Polis hittade stöldlager hos zigenarhövdingen – Stefan Palison dömd

DISKRIMINERING. Idag har media fyllts med reportage om den diskriminering som romer utsatts för under 100 år. Inte ett ord, inte ett ljud om att det behövs två för att dansa.

Inte ett ord om att ingen annan folkgrupp har fått så mycket positiv särbehandling av myndigheterna sedan slutet av 1960-talet – i stort sett utan resultat. Romerna lever i en försvarskultur, menar etnologiprofessor Karl-Olov Arnstberg.

– De vill inte leva som vi, och detta kostar dem oerhört mycket, säger han. Det är en mycket stark kultur, men den är inte framgångsrik i den meningen att den ger romerna ett bra liv.

Läs nedan om en man som i 40 år var ledare för zigenarna i Sverige och kom sedan inte och påstå att vi ska bjuda upp dem som inte vill vara med och dansa, romerna har diskriminerats det är helt klart men varför? Massor av folk har kommit till Sverige och anpassat sig utan problem vad är problemet för romerna?

Ordförande för Romernas riksförbund, Stefan Palison, döms för häleri- och narkotikabrott till skyddstillsyn och

Stefan Palison - zigenarhövding och tjuv
Stefan Palison – zigenarhövding och tjuv

dagsböter. Stefan Palison dömdes i november förra året för häleri vid Hässleholms tingsrätt. Detta sedan polisen hittat ett stort lager med stöldgods i hans hus i Sösdala, saker tillhörande privatpersoner och företag som bestulits på bland annat verktyg och datorer.

Men domen överklagades eftersom Palison hävdade att han var oskyldig. Han sade att han hade försökt hjälpa polisen genom att gillra en fälla och för de skyldiga.

Palison, som själv arbetat mot narkotika och som starkt kritiserat romska familjer i Malmö som sysslar med detta, fälldes även för narkotikabrott. Vid husrannsakan hittade polisen amfetamin samt narkotikaklassade tabletter.

–Jag arbetar hårt mot narkotika, sade Palison efter tingsrättens dom, och förklarade att även denna del av domen skulle överklagas. Amfetaminet lades dit av en annan, uppgav han.

Hovrätten har nu prövat fallet och fastställer i stort tingsrättens dom även om ett par av häleribrotten bedöms som häleriförseelse och något ogillas. Påföljden däremot skärps. Medan tingsrätten enbart dömde Palison till skyddstillsyn väljer hovrätten att kombinera det med 100 dagsböter.

-Pettersson räknar med att Myten berättar att detta är en myt…

Tidigare 2012-11-11. I samband med en husrannsakan hos en Sösdalabo i 60-årsåldern hittade polisen stora mängder stöldgods från inbrott på företag och hos privatpersoner. Nu åtalas mannen för häleribrott vid Hässleholms tingsrätt.

Mannen misstänks för att under några månaders tid ha köpt och/eller förvarat gods som stulits från främst olika företag runt om i Skåne. Det handlar om verktyg som rörlaser, rörkapar, spikpistoler och pressverktyg i ansenlig mängd. Godsvärdet uppgår till i alla fall 70000 kronor.

Verktygen kommer från företag i Kristianstad, Hässleholm, Hörby och Lund. Bland annat bestals NCC i samband med ett arbete vid Naturum i Kristianstad samt Peab i Hässleholm.

Sösdalabon anhölls och häktades inledningsvis, men släpptes på fri fot efter 17 dagar i förvar. Han nekar till brott, men vidgår vissa omständigheter.

I mannens ägo fann polisen även en silverask som stulits i samband med ett villainbrott i Grantinge, tre båtmotorer samt ett släp som tillhör Preem i Hässleholm. Även en dator stulen från ett företag i Lund hittades.

– Pettersson tror att Myten driver med oss och inser att ljugmedia aldrig kommer att berätta att denne man är zigenarhövdingen Stefan Palison 64, under 40 år officiell ledare för zigenarna i Sverige.

1972 grundade Stefan Palison Nordiska zigenarrådet, en organisation som fungerat som språkrör för zigenarnas intressen i de nordiska länderna, bland annat i kontakter med svenska myndigheter. 1998 ändrade Nordiska zigenarrådet namn till Romernas riksförbund. Stefan Palison har varit ordförande för organisationen växelvis med Stefan Kuzhicov under de senaste 40 åren.

Den 57-åriga zigenerskan Vilma Palison, mor till Stefan Palisons åtta barn, har också dömts för stöld, snatteri och bedrägligt beteende.

Nordiska zigenarrådet och senare Romernas riksförbund har genom åren fått miljontals kronor i statligt stöd för att bedriva sin verksamhet, bland annat med syfte att få bort “fördomarna” om zigenares överrepresentation och traditionella syn på brottslighet.

Tingsrätten menar att Stefan Palison inte kan kopplas till stölderna av båtmotorerna och verktygen, vars sammanlagda värde uppgår till flera hundratusentals kronor, men menar att han måste ha insett att det handlade om stöldgods. Han döms där för häleri och narkotikabrott. Med hänsyn till Stefan Palisons ålder och hälsa anses samhällstjänst inte vara någon lämplig påföljd. Han döms därför till skyddstillsyn.

Stefan Palison förekommer sedan tidigare under 20 avsnitt i belastningsregistret.

Läs gärna HÄR om zigenarhövdingen när han hjälper polisen bekämpa brott.

32 thoughts on “Polis hittade stöldlager hos zigenarhövdingen – Stefan Palison dömd

 1. Den fritt pågående kriminaliteten i Sverige är i dagens läge en grov form av organiserat och strukturellt hatbrott mot svenskar och svenska samhället. En extrem respektlöshet mot landets invånare, som alltför ofta blir rättslösa i den svaga rättsstaten. Jag minns i barndomen berättades om de mest skötsamma människorna på landsbygden, som ibland blev tvungna köra bort dem de kallade tattare. Byinvånarna behövde ibland använda hagelbössor och sköt i luften för att skrämma bort dem från gården. Fattiga torpare och bönder blev av med redskap, verktyg och djur på sina gårdar och de dom kallade tattare hade ett fruktansvärt dåligt rykte. Ibland tilläts tattarna stjäla ett par höns eller liknande. I en demokrati ska det talas öppet om tydliga samhällsproblem. Om kriminaliteten ofta kommer från en viss folkgrupp och därför stämplas rasistiskt ska man jämföra med lidandet från de, som råkar ut för deras kriminalitet.

 2. vad fan lever dom på förutom att baxa saker i affärer och bensinstationer??

  det står zigenare vid ^* ¤#”%&%¤” ? och kränger droger.

  Förutom kläder och vardagsartiklar händer det att zigenare . stjäl levande djur, styckar dem och grillar dem på campingplatser.

  De är även ofta beroende av bidrag. De behövar alltså ALDRIG ”jobba”

  zigenare är kriminella

 3. >Ullenfjants omtanke om Kleptomaner är på gränsen till
  rörande, men som politiker tillhör han ju själv denna
  skara, fast i det fallet heter det ju lön !

   • Det var fan. Jag trodde inkvisitionen hade varit på biblioteken och rensat bort boken eftersom den innehåller förbjudna tankar och forskning så jag har inte ens funderat att kolla på biblioteket.

   • @Vargen
    Då får du lägga på ett kol, innan Tintinturken lägger rabarber på den. 🙂

Kommentera