Sverige i FN´s säkerhetsråd – knappast!

I slutspurten inför valet till FN´s säkerhetsråd är Margot Wallström hoppfull.   Samtidigt är konkurrensen  stor från de större länderna.  – De stora medlemsländerna är inte så förtjusta i det, säger hon till SVT Nyheter.  Margot Wallström har inte där att göra efter sina plumpar.

margot

Man kan inte föreställa sig hur de andra länderna tänker OM de röstar in Sverige i säkerhetsrådet. Det finns många andra länder som är mycket mer förtjänta av denna ”ära”.  Holland är ett av dessa länder som är den största konkurrenten, om man kan tala om konkurrens i detta. Italien är det andra. Det som talar för att Sverige kanske har en chans är att det finn 2 platser som skall fyllas från Europa.

Jag kommer att bli mycket förvånad om de väljer in landet som har en av de svagaste regeringarna inom Europa. Den utrikesminister som ”plumpat” sig vid ett flertal tillfällen, bl.a  när det gällde sättet och omständigheterna vid godkännandet av Palestina.  Bostads affären och Saudiarabien.  Hon har ställt till mer än hon har gjort rätt.  Finns fler plumpar men dessa är nog för att förtroendet inte borde finnas.

I Sveriges kaos borde inte vi få en plats i säkerhetsrådet, vem kan stå ut med Wallströms  självgoda min om det skulle hända? Lilla landet Sverige har inte gjort sig förtjänta av denna post trots att man gjort sitt bästa med att visa hur bra man är genom att släppa in 100-tusentals asylsökare. Fler än de flesta länder klarar av – inklusive Sverige.  Detta borde istället få väljarna att dra öronen åt sig.  Kan ett så ansvarslöst land verkligen få detta förtroende? Kanske en annan gång men inte nu.

Wallström plockar fram fördelarna och varför andra länder borde rösta på oss.

– För många länder finns historiska skäl att rösta på oss. Man kan titta på att vi inte är en gammal kolonialmakt och att  vi är militärt alliansfria.

– Vi är också en av de största bidragsgivarna till FN-systemet. Största bidragsgivarna? Varifrån kommer dessa pengar? Från skolan eller vården?   Hon tar även upp gammal skåpmat som åstadkommits av Sverige tidigare men det var inte regeringen Löfven.

Regeringen har lagt ned åtskilliga miljoner på att bli invalda igen – det hade varit bättre att koncentrera sig på oss här hemma istället på framtida FN-arbeten för Wallström och Löfven.

OM det nu skulle bli så att Sverige röstas in så har de 5 permanenta länderna rätt att lägga sin vetorätt och blockera beslutet.

Imorgon är det dags och vi kan bara vänta och se hur smarta de övriga länderna är!

 

 

 

14 thoughts on “Sverige i FN´s säkerhetsråd – knappast!

  1. Vi får väl innerligt hoppas att Wallström inte blir invald där! Då skulle hon säkerligen kräva en ny bostad i New York? Som vi skattebetalare får stå för… Hur hon sen skulle skämma ut Sverige, behöver vi kanske inte ta upp här? Djävla myglare och hycklare…

  2. Om den katastrofen skulle inträffa att Sverige väljs in
    i FN s säkerhetsråd så kommer väl den odräglige
    Löfven att pösa över i självbelåtenhet, han den i särklass
    störste löftesbrytare och sämsta statsminister som
    Sverige någonsin har haft?
    Sen är det ju en uppenbar lögn att Sverige står Alliansfritt,
    dom jobbar ju för fullt för att gå med i Nato!

    • SOCIALDEMOKRATERNA vill sitta i FN:s säkerhetsråd för att stödja bl.a. terroristerna i Palestina….De vill framhäva sig själva som att Sverige är en HUMANITÄR SUPERSTORMAKT…..
      Detta politikerfrälse är en GIGANTISK ansvarslös katastrof för Sverige…..!!!

  3. Sverige har en minoritetsregering som inbillar sig att vi är en HUMANITÄR SUPERSTORMAKT och SUPERNOLLAN flänger jorden runt som Fredrik Reinfeldt gjorde och inbillar sig att han är en STOR statsman, men på Reinfeldt satt kostymen bra och han gjorde ett värdigt intryck MEN Stefan Löven är en idiot och kan INTE ens prata engelska, det låter inte bra när han öppnar truten den lågutbildade SVETSAREN…..
    De är en katastrof för Sverige och de vill framhäva sig själva och SOCIALDEMOKRATERNA och göra sig märkvärdiga….SVERIGE borde ha andra LEDARE, bättre LEDARE som först och främst ser till Sveriges och Sveriges befolknings intressen….
    Att vara en SOCIAL SUPERSTORMAKT = avstjälpningsplats för all jordens undermåliga folkgrupper så de ska gå här på bidrag från FÖRSÄKRINGSKASSAN SKADAR OSS ALLA!!!!

  4. Tror det är dags att lämna både FN och EU eftersom Sverige inte anses leva upp till alla vansinniga konventioner som undertecknats! Det är väl helt självklart att man inte ska vara medlem i sådana föreningar!

    Sverige har haft fred under minst tvåhundra år! Medan resten av Europa och USA alltid haft någon konflikt på gång, precis som i Afrika och Mellanöstern! Troligen har individerna i de här länderna för mycket fritid och det gör att de har tid och ork över till konflikter!

  5. Utrikesblondinen har använt skattebetalarnas pengar till att muta ett antal fattiga länder för att de skall rösta in Sverige i FN:s säkerhetsråd.
    Jag hoppas de som bestämmer genomskådar det falska tilltaget och blondinen får stå där med skammens rodnad inför det svenska folket.

  6. Jo, hönan Margot och tölpen Stefan (självutsedd riksföreståndare!) kommer att bluffa sig i FN’s säkerhetsråd genom att fortsätta ljuga och desinformera övriga världen om Sverige: att Sverige är största humanitära makten, att folk är nöjda och belåtna med den skyhöga levnadsstandarden, att mellanösterns drägg och svenskarna lever gott sida vid sida i en ”big happy family”, att svenska modellen skiner som en sol o s v. Tyvärr är det många som fortfarande tror på deras vals ……..

  7. Dags att kliva av FN som utvecklats från att ha varit en majoritet demokratiska progressiva länder till att domineras av bakåtsträvande totalitära regimer. När länder som inte ens vill veta av deklarationen om mänskliga rättigheter tillåts vara med och dessutom sitta med i FN:s kommission för detta har det bara blivit för orwellskt. Dessutom betalar ljushuvudena i regeringen fem miljarder om året till den organisation som för det mesta baktalar oss för att vi inte gör tillräckligt än här, än där.

KommenteraAvbryt svar