För många zigenare stjäl för mycket enligt Aftonbladet och Jan Guillou


HETS MOT FOLKGRUPP. Jag vet inte om lagen ändrats eller om folk blivit känsligare men för tjugo år sedan kunde en del i varje fall säga sanningen utan att bli åtalad och straffat. Se dagens inlägg om damen som sa sanningen, fast hon är inte dömd ännu, bara åtalad så jag hoppas de går bra. 

I januari 1996 var följande artikel, skriven av Jan Guillou, införd i Aftonbladet. Varken Guillou eller AB åtalades eller för att de beskrev sanningen i tidningen.

…Moralens väktare i Sverige, om vi därmed menar opinionsledande politiker och grindvakterna på våra mest inflytelserika massmedier, hade också en föreställning om att man kunde framkalla utlänningsfientlighet bland de dumma massorna om man alltför konkret redogjorde för invandrarnas brottslighet.
Ett sådant tragikomiskt fall var jag själv med om, som programledare på samhällsprogrammet Rekordmagasinet.

För många zigenare stjäl för mycket

I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar.

Men det väckte indignation att denna rasistframkallande sanning hade framförts i TV. Radionämnden fällde programmet enligt sin allra strängaste regel som handlar om brott mot Sveriges demokrati och man motiverade sin fällning just med att denna typ av påpekanden skulle kunna framkalla rasistiska stämningar i landet.

Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades.

Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott…”

-Pettersson undrar vad som hänt i vårt land, visserligen fälldes programmet i Radionämnden, men inte för att det var osanning utan för att det kunde framkalla rasistiska stämningar! Ingen ville ens för 20 år sedan ta tag i de verkliga problemen utan gjorde som idag, sopade dem under mattan…

”För många zigenare stjäl för mycket”

Zigenare, blandat

Register och utredningen om zigenares brottslighet som försvann


19 responses to “För många zigenare stjäl för mycket enligt Aftonbladet och Jan Guillou

 • Kriminella zigenare startar nytt politiskt parti | Petterssons gör skillnad!

  […] januari 1996 var en artikel, skriven av Jan Guillou, införd i Aftonbladet. Varken Guillou eller AB åtalades eller för att de beskrev sanningen i tidningen. I ett inslag […]

  Gilla

 • Utländsk liga misstänks för 200 brott mot äldre | Petterssons gör skillnad!

  […] För många zigenare stjäl för mycket enligt Aftonbladet och Jan Guillou […]

  Gilla

 • Tre äldre kvinnor rånade av utländska kvinnor | Petterssons gör skillnad!

  […] det men passar på att citera Jan Guillou som inte kan bli beskyllt för att vara rasist ”För många zigenare stjäl för mycket. I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många […]

  Gilla

 • Mord i zigenarhövdingens kvarter | Petterssons gör skillnad!

  […] -Pettersson säger att det kan inte vara lätt att vara polis, för så fort om man andas om att zigenarna är kriminella skriks det om rasism, detta trots att För många zigenare stjäl för mycket enligt Aftonbladet och Jan Guillou.  […]

  Gilla

 • Zigenare nekas låna böcker på biblioteket, minister upprörd | Petterssons gör skillnad!

  […] Sedan kanske det finns en anledning till att zigenare nekas låna. För många zigenare stjäl för mycket enligt Aftonbladet och Jan Guillou […]

  Gilla

 • Alla zigenare som registrerades i romregister får skadestånd | Petterssons gör skillnad!

  […] …att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar…så lät det i SVT 1996.  […]

  Gilla

 • Jhonsson

  Sanning och verklighet har länge varit den största fienden till S, Mp och V.
  Det borde finnas annat för polis och domstolar att öda tid på, än på sådana här skitsaker.
  Sverige tycks verkligen vara dårarnas paradis!

  Gilla

 • finnjävel

  De som ger pengar till tiggare – hur tänker de?
  Bilden på tiggeriet är väl klar som en solig vårdag på fjället.
  Att ge pengar till en tiggande zigenare = ge pengar till östeuropeiska gangstrar.
  Då jag ser en ”goood tant” att ge tiggaren en slant får jag lust att ställa frågan; Vad har den där människan gjort för ont att du måste straffa hon/han på det där avskyvärda sättet? Det där du gör är lika illa som att spika fast stackaren i asfalten vid butiksingången. Du ser till att människan aldrig kommer att kunna ta sig därifrån och reda sig själv.
  Kärringjävel!

  Gilla

 • Rättsstravningsprojektet

  Har man inte begått tankebrott har man inte använt de grå cellerna. En dag kommer vi se ned på de som aldrig trotsade åsiktspoliserna, och utövade sin fria rätt att kalla saker för vad de är.

  Skulle det bli en folksport att åtalas för sina tankar och idéer skulle lagen snart läggas ned, samma som det inte vart straffbart att gå mot röd gubbe eftersom få respekterade lagen.

  Det sägs att svenska folket knyter handen i fickan, men jag tror de inte törs korsa sina fingrar inne i garderoben.

  Bara att vänta tills de får smaka lite, då kommer de grinande.

  Oftast har jag inga sympatier med ”Svensson” enbart om barn har drabbats, att deras föräldrar bär ansvaret är det enligt mig inget snack om.

  Hela Sverige utvecklas mot ett fjollträsk, tills det kostar för mycket, då kommer den hulkande gråten.

  Bidar min tid.

  Gilla

 • ruben

  Förr i tiden var det handikappade Svenskar, som tiggde, de som hade fysiska hinder för att jobba. De var accepterade som tiggare, men snart tog det sociala nätverket upp dem i värmen. Det är så Sverige fungerat. Det har funnits en stark solidaritet inom landet med behövande, som inte fick samma möjligheter fysiskt eller mentalt. Vi har alltid sörjt för dem. Sverige behöver inte rädda hela världens fattiga befolkning genom att golva sin egen befolkning eller sätta dem i karantän. Att riksdagen tror det, behöver inte betyda att det är sant.

  Gilla

 • Asa

  Svenska politiker och myndigheter har jobbat länge och aktivt för att förstöra Sverige. Redan 1964 kanske tom tidigare så sattes agendan för det som sker idag. Slump nej, aktivt och medvetet har förstörelsen av Sverige skett och pågår än idag. Nu går det fort men starten för detta var för över ett halvt sekel sen. 30-och 50- talisterna bär ansvaret då de valde att blunda för det som skedde och strunta i framtida generationer.

  Gilla

 • pennington

  Någon som vill fortsätta importera tiggare och främja välfärden?

  Gode Gud låt denna plåga få ett slut.
  .

  Gilla

 • Granskningsnämnden

  SVT sänder reklam och propagerar för enfald

  Kulturnyheterna 12/5/2017
  I kvällens avsnitt av Kulturnyheterna gjordes bl a reklam för en bok som heter ‘Alla borde vara feminister’!

  Public Service kanalen SVT slår sig för bröstet på att vara reklamfri och stå för mångfald!
  Pyttsan!

  Bok, musik, och filmreklam, självfallet endast sådant som bekänner sig till dagens rådande PK-dogmer, förekommer så gott som dagligen i flera program på SVT, förutom Kulturnyheterna även på Babel, Gokväll, Kobra mm.

  ——————-
  kulturnyheterna@svt.se
  #31#087840000

  Gilla

  • Marianne

   För tvål och schampo får man inte göre reklam på SVT,
   men för böcker och filmer som förgiftar människors sinnen och tankar med lögner och falska myter är det OK!

   Gilla

 • Voltaire

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Sveriges_migrationshistoria

  ”Det var en tid i Sverige av extrem nationalism, då zigenare konsekvent utvisades, dagdrivare, tiggare och luffare fängslades och att negrer, blattar och andra mörkerfolk var något man bara hittade i sagoböcker”.

  Gilla

 • age

  Egenskaper finns i generna.
  Generna förändras inte nämnvärt för varje generation.
  Olika människor och olika människogrupper har olika egenskaper.
  Egenskaper som är ”till nytta” för en viss grupp brukar evolutionen förstärka.

  Gilla

 • Mr Jordan

  Icke heller att förglömma den omfattande människohandeln som oförtrutet fortgår; man kan nästan tro att allt som zigenarna företar sig är fullt lagligt. Funderar på ett socialt experiment; min kompis låtsas tigga och jag går förbi och tar hans pengar, skäller ut honom och hotar honom till livet. Kommer allmänheten ringa polisen? Kommer någon ta upp mobilen och filma? Kommer väktare blanda sig i?

  Gilla

 • Hönsmamman

  Sweden – I miss you 💕

  Gilla

 • Bob

  De skänker oss spänning i tillvaron ju.
  Vad vore livet om det inte vore lite spännande?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: