För många zigenare stjäl för mycket enligt Aftonbladet och Jan Guillou

HETS MOT FOLKGRUPP. Jag vet inte om lagen ändrats eller om folk blivit känsligare men för tjugo år sedan kunde en del i varje fall säga sanningen utan att bli åtalad och straffat. Se dagens inlägg om damen som sa sanningen, fast hon är inte dömd ännu, bara åtalad så jag hoppas de går bra. 

I januari 1996 var följande artikel, skriven av Jan Guillou, införd i Aftonbladet. Varken Guillou eller AB åtalades eller för att de beskrev sanningen i tidningen.

…Moralens väktare i Sverige, om vi därmed menar opinionsledande politiker och grindvakterna på våra mest inflytelserika massmedier, hade också en föreställning om att man kunde framkalla utlänningsfientlighet bland de dumma massorna om man alltför konkret redogjorde för invandrarnas brottslighet.
Ett sådant tragikomiskt fall var jag själv med om, som programledare på samhällsprogrammet Rekordmagasinet.

För många zigenare stjäl för mycket

I ett inslag som handlade om zigenare påpekades bland mycket annat att alldeles för många zigenare stal för mycket. På den punkten fanns inga sakliga invändningar.

Men det väckte indignation att denna rasistframkallande sanning hade framförts i TV. Radionämnden fällde programmet enligt sin allra strängaste regel som handlar om brott mot Sveriges demokrati och man motiverade sin fällning just med att denna typ av påpekanden skulle kunna framkalla rasistiska stämningar i landet.

Det statliga forskningsorganet BRÅ tillsatte en utredning för att visa att zigenare verkligen inte stal för mycket. Utredningsresultatet gick emellertid dramatiskt åt motsatt håll, varför utredningen hemligstämplades.

Denna gällande politiska moral, att förtiga olämpliga fakta, hindrade alltså länge all vettig journalistik i ämnet invandrare och brott…”

-Pettersson undrar vad som hänt i vårt land, visserligen fälldes programmet i Radionämnden, men inte för att det var osanning utan för att det kunde framkalla rasistiska stämningar! Ingen ville ens för 20 år sedan ta tag i de verkliga problemen utan gjorde som idag, sopade dem under mattan…

”För många zigenare stjäl för mycket”

Zigenare, blandat

Register och utredningen om zigenares brottslighet som försvann

21 thoughts on “För många zigenare stjäl för mycket enligt Aftonbladet och Jan Guillou

 1. Sanning och verklighet har länge varit den största fienden till S, Mp och V.
  Det borde finnas annat för polis och domstolar att öda tid på, än på sådana här skitsaker.
  Sverige tycks verkligen vara dårarnas paradis!

 2. De som ger pengar till tiggare – hur tänker de?
  Bilden på tiggeriet är väl klar som en solig vårdag på fjället.
  Att ge pengar till en tiggande zigenare = ge pengar till östeuropeiska gangstrar.
  Då jag ser en ”goood tant” att ge tiggaren en slant får jag lust att ställa frågan; Vad har den där människan gjort för ont att du måste straffa hon/han på det där avskyvärda sättet? Det där du gör är lika illa som att spika fast stackaren i asfalten vid butiksingången. Du ser till att människan aldrig kommer att kunna ta sig därifrån och reda sig själv.
  Kärringjävel!

 3. Har man inte begått tankebrott har man inte använt de grå cellerna. En dag kommer vi se ned på de som aldrig trotsade åsiktspoliserna, och utövade sin fria rätt att kalla saker för vad de är.

  Skulle det bli en folksport att åtalas för sina tankar och idéer skulle lagen snart läggas ned, samma som det inte vart straffbart att gå mot röd gubbe eftersom få respekterade lagen.

  Det sägs att svenska folket knyter handen i fickan, men jag tror de inte törs korsa sina fingrar inne i garderoben.

  Bara att vänta tills de får smaka lite, då kommer de grinande.

  Oftast har jag inga sympatier med ”Svensson” enbart om barn har drabbats, att deras föräldrar bär ansvaret är det enligt mig inget snack om.

  Hela Sverige utvecklas mot ett fjollträsk, tills det kostar för mycket, då kommer den hulkande gråten.

  Bidar min tid.

 4. Förr i tiden var det handikappade Svenskar, som tiggde, de som hade fysiska hinder för att jobba. De var accepterade som tiggare, men snart tog det sociala nätverket upp dem i värmen. Det är så Sverige fungerat. Det har funnits en stark solidaritet inom landet med behövande, som inte fick samma möjligheter fysiskt eller mentalt. Vi har alltid sörjt för dem. Sverige behöver inte rädda hela världens fattiga befolkning genom att golva sin egen befolkning eller sätta dem i karantän. Att riksdagen tror det, behöver inte betyda att det är sant.

 5. Svenska politiker och myndigheter har jobbat länge och aktivt för att förstöra Sverige. Redan 1964 kanske tom tidigare så sattes agendan för det som sker idag. Slump nej, aktivt och medvetet har förstörelsen av Sverige skett och pågår än idag. Nu går det fort men starten för detta var för över ett halvt sekel sen. 30-och 50- talisterna bär ansvaret då de valde att blunda för det som skedde och strunta i framtida generationer.

 6. Någon som vill fortsätta importera tiggare och främja välfärden?

  Gode Gud låt denna plåga få ett slut.
  .

 7. SVT sänder reklam och propagerar för enfald

  Kulturnyheterna 12/5/2017
  I kvällens avsnitt av Kulturnyheterna gjordes bl a reklam för en bok som heter ’Alla borde vara feminister’!

  Public Service kanalen SVT slår sig för bröstet på att vara reklamfri och stå för mångfald!
  Pyttsan!

  Bok, musik, och filmreklam, självfallet endast sådant som bekänner sig till dagens rådande PK-dogmer, förekommer så gott som dagligen i flera program på SVT, förutom Kulturnyheterna även på Babel, Gokväll, Kobra mm.

  ——————-
  kulturnyheterna@svt.se
  #31#087840000

  • För tvål och schampo får man inte göre reklam på SVT,
   men för böcker och filmer som förgiftar människors sinnen och tankar med lögner och falska myter är det OK!

 8. Egenskaper finns i generna.
  Generna förändras inte nämnvärt för varje generation.
  Olika människor och olika människogrupper har olika egenskaper.
  Egenskaper som är ”till nytta” för en viss grupp brukar evolutionen förstärka.

 9. Icke heller att förglömma den omfattande människohandeln som oförtrutet fortgår; man kan nästan tro att allt som zigenarna företar sig är fullt lagligt. Funderar på ett socialt experiment; min kompis låtsas tigga och jag går förbi och tar hans pengar, skäller ut honom och hotar honom till livet. Kommer allmänheten ringa polisen? Kommer någon ta upp mobilen och filma? Kommer väktare blanda sig i?

 10. De skänker oss spänning i tillvaron ju.
  Vad vore livet om det inte vore lite spännande?

Kommentera