Löjlig propaganda från SVT

PROPAGANDA. SVT ska hålla en balanserad ton och rapportera opartiskt samt ha en kritisk hållning till olika företeelser står det bland annat i SVT:s sändningstillstånd.

-Pettersson säger att när det gäller de afghanska ”barnen” är det varken balanserat, opartiskt eller kritiskt. SVT ägnar sig åt ren aktivism, vi har sett hundratals snyftreportage om afghanska ”barn” som ofta är från Iran, där det råder fred och där familjerna lever kvar.

Inga kritiska frågor om varför ”barnen” inte får uppehållstillstånd, har de inga asylskäl? Har de ljugit? Hur gammalt är ”barnet”? Inga frågor om varför de inte har stannat i något av alla fredliga länder de har passerat på vägen till Sverige. Varför kommer nästan bara män? Varför ”tappar” de sina handlingar men inte mobiltelefoner?

Inga reportage om alla de kriminella afghaner som härjar i Sverige.

Nu har SVT passerat en gräns till. De har sänt ett reportage om Hamid Hasani som utvisades till Afghanistan. Vi får inget svar på varför han utvisades, bara vetat att det är omöjligt att leva i Afghanistan. Ingen fråga varför Hamid inte reser till familjen i Iran?

Public services budget för 2020 ser ut så här: De tre public service-företagen (SVT, SR och UR) anslås – via rundradiokontot – 8,563 miljarder kronor (varav SVT 5,041 miljarder kronor, SR 3,077 miljarder kronor och UR 445 miljoner kronor).

 • 0 procent hade giltiga id-handlingar när de sökte asyl.
 • 0 procent har tappat sina mobiler som de har för kontakt med släkten.
 • 99,4 procent är män.
 • 49 procent har själva uppgett att de bott i Iran i minst ett år innan de kom till Sverige. I snitt uppgav dessa personer att de bott i Iran i 10 år.
 • 2 procent av dem som uppgav att de bott i Iran säger att de någon gång rekryterats av den iranska krigsmakten till kriget i Syrien.
 • 78 procent har fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket.
 • 52 av de c:a 9000 är kvinnor.
 • SVT har gjort mängder med reportage om afghanerna, jag har inte sett ett enda opartiskt eller kritiskt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

22 thoughts on “Löjlig propaganda från SVT

 1. Med tanke på att 37 miljoner lever i Afghanistan så är det bevisligen inte omöjligt. Att många afghaner åker på semester i hemlandet gör att jag har svårt att tro att det kan vara så hemskt. Afghanska ambassaden hjälper till med resedokument.

 2. Skulle inte förvåna ifall han är farfar nere i Iran, men kommunistkanalen
  kör sina snyfthistorier ändå. Alla blir barn när dom anländer till Sverige.

 3. VD kan inte ens läsa innantill och begripa vad som står i sändningsavtalet. Fega politiker törs inte avsätta och byta. Det är vi skattebetalare som betalar både VD och politikerna. Inte ens det begriper de.

 4. Privatisera SVT. Eller klarar sig inte SVT på den fria marknaden utan tvångsfinansieringen ? SVT gör så dåliga program så ingen vill frivilligt betala ? Bara diktaturer har statlig propaganda som tvångsfinansieras via skattebetalarna. Var är det fria valet ?

 5. Svt har bara individer som inte gillar svenskar som arbetar dag och natt..
  Själva lever dom på bidrag från oss arbetare..

  Ynkliga individer som inte kan prata klartext
  En skam för oss ricktiga arbetare
  Ponnsan
  AFS

 6. ”… det är omöjligt att leva i Afghanistan”
  Uppenbarligen inte, han andas ju fortfarande. Eller är han en av de döda som också röstade på Bidén?!?

 7. SVT:s så kallade journalister är inte dom skarpaste knivarna i lådan, ungefär samma skärpa som en 16mm rundstång som man ska skära kött med

   • Därav att man alltid skriver så kallade journalister, en journalist är alltid opolitisk och ser till journalistiskt värde aldrig någonsin till sin egen agenda . Det är en bortglömd yrkesstolthet, ungefär som att värmerikta stål det är några få som vet hur man gör

   • Hur ska vi kunna införa restriktivare invandring och verkställa utvisningar när våra lagar knappt verkar för det och vi har alla aktivister i rättsväsende, statsapparaten och media?

Kommentera