Är hela Oxelösund en avvikelse eller…

INRIKES. Regler för bygglov är som ett lapptäcke, de är krångliga och lämnar utrymmer för personligt tyckande hos handläggarna. I Oxelösunds kommun verkar det dessutom vara värre än i andra kommuner. I varje fall enligt företag som bygger småhus och har verksamhet över hela landet. I Oxelösund är många privatpersoner och företagare missnöjda med kommunens hantering av bygglovsärende i Miljö och samhällsbyggnadsförvaltingen. Det verkar som politiker och tjänstemän har glömt att de arbetar för kommuninvånarnas och skattebetalarnas bästa och i stället ägnar sig åt personförföljelse.

Här är fem sammanbyggda huskroppar i olika stil. Den längst till vänster är kulturskyddad av någon anledning. De fyra till vänster har samma ägare, den längst till höger en annan ägare. De fyra vänstra är f.d. Folkets Hus, tidigare ägda av socialdemokraterna som gick i konkurs för att borgarna tillsammans med vänsterpartiet sa att nu får det vara nog med skattemiljoner för att täcka förlusterna och S ville inte offra egna pengar utan gick i konkurs när de inte fick roa sig med skattemedel.

I Oxelösund pågår det ständigt olika dramer på det lilla lokala planet, det går inte lång tid mellan de så kallade ”affärerna”. Vems felet är är svårt att säga för det är sällan ens fel att två träter men när den ena parten, kommunen, blir osams med den ena efter den andra kan man börja undra.

”Tillsammans med näringslivet arbetar vi hårt med att Oxelösund ska vara en riktigt bra kommun att vara företagare i. Vi har tagit fram ett näringslivsprogram som fokuserar på de områden som Svenskt Näringsliv och regionens företag anser viktiga för företagsklimatet.”

De fyra vänstra delarna av fastigheten ovan ”Vildvinet” ägs av Åke Holmström, en släkting till Pettersson så jag är jävig. Åke är driftig och långt ifrån politiskt korrekt i Oxelösund som alltid styrts av de röda. Den högra fastigheten ägs av personer som håller lägre profil och där gäller andra regler för bygglov och avvikelser. Reglerna verkar heller inte gälla för röda politiker och f.d. politiker som vi skrivit om tidigare.

Nåväl, i f.d. Folkets Hus är det numera hyreslägenheter, något som det är stor brist på i Oxelösund och i det senaste kapitlet i dramat bråkar kommunen bland mycket annat om utförandet på balkongerna som det finns bygglov för. Taket på de översta balkongerna är fult och infästning borde gjorts annorlunda tycker kommunen när hyresgästerna redan flyttat in. Ni kan själva bilda er en uppfattning på bilden nedan om byggnadsnämnden gör rätt som bråkar eller om det går att godkänna som lagen medger.

Det finns fler balkonger i samma utförande på baksidan.

-Pettersson säger att balkongerna är bara en detalj av många men efter att ha följt olika affärer och detaljer kan jag goda grunder misstänka att kommunen ägnar sig åt personförföljelse och är okunniga. Dessutom rör det sig inte bara om Åke Holmström utan om c:a tio andra företagare som jag känner till som är missnöjda med hanteringen av bygglov. Jag känner de flesta av dessa företagare som duktiga, laglydiga och ambitiösa människor som förser kommunen med åtskilliga skattekronor varje år.

Normalt säger man att det är inte ens fel att två träter men i detta fall undrar jag. I Oxelösund styr S och V med 16 mandat av 31.

Ni som vill läsa mer om Oxelösunds kommun, använd sökrutan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Är hela Oxelösund en avvikelse eller…

 1. Taket på balkongen är väl inte särskilt snyggt men stämmer överens med den plåtbeklädda fasaden så den får vi godkänna.
  Men nu kommer ett stort men, det ägs ju av en person som alla sossar tycker är opassande eftersom han utan deras hjälp och utan att tillbe deras trosfränder byggt ett bra företagande.
  Sosse och Jantelagen kombinerad ”han ska fan inte tro han är någon särskild och får göra saker som vi inte gillar, vi ska visa honom…”
  Tyvärr är det inte bara Oxelösund som lider av detta fenomen!

 2. 2011 så sålde Kustbostäder Gamla mobb förådet vid sundsör till
  Kurt Rasmussen för två MILJONER utan att göra någon UPPHANDLING
  det fanns fler inressenter men Rasmussen var kompis Med Chefen för
  Kustbostäder så AFFÄREN SKEDDE SNABBT och i LÖNNDOM
  många som blev förbannade att dom inte fick vara med och BJUDA
  Åkeriet Kirres Bland Annat och Många Fler DET var en Korruption
  Den stora llentab hallen var helt nybyggd och betingar ett värde i dag på
  Flera MILJONER MED över 15000kvm.tomt Rena MYGEL AFFÄREN
  beviljad i kommunhuset i Oxelösund

 3. Ja det är inte bara på torget det byggs Jag har en Granne som har Byggt
  ut sitt hus närmare än 4,5Meter har påpekat detta men Byggnads nämden
  har inte gjort ett skit åt detta altså i OXELÖSUNND MEN så går det
  när MYGLARNA SITTER i BYGGNADSNÄMDEN Tänker på
  Jägarvägen TEX.

Kommentera