Läkaren Ayad Alwindawe dömd till fängelse för att ha stulit 28 miljoner från skattebetalarna

BROTTSLIGHET. Idag kom domen mot ägaren av Angered care, Ayad Alwindawe, misstänkt för att via ett bemanningsföretag ha fört ut cirka 28 miljoner kronor till ett företag i Dubai.

Ayad Alwindawe, 53 år, döms till fängelse i tre år och nio månader. Han fälls för grov oredlighet mot borgenärer och grovt bokföringsbrott vid sex tillfällen. Han döms också till näringsförbud i fem år.

Ytterligare två män, Orkan Abbas och Mohammad Al-Kotrani, vårdcentralens enhetschef och bolagens bokförare, var också misstänkta för grovt bokföringsbrott, men friades i tingsrätten.

-Pettersson menar att de svenska myndigheterna är medansvariga, de har skickat iväg pengar utan någon som helst kontroll.

 • Vad har revisorn gjort?
 • Västra Götalandsregionen, medger att systemet helt bygger på tillit att vårdcentralen lämnar korrekta uppgifter och betalar ut vad som begärs utan kontroll.
 • De politiker som beslutat om avreglering utan att ha sett till att det samtidigt finns kontroller.
 • De som godkänt Ayad Alwindawes läkarlegitimation eftersom det saknas grundläggande uppgifter.

Göteborgs Tingsrätt B 5065-18

TIDIGARE 2018-11-28. Tre “svenska” araber åtalade för att ha stulit 28 miljoner för skattebetalarna

BROTTSLIGHET. På måndagen väckte åklagaren åtal mot ägaren, Ayad Alwindawe, till den numer stängda vårdcentralen Angered Care. Ägaren misstänks för grov oredlighet mot borgenär och grovt bokföringsbrott. Ytterligare två personer åtalas också i den stora härvan, det är Orkan Abbas och Mohammad Al-Kotrani. Samtliga tre är svenska medborgare. 

Västra Götalandsregionen har erkänt att de har ett system helt byggt på tillit, alltså inga kontroller, och betalar ut vad som begärs…

Misstanken om oredlighet mot borgenär handlar om att ägaren till Angered Care, som också var läkare på vårdcentralen, ska ha länsat ett annat företag som han varit företrädare för på pengar, totalt 28 miljoner kronor. Åklagaren bedömer brottet som grovt eftersom att det rör sig om många miljoner kronor, och för att det ”ingått som ett led i en systematiskt bedriven ekonomisk brottslighet”.

Bolaget som tömdes på pengar användes i vanliga fall för att hyra ut personal till Angered Care. De 28 miljonerna ska enligt åklagaren ha förts över till ett företag utomlands.

“Ayad Alwindawe, Orkan Abbas och Mohammad Al-Kotrani har därvid uppsåtligen eller i andra hand av oaktsamhet åsidosatt bokföringsskyldigheten genom att underlåta att på ett korrekt sätt löpande bokföra samtliga uppkomna affärshändelser i bolaget och/eller bevara all räkenskapsinformation på betryggande sätt enligt följande…:” står det i åtalet vid Göteborgs Tingsrätt B5065-18.

-Pettersson hör Stefan Löfven (S), det blir vinst på lite sikt…

TIDIGARE 2018-08-03. Ayad Alwindawe, ägare till vårdcentral som blåst skattebetalarna på minst 20 miljoner gripen i Dubai

BROTTSLIGHET. Ayad Alwindawe, ägaren till den numera stängda vårdcentralen Angered Care i Göteborg har gripits i Dubai och förts till Sverige. Alwindawe har häktats misstänkt för grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll.

Totalt 29 miljoner kronor skickades från bolaget till ett företag utomlands, uppger åklagare. Samtidigt har Västra Götalandsregionen krävt att 22 miljoner kronor ska betalas tillbaka från företaget.

Dessutom är hans fru Ekhlas Sayfulla Muhsin internationellt efterlyst och häktad i sin frånvaro, även där handlar det om mångmiljonbelopp som skattebetalarna är blåsta på.

-Pettersson skulle vilja att Statsminister Löfven visar hur hans påstående om invandringen är en vinst på sikt går ihop. Dessa två, herr och fru arab, är så kallade väletablerade invandrare som ändå kostat samhället 30-40 miljoner, hur blir det vinst Stefan.

TIDIGARE 2018-04-21. Arabisk ägare till vårdcentral häktas för flera grova brott

BROTTSLIGHET. Ayad Alwindawe, läkaren och ägaren till vårdcentralen Angered Care i Göteborg begärs häktad misstänkt för grovt bokföringsbrott och grov oredlighet mot borgenär. 

Ägaren påstår sig ha tagit emot närmare 1 000 patienter i månaden och asylsökande har bokats in till flera återbesök för bland annat nästäppa och trötthet för vilket landstinget har betalt i snitt 1 400 kronor per besök för.

All medicinsk personal på vårdcentralen var anställd via ett bemanningsföretag. Även ägaren till det företaget begärs nu häktad.

Ägaren misstänks även för grovt skattebrott i bolaget då delar av bokföringen saknas. Det är ännu oklart om bolaget töms på pengar. Miljontals kronor har dock förts ut från bemanningsföretaget till vårdcentralens ägarens konto i ett annat land. Ett land där de bägge misstänkta nu har bosatt sig, enligt åklagaren.

-Pettersson menar att fler än läkaren borde åtalas.

 • Vad har revisorn gjort?
 • Västra Götalandsregionen, medger att systemet helt bygger på tillit att vårdcentralen lämnar korrekta uppgifter och betalar ut vad som begärs utan kontroll.
 • De politiker som beslutat om avreglering utan att ha sett till att det samtidigt finns kontroller.
 • De som godkänt Ayad Alwindawes läkarlegitimation eftersom det saknas grundläggande uppgifter.

TIDIGARE 2018-03-21. Arabisk läkare försvunnen med 21 miljoner av sjukvårdens pengar

BROTTSLIGHET & SJUKVÅRD. Läkarförbundet är kritiskt till att en läkare vid vårdcentralen Angered Care AB uppgett att man tagit emot 1 000 patienter i månaden. Enligt förbundet kan en läkare på en vårdcentral knappt ta emot 20 patienter om dagen, vilket är 400 besök i månaden.

– Det är helt orimligt, säger Marina Tuutma på Läkarförbundet till SVT. Vårdcentralen fick stängas då Västra Götalandsregionen ansåg att den låga bemanningen äventyrade patientsäkerheten.

-Pettersson säger att antalet vårdbesök motsvarar en patient var 13:e minut i tio timmar, utan någon som helst rast.

 • Nu kräver Västra Götalandsregionen att Vårdcentralen ska betala tillbaka 21 miljoner kronor men av någon konstig anledning är ägaren/läkaren och pengarna försvunna!
 • Intressant är att patienternas besök på vårdcentralen motsvarar 16,5 besök per år mot det normala ett (1) besök om året.
 • Läkaren, Ayad Alwindawe skrattar nog gott i fjärran land.
 • Ayad Alwindawe verkar också sakna riktig behörighet.
 • Statsminister Stefan Löfven säger att det är inget att oroa sig över, det kommer att bli vinst på lite sikt.
 • Pettersson vill inte bara skylla på läkaren som saknar behörighet utan på de människor som gör detta möjligt. 

De hånskrattar åt oss
Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

TIDIGARE 2017-11-07. Vårdcentralen stängs – patientsäkerheten hotad

SJUKVÅRD. 4.600 invånare i Angered blev på måndagen utan vårdcentral när avtalet med Angered Care AB sades upp med omedelbar verkan. Patientsäkerheten var hotad.

Vårdavtal har sagts upp tidigare i Göteborg men det är första gången politikerna tagit ett så drastiskt beslut som det Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd fattade på måndagen: – Tidigare har det varit ganska långdragna processer. Nu är det första gången som vi ser allvarliga brister i patientsäkerheten. Det är en sak att vi betalar för mycket men det är en helt annan sak att patienterna inte får rätt vård, säger Johan Fält (M), ordförande i nämnden.

Läs mer på GP.se…

Om Angered på bloggen…

-Pettersson tittar lite på vilka som ligger bakom Angered Care AB och i styrelsen sitter:

 • Alwindawe, Ayad Majeed (52 år, Partille) som Verkställande direktör
 • Alwindawe, Ayad Majeed (52 år, Partille) som ledamot
 • Sayfulla Muhsin, Fadil (54 år, Göteborg) som suppleant

Omsättningen är 24 miljoner och vinsten relativt låg. Läs HÄR. Omsättningen är alltså 5.200 kronor per invånare i Angered. Vill ni göra ett besök när och om de öppnar igen så lite information nedan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Läkaren Ayad Alwindawe dömd till fängelse för att ha stulit 28 miljoner från skattebetalarna

 1. Han blir lönsam om…… exakt 35 år. Fast då har han i och för sig antagligen gått i svensk pension..🤔. Men han och hustrun ordnar 100-tals jobb hos polisen, tolkmyndigheten, advokatskrået, domstolen, socialtjänsten, kriminalvården, mmmm. Var skulle annars alla svenskar göra hela dagarna??

 2. Hur många nya “flyktingar” behöver vi för att få tillbaka 28 miljoner..? Hmm..få se nu.. en kostar så och så mycket under sitt liv…hmmmm…ööööh, exakt NÄR var det tänkt att vi skulle börja gå på PLUS med alla domdär..? Enligt mina räkningar går vi hundratals miljarder på MINUS varje år ju, detta kan väl inte stämma? Stefan hur är det EGENTLIGEN???? Varifrån kommer vår oändliga förmögenhet??

 3. Vilket skämt !
  3 år och 9 månader på något av Kriminalvårdens fina fullservade och helt odisciplinerade hotell för ett sådant grovt brott och som efter avräknad häktestid och frigivning efter 2/3 i slutänden naturligtvis inte blir 3 år och 9 månader.

 4. Svenska folket har inte vaknat än.Att han fortfarande försöker bilda regering är katastrof.Vill vi ha 4 år till flosker och käblande ?Varsågod katastrofen är nära om inte vi har det redan.

 5. Det är inte fel på tillit som vårt system bygger på, tillit har medfört en ömsesidig samhällstrygghet, svenskarna emellan, i decennier om inte århundraden..
  Det är fel på respektlöshet, likgiltighet, otacksamhet som medföljer den s.k. “berikande” mångkulturen.
  Lika fel på de som hänsynslöst fortsätter påtvinga landet detta.

 6. Vilka tattare de, 7-klövern har tagit hit. Fast å andra sidan politrukerna är inte så dåliga att sprida ut mina skattepengar på en massa skit som inte Sverige behöver

 7. Privata religiösa skolor, andra privata skolor och privata sjukvårdsaktörer. Borde enligt min mening inte få ersättning av samhället om nu samhället inte kan kontrollera att pengarna används rätt.

  • Ska offentliga institutioner få pengar när pengarna används fel utan kontroll? Av Sveriges 50 sämsta skolor är 47 kommunala.

   I stället för att vissa politiker koncentrerar sig på att förbjuda vinster i privata företag borde de koncentrera sig på att förbjuda slöseri och förluster i offentliga. Där finns de stora pengarna…

   • Alla skall naturligtvis kontrolleras.
    Vinster i välfärden har jag inget emot.
    Dock religiösa skolor gillar jag inte, tror att det inte då går att hålla en objektiv inställning.

 8. Dom vart tydligen inte lönsamma lite längre fram! Löfven.
  Men å andra sidan har du aldrig heller varit lönsam, Löfven.

 9. T o m de som är utbildade och kommer hit är till stor del kriminella, det finns det många bevis och indicier på. Nej, fy fan! Ut med allihop och landsförvisa även Reinfelt och löven med sina kumpaner!

Kommentera