Ryssland har siktet inställt på Gotland

FÖRSVAR. Ryssland vill flytta gränsen mot Finland, skrev bloggen på förmiddagen. Det råder ingen tvekan om att Vladimir Putin vill ta kontroll över Östersjön, säger Sveriges överbefälhavare Michael Bydén i en intervju med tyska RND. – Jag är säker på att Putin har siktet inställt på Gotland, säger Bydén, som påpekar att ”den som kontrollerar Gotland kontrollerar Östersjön.”

Gotland, världens största hangarfartyg

Enligt ett utkast till ett lagförslag som lades upp på en rysk myndighetssida i går vill Ryssland flytta fram gränserna för sitt territorialvatten i finska viken och vid Kaliningrad. Det har väckt stor oro och uppmärksamhet i övriga länder kring Östersjön.

-Pettersson säger att de som tror att Putin kommer att stoppa vid Ukraina är lika naiva som de svenska politiker som ”vi såg det inte komma”...Då gällde de massinvandringen och dess kopplingar till kriminalitet och dödskjutningar. Nu gäller det ännu värre saker.

 Putin är falsk som få. Inte många har brutit så många överenskommelser som Vladimir Putin.

Putin och Rysslands regering har brutit mot minst tolv internationella och bilaterala avtal inklusive FN-stadgan och vänskapsavtal med Ukraina. Putin, Peskov, Lavrov, Medvedev med flera är en skurkar.

FN-stadgan artikel 2:3: Alla medlemmar ska lösa sina internationella tvister med fredliga medel på sådant sätt, att internationell fred och säkerhet samt rättvisan icke sättas i fara.

FN-stadgan artikel 2:4: Alla medlemmar skola i sina internationella förbindelser avhålla sig från hot om eller bruk av våld, vare sig riktat mot någon annan stats territoriella integritet eller politiska oberoende,eller på annat sätt oförenligt med Förenta Nationernas ändamål.

Ryssland bryter också mot Budapestavtalet om säkerhetsgarantier från 1994 där Ukraina gav Ryssland sin mycket stora kärnvapenarsenal från Sovjettiden i utbyte mot billig gas och “säkerhetsgarantier mot hot eller våldsanvändning mot Ukrainas, territoriella integritet eller politiska oberoende”. – Avtalet från 1994 gäller än. Ryssland har redan 2014 brutit mot det genom invasion och annektering av Krim och att lägga sig i och stödja separatisterna i Donbass samt invadera Ukraina 24 februari 2022.

Vänskapsavtalet mellan Ryssland och Ukraina 1997: Fördraget om vänskap, samarbete och partnerskap mellan Ukraina och Ryska federationen var ett avtal mellan Ukraina och Ryssland, undertecknat 1997, som fastställde principen om strategiskt partnerskap, erkännandet av befintliga gränsers okränkbarhet och respekt för territoriell integritet och ömsesidigt åtagande att inte använda sitt territorium för att skada varandras säkerhet. Fördraget hindrar Ukraina och Ryssland från att invadera varandras land respektive förklara krig. Då Ryssland bröt avtalet genom att ockupera Krim och östra delarna av Ukraina sade Ukraina upp avtalet 2018.

Ryssland bryter mot det så kallade Minskavtalet från 2014 och 2015: – Ryssland bryter mot Minsk-avtalet om Donetsk och Luhansk, slutet mellan Ukraina och Ryssland. Enligt avtalet ska Donetsk och Luhansk få självstyre inom Ukraina, men inte erkännas som egna stater, såsom Ryssland gjort,

Jag tror de såg, men de valde att inte göra något. Steget Efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Ryssland har siktet inställt på Gotland

  1. Kanske Richard Turpin blir lycklig om hans fascistvänner anfaller Sverige.
    Det finns ju en hel del demokratiskt efterblivna som tror fascismen är det bästa men så har de heller inte sett tex Tuva Oblast

  2. Att man inte ser till att sluta jamsa och dalta med den inavlade stalinisten vladimir putin är skandal .Sverige borde stänga ner sina ambassader och konsulat i Ryssland och att ryska ambassaden occh konsulatet i Sverige borde stängas igen .Ger siga den jävla inavlade stalinisten på gotland då bör NATO svara med att spränga moskva åt helvete med en 1 miljon megatons jävulsbomb


  3. …intressant se om NATO har några åsikter om
    Rysslands gränslösa krav på Finska Viken (?)
    …i ämnet tror jag Dagö, Ösel går före Gotland,
    kanske samti. om inte Nato erigerar i viken?

    5
    1
  4. Isåfall och ifall att ..Förbered stängning av Öresund och Bält förbindelserna för Ryska fartyg och minera och sätt avlyssnings stationer mot Ryska utbåtar.

    4
    1
  5. I Sverige finns kriminella gäng/klaner. I Ryssland finns kremlinella gäng/oligarker.

    13
    2
  6. Röda torget skulle kanske behöva ett ansikts”lyft”..mot högre höjder?

    19
    5
  7. Bojkotta Fascist Ryssland inom alla områden. Stäng den svenska ambassaden i Moskva
    Stäng den Fascist RYSKA ambassaden i Stockholm och alla ryska konsulat.
    Isolera fascismen

    25
    8
  8. Ja det är ju ingen tvekan om att man måste fyll finska viken mad sten.
    I vill ju inte att Putin fyller upp Östersjön med minor eller brutala gifter som Ryssland gort sen ww2.

    18
    6
      • Finland borde satsa på att bygga upp en 10 meter hög mur mot Ryssland och Finland borde satsa på att lägga ut magnetminor i Finska viken .Annars kan man hoppas på att Finska väljare vid nästa riksdagsval röstar på de finsknationalistiska partierna IKL och Sannfinländarna för dessa partier håller inte på med jamsande och daltande med ryssarna och dessa vill lobba och kräva att Finland ska kräva att Ryssland lämnar tillbaka Karelen och Petsamo det så kallade Fiskarhalvön till Finland så att Finland återfår de gränser som rådde senast 1939 Putin, Peskov, Lavrov, Medvedev med flera är skurkar och inavlade stalinister Putins vapendragare Kadyrov är oxå inavlad stalinist .

Kommentera