Företagsopinion och bedrägeri

BROTTSLIGHET. Idag fick Pettersson ett kuvert i brevlådan. Det innehöll ett formulär med texten ”PROPÅ 2017 om Arbetsmarknad, Migration – Invandring”. Papperet ser helt professionellt ut som något man får från Arbetsförmedlingen, Skatteverket eller någon annan myndighet. 

Det handlade om man som arbetsgivare kunde tänka sig att anställa nyanlända och det finns fyra alternativ

  1. Instegsjobb: lönekostnaden kan subventioneras med upp till 80 procent av lönen
  2. Nystartsjobb: Lönekostnaden kan subventioneras med upp till 17.281 kr/månad
  3. Traineejobb till nyanlända: Lönekostnaden kan subventioneras med upp till 85 procent av lönen
  4. Kan ert företag tänka sik att erbjuda Arbetspraktik för nyanlända? Handledararvode utgår.

Sedan var det några fler frågor. Bland annat om vilket språk som talades på arbetsplatsen.

Jag hade god lust och skicka tillbaka det med meddelandet att vi gärna tar emot 100 personer som pratar somaliska på vårt företag men lät bli.  

Formuläret ger intryck av att vara en opinionsundersökning eller en enkät.
I det finstilta står det att företagaren binder upp sig att, under två år, annonsera på deras hemsida http://www.foretagsopinion.se, till en kostnad av 6395 kr per år.

Alltså ren bluff. Svarsadressen är Företagsopinion, Svarspost 20692062, 110 05 Stockholm

Jag misstänker att vi hamnar i ett brevlådeföretag som sedan är placerat någonstans där det inte går att komma åt det. Blanketten som kom i ett plastat kuvert precis som myndigheternas utskick, ser officiell ut, med kryssrutor och numrerade rader, och innehåller till och med en fråga huruvida ”propåformuläret” är lättbegripligt. Bakom estländska Företagsopinion OÜ ligger Henry Deloné, som också äger varningslistade Nummerupplysningen, som även har kopplingar till Bolagsupplysningen.

Smart att försöka lura till sig pengar med hjälp av ”nyanlända”. Har någon varit ”dum” nog att fylla i och skicka tillbaka så betala aldrig, skicka tillbaks eventuella krav och bestrid dem, även om det kommer krav från Kronofogden då måste herr Deloné stämma dig inför tingsrätten och då brukar sådana som han dra sig ur.

4 thoughts on “Företagsopinion och bedrägeri

  1. Alla missar det sorgligaste i historien: De har polisanmälts 1500 ggr och det har kommit in 3000 ärenden till Svensk Handel bara i januari för ”Företagsopinion”. Och nä, det var inte ens det allra sorgligaste. För 4 år sen råkade mitt företag ut för exakt samma metod från ”Bolagsupplysningen ”, som ägs av samma gäng i Estland. Jag bestred och polisanmälde både fakturan och den enda påminnelse jag fick (kanske för att jag skickade bestridan med mottagningsbevis till Estland), och jag sa till polisen att jag var mer än villig att ta dem till domstol bara för att de gjorde mig så förbannad, men Polisen sa ärligt att det skulle vara meningslöst med ett bolag i Estland. Så SVT bra att ni tar upp det men detta är INGEN NYHET!!! Det är ett sorgligt bevis på tandlösa regelverk och hur rättslösa företagare är.

KommenteraAvbryt svar