Företrädare för planerade Rinkebymoskén häktade


BROTTSLIGHET. Flera personer som ingår i styrelsen för en kritiserad muslimsk friskolekoncern, Al-Azhar, är häktade för grova ekobrott. Tre av de häktade är också nyckelpersoner bakom det planerade bygget av en ny moské i Rinkeby. I härvan finns också ett bolag som vill starta en islamisk bank i Sverige.

Rinkeby-moskén. Bild från NCC,

I förra veckan slog polisen till på flera platser i Stockholm och grep fyra personer som sitter i styrelsen för Al-Azhars skolor, samt den före detta ordföranden i styrelsen.

Det är totalt fem personer som är misstänkta för grovt bokföringsbrott och trolöshet mot huvudman. Den tidigare ordföranden misstänks också för grovt penningtvättsbrott.

Al-Azhar har varit i blåsväder tidigare. Senast förra året fick deras skola i Vällingby kritik av Skolinspektionen för att man höll bön under lektionstid. Samma skola har dessutom haft könsuppdelade idrottslektioner och uppdelning mellan pojkar och flickor på skolbussen.

Läs mer på SvD…

-Pettersson säger att det är den nya värdegrunden, vi har importerat så många muslimer så de är inte längre någon liten minoritet. De ställer krav och accepterar inte att leva som vi gjort i Sverige i hundratals år, vi har själva bäddat för det när vi röstat på politiker och hållit med journalister som påstår att det inte finns några svenska värderingar…

TIDIGARE 2018-11-19. Fem personer i muslimsk friskolestyrelse häktade

ISLAM. Som Stefan skrev i tidigare inlägg har fem personer i styrelsen i den muslimska friskolekoncernen Al-Azhar häktats misstänkta för bland annat grov trolöshet mot huvudman och grovt bokföringsbrott. 

Bashir Aman, affärsman och vd för Al-Azhar samt den som har ansökt om tillstånd för islamsk bank.

Fyra av dem greps vid en gryningsräd i onsdags förra veckan. Dagen före hade den tidigare ordföranden gripits. Under torsdagen och fredagen häktades samtliga.

Det var länsstyrelsen i Stockholm, som är ägarstiftelsens tillsynsmyndighet, som anmälde styrelsen till Ekobrottsmyndigheten.

Styrelsen ska ha lånat ut tio miljoner kronor till ett företag som vill starta en muslimsk bank. Samtliga nekar till brott.

Pettersson säger att de häktade är gamla bekanta från bloggen…

…och det är långt ifrån allt.

Frågan är varför myndigheterna och politikerna låter muslimerna hållas år efter år?

Det är detta som statsminister Stefan Löfven menar med att det blir lönsamt på sikt, vissa tjänar enorma pengar på skattepengar, ja, ja, ni fattar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Företrädare för planerade Rinkebymoskén häktade

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: