Zigenarnas folkhögskola riskerar att förlora statsbidragen


ROMER & BEDRÄGERI. 2011 skrev vi om fusk vid zigenarnas folkhögskola som då hette Agnesbergs folkhögskola, se nedan, och idag har ändrat namn till Interkulturella folkhögskolan i Göteborg. Skolan likt folket romer, zigenare, resande, eu-migranter tror att en namnändring gör skillnad.

I fredags skickade Folkbildningsrådet ut ett beslutsunderlag till Interkulturella folkhögskolan i Göteborg för yttrande innebärande att folkhögskolan förlorar rätten till statsbidrag från och med den första januari 2021. Den 11 november förväntas Folkbildningsrådets styrelse fatta det formella beslutet, skriver Ledarsidorna.se.

Romernas skola invigdes officiellt den i september 2007 efter initiativ av Soraya Post, tidigare europaparlamentsledamot för Feministiskt initiativ. Soraya Post har en dotter, Thereza Eriksson, som kallar sig romsk aktivist och nyligen dömdes till två års fängelse för stölder från äldre.

Soraya Post med dottern Thereza Eriksson som sitter inne för stölder från gamla. Åklagaren konstaterade att brotten ”präglats av planering och förslagenhet” och att det rörde sig om en ”systematisk och upprepad seriebrottslighet” från Thereza Erikssons sida.

Lars Silver, tidigare Eriksson, född 1951 och Dutcha Eriksson, född 1987, man och son till f.d. EU-parlamentarikern Soraya Post (FI) anklagades för en tid sedan för grov misshandel av en pensionär. Motivet var bråk om en parkeringsplats på flygplatsen Landvetter när de skulle hämta Soraya som kom från Bryssel.

Interkulturella folkhögskolan har under en längre tid omgärdats av rykten om korruption. Folkhögskolan har återkommande fått svara på frågor om verksamheten samt inkomma med underlag. Svaren har dock inte varit tillfredställande varför Folkbildningsrådet i juni tog beslut om en särskild granskning. Folkbildningsrådets principiella modell för styrning och kontroll baseras på tillitsmodellen som förespråkas av bland annat socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi. Att verksamheterna kontrollerar sig själva.

Ardalan Shekarabi (S) arkitekten bakom reformerna som gjorde välfärdsfusket möjligt

Minns ni: Jan Guillou i Aftonbladet 1996 – för många zigenare stjäl för mycket…

Programledaren Siewert Öholm, som ledde debattprogrammet Nattcafé-sändningen och berättade…Hans gäster var just zigenare! De satt i studion och förklarade att de led av lögnerna och fördomarna om att de var tjuvaktiga. Pausrummet var fullt av släkt och vänner till debattdeltagarna. När det hela var över var hela rummet länsat, på bl a allt porslin.

Eller utredningen som försvann ”Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades. Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott”

Eller att  zigenarhövdingen, ordförande för romerna i Sverige, Stefan Palison, som visade sig vara en stor rövare. Läs HÄR.

Stefan Palison, ordförande för romerna i Sverige och samtidigt stor rövare, dömd för bland annat häleri.

Jag stoppar där, men vill ni läsa mer om zigenarnas öden och äventyr på bloggen så titta HÄR.

– Pettersson föredrar att säga zigenare, det är inte jag som förstört deras varumärke, det gör de bra själva. Men som så ofta är det som kallas fördomar grundade på erfarenhet.

  • TIDIGARE 2011-11-07. Fusk för hundratusentals kronor vid zigenarnas folkhögskola

BEDRÄGERI. Tio påstådda elever på Agnesbergs folkhögskola har tagit emot studiebidrag utan att gå i skolan. Nu polisanmäls en anställd vid skolan för att ha skrivit ut falska studieintyg på nära 300.000 kronor.

Agnesbergs folkhögskola är den första romska folkhögskolan i Norden. Den invigdes hösten 2007 under pompa och ståt av Kronprinsessan Victoria. Här studerar vuxna romer, från olika språkgrupper, på heltid.

Kvinnan, som misstänks för att ha lämnat falska studieintyg till CSN för tio elever, har polisanmälts för grovt bedrägeri och urkundsförfalskning. Hon har också varslats om avsked.

Keith Palmroth, förvaltningschef för Agnesbergs folkhögskola, säger att två av personerna som fått ut studiebidrag utan att studera är elever som tidigare gått på skolan, men skrivits ut på grund av för hög frånvaro. De åtta andra personerna som ska ha fuskat till sig bidrag känner han inte till alls.

– Det är personer som överhuvudtaget aldrig har öppnat dörren till Agnesbergs folkhögskola, säger han.

Kvinnan som nu polisanmälts har tidigare fått en varning för att hon skrivit under ett studieintyg för en nära anhörig. Skolans ledning upptäckte det misstänkta fusket i september i år. Totalt har 284.000 kronor betalats ut till personer som inte har rätt till studiebidrag.

GP

Agnesbergs folkhögskola bedriver verksamheter som förberedande grundskola, grundskola och gymnasium. Folkhögskolan utgår från ett socialpedagogiskt förhållningssätt.

Folkhögskolan har elever från olika romska grupper som arli, lovari, kelderash, romungri och kalé.

Folkhögskolan lägger tyngd på kulturidentitet när det gäller språk, historia, seder och bruk. Skolan menar att det öppnar upp ett tryggare förhållningssätt i mötet med andra normer och värderingssystem, när man är trygg i sin egen kulturidentitet.

Ska vara en trampolin ut i samhället

Skolans främsta mål är att vara en trampolin ut i samhällets övriga institutioner, som finns till förfogande för majoriteten av samhällets elever.

Begrepp som Agnesbergs folkhögskola anser är viktiga inslag i det pedagogiska arbetet:

  • delaktighet
  • kultur
  • mobilisering
  • igenkännande
  • inkludering

Fina ord, förstår romerna och sossarna det som står där?

Källa Agnesbergs folkhögskola

En folkhögskola är ju en del av den Socialdemokratiska rörelsen, med allt som där behövs av bidrag och del  av skattebetalarnas pengar. Där har man ju just nu en otroligt duktig partiledare när det gäller att plocka för sig ur bidragsträsket. Så varför skulle de stackars hårt misshandlade romerna, vara bättre än statsministerkandidaten Jugholt att hålla reda på vad som man har rätt till eller inte, när man bor i landet Bidragsmaximering för allt och alla, samt under Socialdemokratiska fanor.  

Romer är romer och de hjälper sina släktingar, så då är det väl inte så konstigt att hon som har hand om pappren, som behövs för att få ut bidragen är lite generös. Det är ju alla med andras medel i det här landet, och speciellt inom det svenska Bidragarepartiet Socialdemokraterna.  Romerna gör ju bara det de alltid har gjort, men en gång i tiden fanns det väldigt ärliga och sympatiska sossar. Men det känns som om det var långt, långt tillbaka i tiden.

LÄS MERA OM FRIHET

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Zigenarnas folkhögskola riskerar att förlora statsbidragen

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

<span>%d</span> bloggare gillar detta: