • Gällivare – Luleå är 48 mil tur och retur
 • Torneträsk – Luleå 90 mil tur och retur

Jag funderar på om Sveriges Riksdagsledamöter skulle acceptera att åka till Jönköping eller Karlstad för en rutinundersökning? Och då är ändå vägarna bättre i söder. Det är synen världens första och enda feministiska regering har.

Sjukvård i världsklass sa Annika Strandhäll (S), landsbygden måste fungera när storstadsborna åker ut för att koppla av säger Stefan Löfven (S).

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Gravida kvinnor behöver åka 70 mil för ultraljud

 1. Det är synd att man inte är utbildad barnmorska. Då hade man kunnat öppna privat mvc i kiruna och troligen tjänat storkovan. Det är ju inte bara gravida som har nytta av mvc…

 2. Den dag muhammed och alla hans ständigt gravida kärringar bosätter sig där uppe, så kommer Stefan att förklara nuvarande läge för OACCEPTABELT. Valboskapen måste ju hållas på gott humör.

  19
 3. Att vara gravid är ju ingen skukdom (snare ett hälsotecken) Så Annika-S’s uttalande faller bort, eftersom det inte passar och att hon inget fattar De som bestämmer hur vi ska leva har någon eller några få km till alla vård och hälsoinstitutioner. Betalda försäkringar som ger dem snabbast möjliga vård utan att behöva beblanda sig med pöbeln genom att köa på akuten.

  Så klart att de inte fattar -eller bryr sig- hur det ser ut utanför Stockhollms tullar. Så är det.
  Politiska beslut fattas i Stockholm och baseras på hur det ser ut i de få Svenska storstäderna men det saknas insikt i hur landet ser ut bortanför Norrtull.

  Sverige (SIDA) spiller 52 miljoner sek/dag på en organisation som ska hjälpa världen men det finns ingen särskild organisation som ska hjälpa vården i Sverige. Jo det låter så men det är inte på riktigt. Varje dag haffas man på gator och torg, utanför butiker, av folk som samlar in pengar för hemlösa Svenskar, barn i Sverige och utsatta länder, kvinnor i förtryck o,s,v. Det känns inte som en rimlig balans. 🙁

  18
  • Graviditet är ingen sjukdom men det är sjukvården som kontrollerar att allt går bra och ska ställa upp vid problem.

   SIDA gör slut på 142 miljoner om dagen.

   21
 4. Var ultraljud skall utföras bestämmer regionen.
  Regionen styrs av Norrbottens sjukvårdsparti, Centern och Moderaterna.

  4
  10
 5. Har svårt att förstå att en enda norrlänning, utom samerna. röstar på S.

  Hans uttalande om landsbygd och stadsbor borde renderat honom sparken.

  Hur ska det gå för de gravida kvinnorna i framtiden, tänker regeringen införa ambulerande barnmorskor eller vad.

  18
 6. Bara detta rasistiska uttalande skulle renderat honom sparken. Så erbarmligt enfaldigt som om landsorten endast är till för stadsbornas eventuella besök.
  Han är ju uppväxt i Sollefteå där de inte ens har ett BB utan havande kvinnor och deras män måste gå på kurs för eventuell förlossning i privatbil eller Taxi.

  Tänk vilken nytta SIDA pengarna kunde göra i vårt Sverige.

  21
 7. De åker väl inte så ofta, jag får också åka långt. Jag kunde bott närmare ett sjukhus om jag velat. Men det vill jag inte.

  2
  12
  • Malmfälten, det vill säga Kiruna och Gällivare kommuner har inte fullt 50000 invånare. Den statliga gruvjätten LKAB (som är döpt efter gruvbergen i Kiruna) levererar in standardmässigt flera miljarder i utdelning årligen. Som mest har en inte oäven årslön per capita levererats rakt in i statskassan. Landstingets tidigare främsta sjukhus, ibland felaktigt benämnt ”Garnisonssjukhuset” då det antagligen började i KM:s regi, dög inte åt luleborna utan ledande sossar lyckades få till ett beslut att bygga ett nytt sjukhus i Sunderbyn, strax innanför Luleås kommungräns.

   Det nya sjukhuset ligger på lerbotten dryga metern upp från Luleälven. Huruvida fastigheten tillhörde någon släkting till sosseadeln har det bara ryktas om. Det tidigare sjukhuset i Boden låg en bit upp, tillräckligt för att klara flodvågen om Sourvadammen brister vilket det nya inte gör.

   10
 8. Ännu ett exempel på Stefans tvärtomspråk .
  SÄGER han en sak menar han något helt annat .
  Pensioner , poliser , skolan , arbetslösheten , rubbet blir precis tvärt om vad han lovar .
  Synd att han inte lovar högre bidrag till terrorister och talibaner .
  Om sådana löften skulle ha samma utveckling som andra löften han ställt ur , skulle vi skattebetalare slippa finansiera krig , bomber och korruption .

  23

Kommentera