Island och invandring

INVANDRING. Island är en republik som omfattar ön med samma namn samt tillhörande mindre öar. Island ligger i norra Atlanten mellan Grönland och Färöarna. Vinterklimatet är mildare än norra Sverige och somrarna relativt  kyliga med mycket nederbörd. Idag är det exempelvis + 9 i huvudstaden Reykjavík. 

island

Island betraktas allmänt som världens äldsta ännu aktiva demokrati. Det isländska parlamentet Alltinget har sina rötter i det ting som hölls år 930 i Tingvalla.

I landet bor c:a 320 000 invånare, och knappt 10 procent av dem är invandrare och då nästan uteslutande arbetskraftsinvandrare, de flesta kommer från Polen och de andra öststaterna men även en del filippinier, jag antar att det är sjöfolk.

Antalet asylsökande är ytterst begränsat, till 15 juni i år hade 235 personer sökt asyl, och under samma period förra året kom 64.

Jämför gärna siffrorna ovan med Malmö som har ungefär lika många invånare som hela Island, men till skillnad från Malmöborna har islänningarna inga andra som betalar åt dem. 

Videon nedan visar hur den isländska polisen går in i en kyrka i Reykjavik för att hämta ut ut en grupp asylsökande migranter. De skickas sedan tillbaka till Norge i enlighet med Dublinkonventionen.

Prästen Kristín Þórunn Tómasdóttir hade inhyst dem i kyrkan i förhoppning om att de där skulle kunna få skydd undan polisen. Då polisen anlände till kyrkan kring midnatt gjorde de klart att de hade regler att följa och att inget kunde ändra på det. Väl i Norge lär de skickas tillbaka till södra Irak som anses som säkert.

Intressant om Island, vårt mest avlägsna grannland, finns på Islandsbloggen.

Slavräden år 1627 handlar om när muslimerna hämtade slavar på Island.

11 thoughts on “Island och invandring

  1. Tja, varför är Island så bra i fotboll tro, och ”vi” och england så dåliga? Främst ”vi” då? Kan inte bara bero på den äktsvenske tränaren. Nä, sanningen är nog med ovanstående överensstämmande.

  2. Jag älskar islänningar! Ser en lugn och sansad polischef gå in och lyssna och sen beordra sina män att ta ut irakierna. Och vilka män! Araberna gjorde motstånd men hade inte en chans. Riktiga karlar med råg i ryggen och trygga axlar.

    Typiskt att prästen var en kvinna. Vad är det med kyrkan? Vill de konvertera till islam? Tyckte mig se flera araber där som ville hjälpa sina bröder.

  3. Läste att Island tagit tillbaka sin EU ansökan? Läste också att Saudiarabien ville bekosta en Moské på Island.
    Får väl se hur det går med detta.
    Efter som deras befolkning är så liten, så är det inte ovanligt att en del av dessa åker utomlands för att hitta partner, så det inte blir inavel.

  4. De är inte bara bra på fotboll, Islänningarna. De skulle tagit med de andra gaphalsarna också. De noterade bilnumren på ett sätt som jag anser vara ett hot

  5. Rätt hanterat, ingen flathet där inte! I Sverige är det batikhäxorna i kjol och långbyxor som ömmar för asylturisterna! Skulle svensk ordningsmakt ens tänka tanken att hämta någon asylturist i någon kyrka då blir det ramaskri från batikhäxornas håll!

    Avslutar med ett fy fan för svensk flathet!

  6. Hjälp oss här gärna :

    30 SAMMANFATTNING ”PUTTE I PARKEN”. I nuläget har vi 7-8 anmälningar om sexuellt ofredande och i vissa anmälningar är det flera målsägande. Det är med sorg polisen konstaterar att unga tjejers upplevelse av festivalen är att deras kroppar är allmän egendom som ett antal män tar sig rätten att tafsa på. Att få främmande händer på sin rumpa, sina bröst, att man sticker in händer innanför kläder och även kysser vederbörande är vad anmälningarna innefattar. Det här är ett helt oacceptabelt beteende och det råder ingen tvekan om vilka som tar sig dessa friheter. Gäng med 7-8 killar tillhörande gruppen ensamkommande barn. Detta har skett framför scenen under uppträdanden. Två killar har gripits och hämtas av personal från boendet.

    https://polisen.se/Varmland/Aktuellt/Handelser/Varmland1/2016-07-02-0744-Sammanfattning-dygn-Varmland/

    • Minst sagt skamligt att Sverige är ett sådant barn och kvinnofientligt land med en regim som kallar sig feministisk som bjuder in över 35 000 (bara under 2015) vuxna män med extremt dålig kvinnosyn och barbarikultur från tredje världen som dessutom låtsas vara barn för att få all in clusive på skattebetalarnas bekostnad,en skammens folkfientlig poliskår som är helt politiserad och förbjuden att göra sin plikt,att upprätthålla lag och ordning och detta innefattar även att ( i ett normalt land) skydda svenska folket/barn/unga kvinnor från att utsättas för våldtäkter/sexuella ofredanden mm.I skammens land som är värre än Sodom är Sverige när folkfientliga regimen värnar och skyddar sexuella förövare/våldtäktsmän hellre än att se till att dessa barbarer överhuvudtaget inte skulle få tillträde till svensk mark med all in clusive(som fattiga sjuka och handikappade svenskar bara kan drömma om).I ett normalt fungerande land skall kvinnofridsstörare/våldtäktsmän från barbarikulturer utvisas och sitta i fängelse i hemlandet.Sverige är västvärldens mest barn och kvinnofientliga land,brottslingarnas paradis nummer ett.

KommenteraAvbryt svar