S-politiker byggde på kommunens mark – ”Det här kan ju inte störa någon”


INRIKES. Den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter publicerar idag ett reportage om den socialdemokratiske politikerna Inge Ståhlgren. Han har för länge sedan lagt beslag på en bit av kommunens mark där han byggd en liten bod. 

Socialdemokraten Inge Ståhlgren med bod. Skärmdump från Södermanlands Nyheter.

Intressant är att Inge Ståhlgren i många år varit ordförande i miljö- och byggnadsnämnden och borde känna till vilka regler som gäller.

Inge säger dock att han köpte fastigheten för 33 år sedan och fick ingen information då.

– Det är så fånigt alltihop. Det här kan ju inte störa någon. Det här kan bara vara för att sätta dit mig, säger Ståhlgren (S).

-Pettersson tycker det säger en hel del om politikern och tidigare ordföranden i socialdemokraterna i Oxelösund. Det här kan ju inte störa någon!

När sossen och miljö- och byggnadsnämndens f.d. ordförande inte har koll på sin egen tomtgräns är det fånigt. Undrar om det argumentet gäller alla?

Stör ingen säger Inge!, tidigare ordförande i miljö- och byggnadsnämnden precis som att plan och bygglagen ger utrymme för förhandlingar. Herr Ståhlgren vet mycket väl att lagen ska gälla alla, även socialdemokraternas f.d. ordförande och det är hans skyldighet att känna till lagar och regler.

Hur många beslut som inte stör någon som Inge Ståhlgren fattat vet jag inte men det är många, bland annat såg Inge Ståhlgren (S) till att den vänstra delen på byggnaden nedan Q-märkes och hindrade fastighetsägaren att bygga balkonger till lägenheterna. F.d. Folkets Hus ägdes tidigare av den socialdemokratiska Folkets hus-föreningen men gick i konkurs sedan de borgerliga tillsammans med vänsterpartiet stoppat skattebetalarnas bidrag till föreningen och socialdemokraterna inte vill offra egna pengar.

Inge Stålgren såg också till att fasaden Q-märktes efter att den nye ägaren köpt huset. Q-märkningen innebär att det kulturhistoriska värdet kan finnas kvar och berikar samhället.

På vilket sätt berikas samhället genom att byggnaden saknar balkonger Inge? Vem hade störst av några snygga balkonger i passande stil på huset Inge?

Riv nu boden, köp marken du ”lånat” av kommunen till marknadspris och bygg upp boden igen, enligt plan- och bygglagen som andra är tvungna att följa.

 

Folkets Hus i Oxelösund, byggt 1956. Inge Ståhlgren såg till att fasaden på den vänstra delen Q-märktes och fastighetsägaren inte fick bygga balkonger. Vem balkongerna hade stört vet vi ej. 

C-skolan, mer än 50 år äldre än Folkets Hus fick bygga fina balkonger trots kulturskydd. Har dock ej samma ägare som Folkets Hus.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


24 responses to “S-politiker byggde på kommunens mark – ”Det här kan ju inte störa någon”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: