Stäng

Ljusbrun man åtalas för barnvåldtäkt i Malmö

VÅLDSVÅGEN. Den misstänkte gärningsmannen kom på cykel, stannade vid flickan och drog sedan in henne i ett buskage och våldtog henne. Sedan dess har våldtäktsmannen varit spårlöst försvunnen – fram tills nu.

Den fyra år gamla barnvåldtäkten är på väg att lösas. Händelsen har varit omskriven och skedde vid Husiegårdens idrottsplats mitt på dagen i juli 2016. Nu åtalas en man i 40-årsåldern för grov våldtäkt mot barn vid Malmö tingsrätt.

Cirka 400 män fick lämna DNA-prov genom topsning men det blev ingen träff. Men ett DNA-test på en 39-årig svensk medborgare som tidigare greps i Tyskland för sexualbrott gav också träff på Malmövåldtäkten.

Enligt stämningsansökan finns flera vittnen finns som styrker barnets berättelse. I bevisningen mot mannen finns bland annat spår av hans dna. Enligt stämningsansökan ska den misstänkte mannen dock haft kännedom om förundersökningen mot honom och lämnat landet efter brottet.

TIDIGARE 2020-07-20. Ljusbrun man gripen i Tyskland misstänkt för barnvåldtäkt i Malmö

BROTTSLIGHET. För drygt fyra år sedan skrev vi om att en 14-årig flicka våldtagits i Malmö och att tidningen Sydsvenskan mörkade polisens signalement, se nedan. Nu har en misstänkt gripits i Tyskland och har överlämnats till Sverige misstänkt för att ha våldtagit en 14-årig flicka i Malmö för 4,5 år sedan.

Den ljusbrune med svart krulligt år misstänks ha överfallit och våldtagit flickan vid Husiegårds idrottsplats i juli sommaren 2016.

Mannen är svensk medborgare och blev i somras frihetsberövad i Tyskland misstänkt för ett annat brott och blev i samband med det dna-testad. Det gav träff och gjorde att mannen kunde knytas till våldtäkten i Malmö. Mannen har nu häktats misstänk för grov våldtäkt mot barn. Han nekar till brott.

TIDIGARE 2016-12-07. Sydsvenskan skyddar misstänkt våldtäktsman och vill inte hjälpa polisen

POLISEN.  En specialgrupp arbetar sedan en tid tillbaka med dessa ärenden i fokus och eftersöker nu information om en specifik cykel samt delger de signalementsuppgifter som finns i det grova brott som skedde vid Husiegårdens idrottsplats den 22 juli i år.

cykel

För en tid sedan bildades en specialgrupp inom Malmöpolisen med uppdrag att särskilt utreda ett antal grova överfall av sexuell karaktär i Malmö. Vid genomgång av anmälningar och efter analys av en gärningsmannaprofilgrupp fattades beslut om att prioritera utredningsarbetet.

Gruppen har nu verkat en tid med fokus på några saker:

– Att få fram uppgifter som kan leda fram till ett beslut om topsning är viktigt men vi är inte riktigt där än, säger kriminalinspektör Peter Hansson, som leder gruppen. Vi gör också geografiska analyser i syfte att ringa in platser och på så sätt komma vidare. Mycket tid går åt att bearbeta alla inkomna informationer till polisen genom den tipshantering som alltid pågår eller att gå genom äldre fall för att hitta gemensamma nämnare. Det har också hållits förhör där varje uppgift analyserats noga från flera håll, fortsätter Peter Hansson.

Gällande Husie-ärendet, där en ung flicka utsattes för en överfallsvåldtäkt den 22 juli invid Husiegårdens idrottsplats, finns nu en ganska klar bild av en cykel som särskilt intressant i arbetet framåt. Gärningsmannen hade vid brottstillfället en damcykel som har beskrivits enligt den bild vi nu väljer att gå ut med. Observera att cykeln kan vara av annat fabrikat än Monark – men färgkombination och utseende ska vara som på bilden.

Vi vill komma i kontakt med personer som på olika sätt kan ha information som kan leda oss framåt. Det kan gälla djupare kunskap om en sådan cykel eller någon som exempelvis har blivit bestulen på en sådan, säger Peter Hansson.

De förhör som hållits har gett signalementsuppgifter att gå vidare med: Gärningsmannen beskrivs som en man, 19-26 år gammal, 165-170 cm lång, stora öron, hängande ögonlock, stor näsa, skäggstubb, ljusbrun hy, mörkt krulligt hår som var kortklippt, smärt kroppsbyggnad, klädsel vid tillfället ska ha varit shorts, T-shirt, vita skor möjligen av fabrikat Nike, mannen talade inte svenska.

– Vi går djupt in i alla delar av utredningsåtgärderna. Sådant tar tid, men vi ser nu att vi kan gå ut med uppgifter på den cykel som vi söker efter samt även det signalement som finns, säger Peter Hansson, som är angelägen om att komma vidare i ärendena, med tanke på allvaret i brotten.

Du som har något att berätta – ring 070-547 18 57 eller gå in på
polisen.se där du också kan skriva ner det som du vill förmedla.

Ovanstående från Polisen

-Pettersson noterar att den lokala hattidningen ljuger om polisens signalement ”Det signalement polisen har är att han ska vara mellan 19 och 26 år och vara 165-170 centimeter lång”. Jämför gärna det med polisens hela signalement och fråga er om Sydsvenskans står på allmänhetens heller brottslingarnas sida och om de lever upp till reglerna om korrekta nyheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 reaktioner på “Ljusbrun man åtalas för barnvåldtäkt i Malmö

 1. Otroooligt vad många kriminella,som bor i o. kring Malme…
  Läste just om två ”svenskar” 45 o.53 år gamla som ska ha skjutit,och eldat upp en fortfarande levande dansk,utanför Fredrikshaven.
  Nu står de inför rätta och i Danmark pysslas inte med de kriminella,som här i Abzurdien.

 2. Har i princip slutat läsa den pinsamt patetiska Sydsvenskan – allt deras hyckleri går mig bara på nerverna.

 3. Svensk press som säger sig vara oberoende, opartisk samt faktabaserad är inte ens värt papperet de skriver på.
  PK så in i sina innersta gömmor, bara intresserade av att skriva det som faller bidragsgivarna i smaken.
  Det kan inte bli sämre men möjligen bättre med tidningar som försörjer sig på kvalitet där de gör rätt för epitetet oberoende, opartisk och att läsarna vill ha deras alster just för deras rättframhet och deras objektivitet.
  Läsarna vill ha någon som kan syna makthavarna för vad de gör i sin position inte för vad de eventuellt köper eller gör privat.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: