Projektdags….igen, del åtta

Det är verkligen dags att svenska folket tar tag i samhällsfrågor för att värna vår kultur och hur vi ser på livet, detradikalisering är i elfte timmen. Det styrande skiktet bland både politiker och tjänstemän tillsätter extremister att förebygga radikalisering………..för det är precis det det handlar om. 

Minns ni projektet i Malmö ”Våra liv” som Allmänna Arvsfonden beviljat 4,2 miljoner kronor för att man under tre år i min stad ska försöka få malmöungdomar att låta bli att radiakalisera sig för att bli krigare för Islamiska Staten?

Jag har under flera veckor försökt få ett svar från imamen Salahuddin Barakat i sin ”Islamakademi” ifall han tar avstånd från sharia……..varken han eller projektledaren vill svara mig på det. Då började jag att söka information på annat sätt.

Bilden ni ser hittade jag på en muslimsk sida och den föreläsningen/frågestunden gick av stapeln för några år sedan. Sedan letade jag vidare och fann en skribent som i november -15 varit i Stockholm och lyssnat på imamen i Aysha-moskén. Här kommer ett smakprov på Mohamed Omars text ”Sharia istället för förnuft” på bloggen ”Det goda samhället”, och sedan kan var och en själva dra sina egna slutsatser om arvsfondens pengar kommer göra nytta eller skada:

”Salahuddin Barakats föreläsning var kanske en ännu större besvikelse än Umm Aymans. När han fick frågan om sin största invändning mot salafismen, det vill säga den strömning inom sunnitisk islam som gett upphov till Al-Qaida och Islamiska staten, sa han: ”De är mujassima”.

Vad betyder ”mujassima”? Det är en arabisk term som betyder ungefär ”antropomorfister”, det vill säga de som allt för mycket liknar Gud vid människan. Det som gjorde honom mest upprörd med salafiterna var alltså inte deras intolerans, kvinnoförtryck och stöd för barbariska straff, utan att de skulle ha påstått att Gud har händer och fötter!

Salahuddin Barakat insisterade på att man som muslim måste hålla sig till sharia. Man måste döma i enlighet med sharia i alla frågor. Inte med sitt förnuft eller med sitt samvete. Han menade att man som muslim borde vara emot Islamiska staten (IS) eftersom denna inte tillämpar sharia på ett korrekt sätt. Flera muslimer i publiken var tveksamma till hans påstående och undrade på vilket sätt IS tillämpning var shariavidrig. Barakat kunde inte svara utan kom med någon utläggning om vilket komplicerat system sharia är. Kalifen Abu Bakr al-Baghdadi känner nog till det. Han är doktor i sharia.

Då vet vi varför vi ska ta avstånd från Islamiska staten: de följer inte sharia ordentligt! Dock hur och på vilket sätt deras tolkning skulle vara avvikande är inte helt lätt att begripa. Det handlar om den finstilta delen. Men, även om du inte skulle begripa det så kan du ändå ta avstånd från IS då de hädar Gud på det mest fruktansvärda sätt man kan tänka sig: de påstår att Gud har händer! Sådana kan ju inte vara riktigt kloka. Det förstår man väl att Gud inte har händer. Det är lika självklart som att Muhammed klöv månen mitt itu och flög till Jerusalem på en bevingad häst och…

Föreläsningen kommer sannolikt inte att övertyga någon IS-anhängare att lämna sin terrorgrupp, men för mig var den intressant på andra sätt: utan att kanske vilja det avslöjade Salahuddin Barakat vilket stort stöd för IS det finns bland utövande, sunnimuslimska ungdomar i Sverige. När han skulle förklara varför han tyckte det var viktigt att hålla föreläsningen sa han att IS ”rekryterar våra ungdomar” och att ”de har lyckats”. Lyckats med vad? Jo, att övertyga unga sunnimuslimer om att de står för rimlig tolkning av Koranen och profeten Muhammeds exempel…..”

7 thoughts on “Projektdags….igen, del åtta

  1. Ugglor i mossen och flertalet hundar begravda alltså! Någon är förd bakom ljuset? Kan det vara allmänna arvsfonden och dess företrädare! Verkar inte bättre! Vem blir förd bakomljuset nästa gång tro?

    Radikaliseringen är nog mer utbredd än vad etablissemanget kan föreställa sig!

    • Jag fick svar idag från Allmänna Arvsfonden och de svarade inte på mina frågor utan det var mer eller mindre svammel svammel……AA är politiskt och islamiseringen fortskrider

      • Hej Eva-Marie, du är modig, hoppas ingen kommer att hota dig. Stå på dig!
        I övrigt vill jag uppmärksamma alla äldre människor utan arvingar att skriva ett testamente, annars går allt till AA och då stödjer vi ju muslimska organisationer. Det får bara inte hända.

    • ”Radikalisering”?
      Ingen muslim kan säga eller agera mot koranen.
      Varje muslim är skyldig att rätta sig efter koranens direktiv.

      Är jag radikaliserad när jag håller hastighetsgränsen, inte stjäl i affären, inte våldtar kvinnor, inte dödar ”otrogna” (som inte tycker som jag)
      Vilka muslimer är muslimer?
      Vilka muslimer är ”radikala”?

      Är det i enlighet med Svensk lag att vi tar in och behåller en stor grupp människor som rättar sig efter annan lag än Svensk lag?
      Kan vilka sekter som helst erhålla ”tystnad” från media och polis om de begår brott?

      DÅ ÄR VI PÅ VÄG MIT TOTAL ANARKI I SVERIGE!

      Är det kanske dags att byta ut såväl styrelseordförande som bolagsstyrelse? (- innan de lämnar in konkursansökan) (d.v.s. innan den oberoende revisionsfirman, allmämheten, Svenska medborgare, avslöjar företagets ekonomiska och sociala situation)?

Kommentera