Angelina stödjer skolor i romsk inkludering

ZIGENARE. I drygt 500 år kanske längre har det funnits zigenare, tattare, eu-migranter, romer och allt vad de har kallats genom åren, i Sverige. Det började år 1512 med stölder och jävelskap och har fortsatt sedan dess, ingen annan grupp har fått så mycket positiv särbehandling de senaste 50 åren som zigenarna, men det har inte hjälpt. Det är dags att sluta skylla på svenskarna, det behövs två för att dansa, och dags att inse att romerna inte vill leva som vi, detta kostar dem oerhört mycket. De har en mycket stark kultur, men den är inte framgångsrik i den meningen att den ger romerna ett bra liv…det måste bli slut på särbehandling av zigenare, muslimer, med flera…

Angelina Dimiter Taikon

Angelina Dimiter Taikon arbetar för att stärka relationen mellan vårdnadshavare och skola och förskola samt sprida kunskap om romernas kultur, språk och historia i Stockholms skolor. Angelina menar att det är viktigt att lyfta situationen för alla våra nationella minoriteter. – Det borde in i skolans värdegrund så att solidariteten med de nationella minoriteterna blir uttalad, säger Angelina enligt Stockholms stad.

Damen arbetade tidigare som lärare på Roma Kulturklass i Hammarbyskolan som kostade oss skattebetalare miljoner, se nedan, nu arbetar hon på utbildningsförvaltning i Stockholm stad med en skaplig trots att hon tidigare arbetade med elever som inte fanns och som och som fick undermålig undervisning.

-Pettersson tror att det är ett sett för politikerna att rena sitt samvete, släng åt romerna några miljoner så blir det nog bra. Om det inte fungerat på 500 år, varför skulle några miljoner till göra skillnad?

***

TIDIGARE 2016-11-16. Zigenarskolan läggs ned – inget fungerar

ZIGENARE. Den stenhårt kritiserade skolan för endast romska barn läggs ner. ”Vi gör det här för att säkra barnens framtid”, säger skolchefen om den så kallade kulturklassen. Planen presenterades igår för vårdnadshavarna på ett ”stormigt” möte.

Det var i augusti som Skolinspektionen riktade tyngsta möjliga kritik mot skolan Roma kulturklass, som hör till kommunala Hammarbyskolan, och hotade med vite på 1,8 miljoner kronor för brister på alla plan. De fick en månad på sig att rodda upp allting, vilket ansågs vara en i stort sett orimlig tidsplan. Samtidigt sa skolborgarrådet Olle Burell (S) att den skulle läggas ner.

Nu har förvaltningen kommit fram till en plan som innebär att klassen mycket riktigt läggs ner i sin nuvarande form. Förslaget presenterades igår kväll för vårdnadshavarna till eleverna. Mötet beskrivs som ”stormigt och med upprörd stämning”.

– Det är såklart ledsamt att göra folk besvikna, säger Adelinde Schmidhuber, grundskolechef i Skarpnäck, som var med.

Inger Pripp, direktör för Stockholms grundskolor, säger att utbildningsförvaltningen självklart tagit till sig Skolinspektionens förödande kritik, som gällde i princip allt. Bland annat undervisning, trygghet, studiero och betyg underkändes.

En förkrossande majoritet av eleverna får underkänt termin efter termin. Frånvaron är bortom extrem. Lärarna saknar kunskap om betygssättning. Och Hammarbyskolans rektor har inte fått besöka klassen utan att meddela det i förväg.

Mitti.se

-Pettersson säger att i 500 år har zigenarna försökt komma in i samhället, det började år 1512 med stölder och jävelskap och har fortsatt sedan dess,  ingen annan grupp har fått så mycket positiv särbehandling de senaste 50 åren som zigenarna, men det har inte hjälpt.

Det är dags att sluta skylla på svenskarna, det behövs två för att dansa, och romerna vill inte leva som vi, detta kostar dem oerhört mycket. De har en mycket stark kultur, men den är inte framgångsrik i den meningen att den ger romerna ett bra liv…det måste bli slut på särbehandling av zigenare, muslimer, med flera…

FoF.se

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Angelina stödjer skolor i romsk inkludering

 1. Sverige och Svenskarnas kultur kommer att gå under genom det mångkulturella samhällets ickenormer. Sverige ett land som varit under belägring av främmande makt under flera årtionden. Det finns ingen framtid för detta land. De som kan borde flytta från detta land tom. övriga Europa är på samma sätt infekterat av mångkulturen.

 2. Många finnar vill inte vara en del av oss, de vill ha egna ålderdomshem osv inte lära sig vårat språk. Varför är de kvar här om det är bättre i deras hemland? Gäller även ungrare, nu när det är lugnt i Ungern varför åker de inte hem?
  Antagligen för att det är bättre att bo i vårt land än i hemlandet.

 3. Zigenare är ett folk, muslimer nått annat, varför blanda ihop dem.
  Opinionsbildning?

 4. Alla vet att zigenare precis som invandrade muslimer inte vill vara en del av det svenska samhället. De ser ner på svenskar. Sverige är bara ett land som ger dem möjlighet till ekonomisk vinning.

  • Ja, alla vet att araber, finnar ungrare, albaner olika araber, somalier osv gillar att klaga på oss, vi som försörjer dem ger deras barn fri skolgång och aldrig utvisar dem oavsett vilka brott de begår.

 5. När jag ser eller hör ordet Taikon så blir jag fortfarande förbannad, jag och två andra skolpojkar 13 -15 år jobbade en eftermiddag och hjälpte dem lasta skrot på en järnvägsvagn.
  Vi hade gjort upp ett pris när det så var färdigt fick vi bara hånflin som tack.
  Vi cyklade till deras läger och jag fick tag på hövdingen ,han sa ”det var hyggligt att hjälpa oss men det är också det enda ni får.”
  De skall inte ha vare sig bidrag eller tillstånd att vara här, gick förbi en idag som trodde hon skulle få en allmosa, tji fick hon, det var allt.

Kommentera