Malmö – från vinst till katastrof på några månader enligt media

MEDIA. Malmö stad går en halv miljard plus skrev Sydsvenskan på skottdagen den 29 februari 2016. Det var naturligtvis inte sant, men tidningen Sydsvenskan har alltid värnat om invandringen och publicerat reportage efter reportage om hur bra det är med asylinvandringen och hur duktiga alla nya svenskar är.  Malmö_29_2

I går skrev vi om att Malmös kris är hela Sveriges kris,  det vet naturligtvis Sydsvenskan om, frågan är varförde under en lång följd av år ljugit för sina läsare?

Invånarna i storstaden Malmö är nu lika fattiga som folk i småkommuner i norra Skåne och Norrlands inland.
Arbetslösheten i Malmö är dubbelt så hög som i landet i stort; sysselsättningsgraden har sjunkit till 65 procent, långt under rikssnittet på 78 procent.

Eleverna i Malmös skolor presterar sämre – hela 22 procent av barnen lämnar grundskolan utan behörighet till gymnasiet mot 14 procent i hela landet.

Var tionde familj i Malmö tar emot socialbidrag som kostar skattebetalarna en miljard kronor om året. Allt fler behöver försörjningsstöd under lång tid. Utgifterna för de hemlösa gräver djupa hål i kommunens budget.

Det faktum att stadens invånare blivit allt fattigare har också gjort Malmö till en fattig kommun.

Av budgeten på 20 miljarder utgörs en fjärdedel* av skatteutjämning och andra bidrag från staten.

Malmöborna fortsätter att bli fler och fler och alldeles för många människor saknar jobb att gå till.

I Sydsvenskans artikel från igår tycker inte de fem författarna att det är motiverat att för Sydsvenskans läsare nämna exakt hur mycket Malmö får i bidrag så det får vi göra i stället:

Det mångkulturella paradiset Malmö är Sveriges mest bidragsberoende stad. Drygt 25 % av Malmös budget 2016 utgörs av kommunalt ekonomiskt utjämningsbidrag (alltså bidrag från landets kommuner med god ekonomi) och statsbidrag.

Stadens tilldelning kommunal ekonomiskt utjämningsbidrag är i år 4 594 442 397 kr, vilket är överlägset mest av av alla kommuner i landet. Två är Göteborg som mottar 2 524 124 179 kr. Malmö får alltså nästan 2 miljarder mer än Göteborg trots att staden har 225 000 fler invånare än Malmö.

Enligt resultaträkningen i Malmös budget för 2016 är stadens netto kostnader 17 051 miljoner kronor. Av dessa är 4 899 miljoner (alltså 4,9 miljarder kronor!) generellt statsbidrag och kommunalt utjämningsbidrag. Ingen annan kommun kommer i närheten av Malmös bidragsberoende.

Utöver de 4,9 miljarderna anslog Regeringen i fjol ytterligare 350 miljoner kronor till Malmö stad för att täcka extrakostnader kring flyktingmottagande.

Totalt får Malmö Stad 5 249 miljoner kronor i bidrag 2016. Minst.

Den 27 januari, alltså en månad innan Sydsvenskan skrev om ettplus på en halv miljard skrev Petterssons om att Malmö saknade hundratals miljoner. 

 

Men som ni vet är vi hobbyskribenter på alternativmedia oseriösa och hatiska till skillnad mot de högavlönade, opartiska journalisterna i PK-etablissemanget, men ni väljer naturligtvis vilka ni litar på…

23 thoughts on “Malmö – från vinst till katastrof på några månader enligt media

  1. Relevant frågeställning! Vad gör Malmö stad och kommun när utjämningsbidraget blir större än skatteintäkterna? Det är något att ta sig en rejälfunderare på för de styrande!

    Inbillar sig Malmö kommun att de kommer kunna låna sig ur skuldfällan asylturism!

    Verkar som Malmö stad och kommuns ekonomichefer och tjänstemän inte förstår och har därmed inte heller klarar av att hantera sin samtid och den faktiska verkligheten!

  2. Medias Rapportering har allvarligt skadat människornas
    verklighetsuppfattning, med en normal Media hade vi inte haft
    den katastrofregering vi har idag,om Media gjort det som är deras
    jobb att upplysa läsarna om verkligheten, Svensken har en
    skadlig tilltro till Media, och Media som gör allt för att föra läsarna
    bakom ljuset, Medi är maktens förlängda arm!

    • Allan Achbar !….Djävlar också då har PK-pressen glömt att informera om ”mannens” hemvist ! Nog vore det en bra rubrik:
      ” Pyjamasklädd arab festade loss i kyrka”

  3. När kommer vinsten med invandringen?

    ALDRIG!

    MINNS NI?
    citat:Fredrik Virtanen
    Det kom ständigt nya flyktinggrupper där jag växte upp.

    Jag förstod inte vilka trauman de flytt ifrån. Som barn tänker man inte på sådant.

    Inte alltid som vuxen heller. Hur kan man annars tolka alla som vill strypa invandringen och låta människor leva, eller dö, i flyktingläger.

    De borde se nya filmen ”The good lie” med Reese Wither­spoon. Den är nyttig. Den berättar historien om några av cirka 20 000 ”Lost boys of Sudan” som överlevde medan två miljoner kompisar och föräldrar mördades i det brutala inbördeskriget i Sudan 1983–2005.

    ”The good lie” borde visas på varje svensk skola, varje år.
    Den påminner om att ingen flyr till ett land långt bort för skojs skull.
    De flyr från död.
    Den skulle vaccinera många kids från främlingsfientlighet.

    Den borde också visas för kommunpolitiker i Täby, Helsingborg, Danderyd, Vaxholm, Vallentuna, Ekerö, Lomma, ­Lidingö, Tjörn, Knivsta, Lerum … Listan är lång på kommuner med låg arbetslöshet som låtsas att de haft en lika misslyckad allmännyttig bostadspolitik som Stockholm. Bygg, baby, bygg.

    Kommunpamparna som ser ”The good lie” lär ­öppna sina hjärtan, som Fredrik Reinfeldt uttryckte saken. Annars måste riksdagen via lagstiftning tvinga även rika kommuner att ta emot flyktingar. Om flyktingar hamnar i kommuner med många tomma lägen­heter men hög arbetslöshet blir integration onödigt problematisk och friktionsfylld.

    Det är inte konstigt att arbets­lösa i fattiga kommuner är ­Sverigedemokraternas kärn­väljare.
    Det är enkelt att skylla ­egna tillkortakommanden på ­invandrare när man konkurrerar om samma jobb, som inte finns.
    ­Lika självklart som att svennar med jobb inte har problem med invandrare som kollegor.

    Främlingsfientlighet existerar bara när människor är främlingar.

    Sveriges rika kommuner ­skiter i det, de tänker sitt och ser aldrig filmer om flyktingar som integreras. De ser på TV4:s söndagsdeckare och äter biff. De förstår inte att det handlar om liv och död, de duckar genom att säga att migration är en ”komplicerad fråga” – så som det alltid låtit när rika människor vill slippa underklassen i sina kvarter. Nån annan får väl fixa det där.

    Om ”The good lie” inte över­tygar kommunstyrelserna kan jag rekommendera journalisten Erik de la Regueras nya och ­ytterst högklassiga bok ”Gränsbrytarna”. Den har all tänkbar komplexitet när den följer flyktingar i nöd och beskriver hur en växande nationalism bygger murar och ristar allt hårdare gränser, eller om det är tvärtom – att murarna skapar nationalismen.

    Men slutsatsen är densamma. Det handlar om liv och död. Liv och död. Det är enkelt. Och det händer just nu. Inte sedan andra världskriget har lika många männi­skor varit på flykt. Om ­rika kommuners politiker inte tar sitt ­ansvar är de inte bara oskyldiga åskådare. De – vi – är direkt ansvariga för att männi­skor dör. Vi låter det hända. Vi lät det hända.

  4. Asylturism har aldrig någonsin skapat några intäkter, bara kostnader, kostnader och åter kostnader!

    Malmö borde fungera som ett varnande exempel för resten av Sveriges kommuner och framförallt borde regeringen ta lärdom!

    • Varför inte göra alla i Sverige bidragsberoende och låta EU stå för bidraget.Man ska väl inte va med om man aldrig tjänar nåt på det.

  5. Fast dom skrev faktiskt om det ni säger att dom inte skrev;

    ”Av budgeten på 20 miljarder utgörs en fjärdedel av skatteutjämning och andra bidrag från staten.
    Malmöborna fortsätter att bli fler och fler och alldeles för många människor saknar jobb att gå till.
    Utan de pengarna skulle Malmös ekonomi haverera.”

    • Det var just det inte Sydsvenskan skrev om när de pratade om plus i februari.

      Däremot står det i artikeln från igår, men det är just det som är skillnaden. Att Malmö enligt Sydsvenskan gått från vinst till förlust på några månader.

      Sydsvenskan nämner eller inte i kronor hur mycket Malmö går back och mer begripligt kanske är att säga att det är drygt 14 miljoner om dagen och det har sett likadant ut under en lång följd av år.

      När kommer vinsten med invandringen?

      • Det blir ingen vinst, och det har jag aldrig påstått.

        Sydsvenskan skriver ”Av budgeten på 20 miljarder utgörs en fjärdedel av skatteutjämning och andra bidrag från staten.” och en normalbegåvad person kan väl räkna ut vad det blir i kronor. Jag förstår vad ni menar, men att skriva saker om andra som inte finns belägg för ger bara motståndare till denna och liknande sidor vatten på sin kvarn. Med fakta kommer man långt.

        Håller i princip med om det ni skriver, men rätt bör vara rätt.

    • Måste kännas tryggt för alla de stackars ”skyddssökande”,som valt just Malmö som ny levnadsort. Tänk att resa från arabiska slummen till en stad som hälsar välkommen,och ordnar mat och boende för åt parasiterna. Denna service erbjuder nu också merparten av landets städer och kommuner. Konkurrensen om guldklimparna är hård i Absurdistan.
      Dessa behöver inte ens gå upp kl. 6 på morgonen,för att åka till jobbet.Kan helt syssla med avelsarbete dygnet runt (i sin sociala våning),och lugnt vänta på nästa insättning i/på Swebank-kontot !

  6. Tycker att varje svensk uppgift nu är att försöka förstå vad det är som händer. Läs till att börja med denna bloggtext av Nicolai Sennel och gå sen vidare till hans andra böcker.
    Därefter kan ni ta ställning till om 200 kr för att bli medlem i Sverigedemokraterna är en rimlig kostnad för att rädda Sverige, dig själv, dina barn och barnbarn…
    http://imittsverige.blogspot.se/2009/11/nicolai-sennels-tredje-varldskriget-sa.html
    Extraval i Malmö kommun är en fråga om överlevnad.
    Trevlig sommar.

  7. Fy hel..te vilken baksmälla mytomedia måste ha. Med tanke på berusnings längd och omfattning måste den vara monumental.

KommenteraAvbryt svar