Zigenarhövding misstänks för penningtvätt och häleri

BROTTSLIGHET. Det var i nådens år 1512, När greve Antonius kom till Sverige, med 30 familjer som väckte stor uppmärksamhet, de var de första kända zigenarna i Sverige. De blev väl mottagna i Stockholm. Det dröjde dock inte länge innan attityden till främlingarna hårdnade. Redan 1515 berättar tänkeböckerna att ”tattarna ingalunda fick stanna inom stadens hank och stör, och detta för deras skalkhets skull”. Ordet skalk är synonymt med skälm eller skurk.

Så har det rullat på i 500 år. Idag skriver Kvällsposten om en föreningsledare som misstänks för penningtvätt och häleri. När mannen greps hade han på vardera arm en Rolexklocka som tillsammans är värda cirka 1 miljon kronor. Polisen hittade också flera kilo guld i hans villa och en stor summa pengar i kontanter. Fyndet gjordes när polisen gick in i villan efter tips om att det fanns illegala vapen gömda i huset.

I sitt sökande efter vapen gjorde poliserna det ena fyndet efter det andra men av ett annat slag än de förväntat sig. Istället fann poliserna en stor mängd guldsmycken. När man senare vägde mängden smycken kom man fram till att det handlade om flera kilo guld. Dessutom hittade poliserna kontanter i både svensk och utländsk valuta. Mannen med Rolexklockorna och två personer greps och togs till polishuset för förhör.

Misstanken om vapenbrott har efter beslagen ersatts av helt andra brottsmisstankar. Polisen och åklagaren vill nu ha en godtagbar förklaring till varifrån guldet, som består av smycken, kommer ifrån och varför det fanns i villan.

Likaså vill åklagaren veta varifrån familjen som bor i villan fått alla kontanter.

Mannen i 40-årsåldern ska ha lämnat förklaringar och bland hänvisat till att han är engagerad i musikbranschen. Han har också ett förtroendeuppdrag som ledare i en ideell förening.

Numera är det ett krav från banker och finansinstitut att den som har har stora summor pengar i kontanter ska kunna förklara hur man fått pengarna.

Efter att ha suttit anhållen i två dagar släpptes mannen och de två andra personer som anhölls i samband med tillslaget i villan. Nu utreds de som misstänkta för penningtvätt samt grovt häleri.

-Pettersson säger att det är intressant, mannen heter Erland Kaldaras är 42 år och zigenare, som visserligen kallas romer, resande, eu-migranter och annat men jag föredrar zigenare och det är inte jag som förstört namnet.

Erland Kaldaras har bland annat fått Europeiska medborgarskappriset för sina insatser för romska barn och ungdomar.
Kaldaras verkar ha lyckas, han bor ståndsmässigt med kraftigt staket och galler för fönstren. Erland äger även sex skapliga Mercedes enligt nedan. Han tjänar troligen bra.

Mercedes-Benz CLS 63 AMG Svart Sedan 2007
Mercedes-Benz 380 SEC Svart Cabriolet 1985
Mercedes-Benz E 320 Coup Ljusröd Herrgårdsvagn 1995
Mercedes-Benz 560 SEC Svart Sedan 1990
Mercedes-Benz C 200 Kompressor Ljusgrå Halvkombi 2001
Mercedes-Benz 500E Silver Sedan 1993

Nåväl, Pettersson vill inte vara missunnsam, så jag måste berätta om att herr Kalderas finns med på bloggen sedan tidigare. År 2013 avslöjades att polisen fört ett så kallat romregister, som påstods vara olagligt. Staten betalade ut 5.000 kronor till de sammanlagt 4.741 som registrerats. Elva personer stämde därefter staten och fick i tingsrätten rätt till vardera 30.000 kronor.

Det hjälpte inte att polisen förklarade att registret fanns inte för att personerna var romer utan av helt andra anledningar. Polisen fick löpa gatlopp trots att de försökte sköta sitt jobb och fega politiker ställde inte upp. Jag behöver väl knappast påpeka att Erland Kalderas var en av de registrerade.

Erland Kalderas är inte den första “föreningsledaren” som polisen hälsar på hos – Polis hittade stöldlager hos zigenarhövdingen – Stefan Palison dömd.

Var är utredningen om zigenarnas brottslighet som försvann? Behövs ännu en utredning om zigenare och en zigenarmyndighet.

Zigenarnas folkhögskola riskerar att förlora statsbidragen

Om zigenare på bloggen

…att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar…så lät det i SVT 1996. 

Erik “Myten” Ullenhag var integrationsminister i Fredrik Reinfeldts regering mellan 5 oktober 2010 och 3 oktober 2014.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Zigenarhövding misstänks för penningtvätt och häleri

 1. Undrar om Lars Ullenhag tror på vad han säger? Jag tycker han ska ge några exempel på vad zigenarna har gjort för Sverige? Jag menar då ärliga och hederliga gärningar.

 2. Det finns en ursprunglig nation av ormfångare och kastlösa skojare i Indien, det finns en video om dem på youtube, såvida den inte raderats redan.

  Det har sagts att den Indiska staten har välkomnat dem tillbaka, men att de har kollektivt nekat.

 3. Möjligtvis har de hjälpt till med att utöka rättsväsendet något, men det kan väl inte räknas som att bygga upp en nation ?

 4. Vad gäller det tyvärr raderade zigenarregistret, så tycker jag det är bra, att polisen håller koll på sina pappenheimare.

  Därför behövs register.

 5. Vi (svenskar, inklusive utlandsfödda ”svenskar”) borde anlita
  någon effektiv ”städfirma”, som kunde fullfölja det gamla
  ordstävet; ”Håll Sverige rent!”

  Vi är ju drabbade av en omfattande invasion av ”ohyra”!

  Alla som känner sig som ”svenskar” har väl intresse av att
  vi har rent omkring oss!

  ”Södertälje nätverket” har ju dokumenterad kunskap om teknik
  för liknande aktiviteter ………

 6. Då var det rätt att han var med i registret. Kräv “skadeståndet” tillbaka. De som felaktigt utredde och de som skrev att staten skulle betala för romregistret bör också hängas ut.

 7. Här hittades troligen mycket av alla de guldsmycken som hans liga stulit i år-vis, runtom i landet vid inbrott. Att det gått bra förstod Stenbock,när de blev allt griskare och t.o.m. arbetade under ljusa delen av dygnet. För en vecka sedan togs två av dem på eftermiddagen av polisen,på deras hemväg,efter stölder i Höganäs-området.
  Som vänligt släpps de fria efter att man noterat deras redan välkända namn,i anarkistiska Abzurdistan !
  Tänk vad mycket sorg o. elände som kunde sparats de utsatts,om skitet skickats tillbaka till Svarta Havs-området.

 8. Har läst boken om zigenare som Karl -Olof Arnstberg skrivit . Ränderna går ALDRIG ur . Mvh Sjöström

  • ARNSTBERG OM ZIGENARE
   “Svenskar och zigenare : en etnologisk studie av samspelet över en kulturell gräns (1998) av etnologiprofessorn Karl-Olov Arnstberg ger en inte så smickrande bild av den romska kulturen. Ett sammanfattande utdrag ur en recension av boken i Folket i Bild/Kulturfront nr 1/99 (Lars-Gunnar Liljestrand ”Multikultilinjen helt avklädd”): Arnstbergs genomgång av läget för romerna visar (med reservation för att beskrivningen gäller romer som kommit i kontakt med socialvården) att situationen inte förbättras utan att de blir alltmer beroende av socialhjälp, arbetslösheten ökar, kriminalitet och asocialitet breder ut sig och alkohol och narkotikamissbruk tilltar.

   Detta sker trots att romerna i Sverige under de senaste 30 åren enligt Arnstberg fått mer stöd än några andra. Det har varit frågan om en kontinuerligt positiv särbehandling.

   Vanligen utpekas romerna av politiker, journalister och socialvårdare som svaga utsatta och offer för det svenska samhället och detta är orsaken till misären i dag.

   Mot detta ställer Arnstberg en helt annan uppfattning: den romanska kulturen är tvärtemot mycket stark och fenomenalt skicklig att överleva som en sammanhållen kultur trots att samhället förändras. Alla experter har grovt underskattat romernas vilja att låta sig försörjas av sociala bidrag men definitivt inte avstå från sin egen kultur.

   Romerna skapar en motkultur mot den svenska, mot gajés (svenskarna), för att absolut inte integreras och därmed förlora sin identitet. Det får till följd att romersamhället egentligen inte accepterar att dess medlemmar går i gajés skolor och inlemmas i arbetslivet. Den som gör det riskerar att stötas ut ur den romerska gemenskapen. Det är helt acceptabelt att ta bidrag för en viss tids utbildning, stöd för anställning under viss tid osv men bara som ett sätt att försörja sig.

   Arnstberg underbygger sin tes med många fallbeskrivningar och använder sig av Inga Gustafssons forskning där begreppet ”gränsbevarande mekanismer” är centralt. Romernas övergripande mål är ej att bli svenskar utan att upprätthålla sin särpräglade kultur och kunna fostra sina barn i den.”

   Ovanstående sammanfattning av Karl-Olov Arnstbergs bok kommer från bloggen “GREGARIA – Okända sanningars grav”:
   https://gregaria.wordpress.com/2014/03/01/arnstberg-om-zigenare/

Kommentera