Oxelösund förlorade 15 miljoner på svindlande affärer


SKATTER. I slutet av december 2015 sålde det helägda kommunala bolaget Kustbostäder i Oxelösund AB till det privatägda Sörmlandsporten AB för 18,1 miljoner. Försäljningssumman var 18,1 miljoner vilket erlades kontant. I augusti 2017 rapporterade bland annat Södermanlands Nyheter att fastigheterna sålts vidare för 33 miljoner, alltså nästan 15 miljoner med än vad Kustbostäder sålde för. 

KPMG, ett internationellt revisions- och rådgivningsföretag, har gått igenom affärerna och funnit att det finns en hel del övrigt att önska i Kustbostäder, alltså kommunens bolags sätt att göra affärer och att Kustbostäder inte kan visa att de fått marknadsmässigt betalt och att Kustbostäders rutiner för liknande affärer är undermåliga.

KPMG – Försäljning av fastigheter 2015

-Pettersson konstaterar att Oxelösunds kommuns skattebetalare har förlorat 15 miljoner på dåliga affärer och att de ansvariga sitter kvar och handlar vidare. Dessutom tillhör de ansvariga partier som med näbbar och klor slåss mot vinster i välfärden.

Jag undrar vad kommunen hade kunnat gjort med 15 miljoner i förskolorna, skolorna eller äldrevården?

TIDIGARE 2017-08-17. Svindlande affärer i Oxelösunds kommun

EKONOMI OCH SKATTER. För drygt ett och ett halvt år sedan sålde Oxelösunds kommunbolaget Kustbostäder tre fastigheter. Nyligen såldes samma fastigheter vidare för 15 miljoner mer. 

Kustbostäder fick 18,1 miljoner kronor för de tre fastigheterna av fastighetsbolaget Sörmlandsporten för 1,5 år sedan. Nyligen såldes fastigheterna i Oxelösund till Åke Holmströms bolag, nu till ett pris på 33 miljoner.

En skillnad på 15 miljoner.

En intressant detalj i försäljningen är att kommunens bolag och vd Per Alm lät köparen!!! Sörmlandsporten värdera de fastigheter de själva skulle köpa!!!

Läs mer på SN.se…

-Pettersson undrar hur länge Oxelösunds skattebetalare ska har råd med en chef, vd Per Alm, och politiker, som på grund av dålig personkemi låter miljoner av skattebetalarnas pengar gå upp i rök. Jag trodde i in enfald att en chef med miljonlön skulle spara pengar åt kommunens skattebetalare, inte göra slut på dem.

Herr Alm har i vittnens närvaro sagt att Åke Holmström aldrig mer ska göra några affärer med Oxelösunds kommun. Flera höga chefer har slutat på grund av Per Alms metoder att driva de kommunalägda bolag där han är chef.

Den minnesgode kanske minns Historien om en gång och cykelväg i Oxelösund där kommunen fick betala drygt 1,2 miljoner för att personkemin inte stämde mellan kommunen och den privata fastighetsägaren.

Vi har farsen om balkongerna på f.d. Folkets Hus och det finns mycket mycket mer där personliga känslor fått styra i stället för sunt förnuft och professionalism…

Fortsättning lär följa på denna historia och för er som inte vet det är jag jävig, jag är Åke Holmström morbror men har inget med hans familjs affärer att göra, men det ska villig erkännas att Holmström är inte som andra. Han springer inte på fina middagar och minglar för att skapa kontakter, men i mina ögon är det en fördel…

Bilden från SN.se visar hur mycket Sörmlandsporten AB tjänat och Oxelösunds kommun förlorat på 1,5 år och det är långt ifrån allt.


14 responses to “Oxelösund förlorade 15 miljoner på svindlande affärer

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: