Läkaren Hammad Al-Saaid jagas, lurade 100.000 svenskar och skattebetalarna

BROTTSLIGHET. Läkaren Hammad Al-Saaid, 33, pekas ut som misstänkt huvudman i en gigantisk bluffhärva med PCR-tester för covid-19 – som aldrig analyserades. Vårdbolaget som kallar sig ”Doktorgruppen” misstänks ha utfärdat falska testresultat till omkring 100 000 svenskar, enligt polisens misstankar, skriver Expressen.

Hammad Al-Saaid, till höger och hans bror Mohammad Al-Saaid. Bild: Riddarens vårdcentral

Hammad Al-Saaid är tillsammans med två andra personer efterlysta efter att de har anhållits i sin frånvaro. Ytterligare tre personer häktades under gårdagen.

Bedrägeriet misstänks ha omsatt åtskilliga miljoner då antalet drabbade uppskattas till omkring 100 000 personer som betalat cirka 1 500 för PCR-test med ett uppföljande friskintyg att kunna visa upp vid resor från Arlanda.

Läkaren är nu efterlyst och anhållen i sin frånvaro som misstänkt för bland annat grov spridande av smitta, grov framkallande av fara för annan och bedrägeri.

Hammad Al-Saaid är vårdentreprenör och har tidigare drivit skandalomsusade Riddaren som haft vårdcentraler i Kista, Märsta och Tyresö.

Ett av bolagen i koncernen, Riddarens vårdcentral AB, omsatte under 2019 43,8 miljoner kronor och mer än fördubblade omsättningen jämfört med året innan.

I mars rev region Stockholm upp avtalet med hans bolag med omedelbar verkan.

Detta efter att stickprovskontroller på vårdcentralerna under 2018 och 2019 avslöjat brister i faktureringen. Vid en närmare granskning bedömde Skatteverket överskottet av tjänst till 2,7 miljoner kronor, vilket Dagens Medicin har rapporterat.

Det upptäcktes även vad som beskrivs som omfattande brister i faktureringsrutiner och allvarliga brister i hanteringen av läkemedel.

Hammad Al-Saaid medverkade under 2017 hos Malou von Sivers i TV4 där han berättade om satsningen på en vårdrobot vid namn Doktor Pepper som kunde hjälpa till att ta blodtryck på patienterna som besökte hans vårdcentraler. Han har tidigare uppmärksammats i branschpress då han startade sina vårdcentraler.

Hammad Al-Saaid medverkade under 2017 hos Malou von Sivers i TV4 där han berättade om satsningen på en vårdrobot vid namn Doktor Pepper som kunde hjälpa till att ta blodtryck på patienterna som besökte hans vårdcentraler. Bild: TV4

Hammad Al-Saaid misstänks tillsammans med de andra under namnet Doktorgruppen ha erbjudit snabbtester på covid-19, så kallade PCR-tester, för 500 kronor. De har även erbjudit antigentester.

Svar har lovats inom sex timmar.

Kunder som har fått ett negativt provsvar har kunnat köpa ett ”friskhetsintyg” för ytterligare 1 000 kronor som har kunnat användas för resor till olika länder, enligt Expressens uppgifter.

Problemet är att de inte har analyserat proverna, enligt polisens misstankar.

Polisen har under veckan gjort razzior mot omkring fem lokaler som vårdbolaget använts i Stockholmsområdet.

-Pettersson är inte förvånad över förtjänsten kompetensregnet ger…

De hånskrattar åt oss

Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Läkaren Hammad Al-Saaid jagas, lurade 100.000 svenskar och skattebetalarna

 1. Är det en slump att de som lurar och bedrar kommer från andra ”kulturer”. När en afgan våldtar en treåring uppfylls jag av ett raseri mot gärningsmannen om jag då kallas rasist då får jag leva med det!

 2. Det är vår tids guldgrävare. Dom kommer till Sverige och låtsas att dom är flyktingar och stjäl sedan våra pengar.
  När ska svenskarna vakna?

  • De låtsas inte bara att de är flyktingar utan de låtsas att de är läkare och öppnar privata mottagningar.

   • Sant. Dom som inte låtsas vara läkare påstår sig vara piloter. Vi kunde starta 4-5000 nya flygbolag omedelbums med alla arbetslösa muslimpiloter vi har!

 3. Denna kreativitet och fantasi när det gäller lurendrejeri och bedrägeri är till hundra procent importerat. Bedragarna måste helt enkelt haft god insiderhjälp från svenska myndigheter, för att få upp den enorma storleken på verksamheten utan att någon reagerat.

 4. Om jag importerar defekt gods men annonserar det som prima vara samt säljer blir jag helt riktigt straffad.
  Frågan är, varför blir inte regeringar straffade?

 5. Tag legetimationen från bägge dessa bröder. Gör det utan att de närvarar vid den domstolsförhandling som antagligen behövs. Förbjud samtidigt all vårdpersonal att jobba som medicinsk bulvan åt dem.

 6. Undra på att covid-smittade sjunker i Sverige när man kan köpa ett negativt resultat. precis samma sak som att fuska i PISA test osv och allt annat som massimporten av icke-skidande folk innebär. BRA JOBBAT ÄN EN GÅNG!

 7. Konklusion: var alltid misstänksam mot Mena-folk, särskilt när de startar företag och definitivt om företaget är kopplat till Sveriges välfärdssystem. Där finns pengar att mjölka.
  Minns också Refaat-el-Sayed med sin doktorshatt, som bara bidde en tumme om ens det.

 8. Vad förvånad jag blev att vi återigen blev berikade av finkultur!

  När jag såg detta på nyheterna så pep blatteradarn för fullt!

 9. Tyvärr drabbar detta de som sköter sig men varför ska man välja ett bolag som sköts av invandrare när men inte vet om man blir lurad.
  Finns bolag som sköts av svenskar som inte har rent mjöl i påsen men de är färre procentuellt färre än kompetensregnets bolag.

  • Jag har ju svårt att tänka mig att inte det stora flertalet av dom som har testat sig här är ”svenkar” som skall resa på semester till sina hemländer som dom har ”flytt” ifrån!

  • ”varför ska man välja ett bolag som sköts av invandrare” var har du hållit hus dom senaste 30 åren? ”invandrare” är en tredjedel av hela befolkningen redan.

   • Snygg härskarteknik, ta en del ur en mening å vrida runt det.
    Jag bor i ett utanförskapsområde så jag vet mycket väl hur vårt samhäller ser ut och förändrats över tid.
    nenar du att alla invandrare är av ondo?

Kommentera