Koppartjuvar orsakade strömavbrott: ”Kunde dött på fläcken”

BROTTSLIGHET. Runt 3 000 hushåll förlorade strömmen i stadsdelen Farsta i södra Stockholm på måndagsmorgonen. Nu rapporterar tidningen Mitti att strömavbrottet orsakades av tjuvar i jakt på koppar.

Tjuvarna hade tagit sig ner i ett schakt, misstänker Ellevio som sköter driften. De ska där ha kapat kablar som bär 10.000 volt.

– En helt idiotisk risk, och tjuvarna kunde ha dött på fläcken, säger Jesper Liveröd, presschef på Ellevio, till tidningen.

-Pettersson vet inte vilka tjuvarna är men jag misstänker att det är erfarna metallhandlare som klara att hantera 10.000 volt, det är inte första gången de är ute på ”upptåg”, annars hade det troligen inte gjort något om de dött på fläcken…

Hemma hos zigenarna byggs det palats för bidragspengar och brottslighet, men här…

BROTTSLIGHET. Stärkelse används i livmedel, ofta som förtjockningsmedel. Den främsta användningen är dock teknisk, för tillverkning av lim och etanol, som fyllnadsmedel i läkemedel, som tillsats i tryckfärger och som bindemedel vid tillverkning av papper och textiler. I moderna engångsförpackningar används ofta stärkelse för att öka naturens förmåga att bryta ned dem.

Utanför Stigtomta i Södermanland ligger en nedlagt stärkelsefabrik, Eco Starch, som gick i konkurs i slutet av 90-talet. Fabriksbyggnaden och markområdet köptes 2005 upp av Per-Magnus Johansson, som också är vd för bolaget Forsbecks, en spannmålsgrossist som drivs från Skänninge i Östergötland. Tanken var att starta fabriken igen men av olika anledningar har det inte gått.

Sedan 4-5 år tillbaka har det uppstått andra problem. Fabriksområdet har ockuperats av bulgariska zigenare. Polisen har kontaktats men de har inte befogenheter att köra bort folk som bosatt sig utan lov på någon annans mark!!! Även kronofogde och socialtjänst har varit inkopplade, för i varje fall på sommaren var det barn där.

När jag läser brottsbalken så hittar jag minst tio lagar som borde räcka för vräkning, men lagen gäller tydligen inte alla. Ägaren måste vara en fridsam man, hans eller företagets egendom blir förstörd, flata myndigheter vill inte agera och ändå uppstår det inga medborgargarden. Hur länge dröjer det när myndigheterna inte kan skydda befolkningen?

Nåväl, idag åkte Pettersson förbi som jag gör då och då och det är ingen vacker syn. Ännu en gång visas samhällets flathet upp. Fabriksområdet är om inte totalförstört så bra nära. Det ryker i en tunna, det ligger bilvrak, , inne i en byggnad står en bil med Bulgariska skyltar, det hänger tvätt på tork, osv. helt klart bor det folk på området och smälta metallklumpar tyder på att någon ägnar sig åt metallhandel.

Det kostar en mindre förmögenhet att rusta och sanera området efter zigenarna. I stället hade det kunnat användas som lager eller garage men men…

När PK talar och skriver om fattiga EU-migranter är det ofta kriminella zigenare det handlar om. Människorna som ställt till det som ovan är kriminella. Vill någon tigga och håller rent runt omkring och låter bli att förstöra så går det bra på de flesta ställen.

Det stämmer säkert att många lever ett eländigt liv, men en del har dubbla bostäder, ett ruckel att visa media och myndigheter, och en skaplig bostad där de bor, andra zigenare lever lyxliv.

Daily Mail har visat hur zigenarna bygger palats hemma för bidragspengar och brottslighet. Även rumänska tidningar skriver om detta.  Dock inga svenska vad jag vet, trots att de lovar att de inte döljer något för oss.  

Nedan kan ni se en litet annorlunda bild av hur många romer lever, det är de som organiserar det som inte finns enligt PK, människohandel, organiserade tiggerier och stöldturnéer, storskaliga bedrägerier osv. Kanske lite fördelningspolitik skulle hjälpa – ziggisar emellan.

Varför ser man inga tiggare på dessa gator?

Zooma in och se er omkring HÄRTitta hur rent och snyggt det är och fråga er vem som betalar. Frågar du zigenarna på plats så skrattar de och säger metallhandel.

Ni som lägger pengar i tiggarnas muggar bidrar till detta, men det får ni aldrig läsa om i hatmedia.

Läs gärna om När greve Antonius kom till Sverige, och fråga er varför det inte blivit folk av dessa på 500 år trots namnbyten, tattare, zigenare, romer, EU-migranter, tiggare, vilka är det egentligen som förstör deras varumärke…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Koppartjuvar orsakade strömavbrott: ”Kunde dött på fläcken”

 1. Nu tror jag inte ens att studiebesök till dessa palats skulle få våra flata politiker att medge att de ens existerar.

 2. Det vore väl bra om dom fick en pärla som dom aldrig glömmer. Samma problem längs järnvägen med koppartjuvar som ställer till problem. Att det är zigenare är ingen hemlighet

 3. Synd att det inte blev överslag så de kunde använda DNA för att försöka identifiera liken efteråt.

 4. Eftersom Sverige av idag mer och mer liknar Vilda Västern där hästtjuvar hängdes, så borde koppartjuvar gå samma öde till mötes.

  Problemet är ju att de inte är svenskar och därför till synes har de dispens och undgår lagens arm i detta den korta armen.
  Den normalt långa är endast avsedd för genuina svenskar.

 5. Nästa gång så ska Ellevio sätta upp skyltar med mobilnr. så de kan stänga av strömmen innan pojkarna ska arbeta med kabeldemonteringen.

  Gäller alla starkströmsanläggningar i Sverige.

  Vikt per meter kopparkabel ska anges också på skylten för att minska onödigt arbete/tid/upptäckt.

  Meddelar arbetsmiljöverket/skyddsstyrelsen, annars blir det vite.

 6. När dom ändå har förstört stället gör som bonden åk dit med gödselspridaren och dränk in stället med svin piss så kanske dom åker där ifrån.

 7. För ett antal år sedan for två sådana gipsy´s till sin egen himmel,när de utförde detta lönsamma tjyvjobb i Mörarp,någon mil från Hbg.
  Det goda var vid det tillfället,att det uppstod några extra P-platser i Ghettot !!
  Och märkligt nog tycks andra i sin ensamhet,ha lämnat ”mitt
  kvarter” efter olyckan…..
  Nya ziggisar har dock nu uppenbarats i området,då det för någon månad sedan,ett par gånger lades till still-stånd i tågtrafiken !!

Kommentera