Norge, Spanien och Irland erkänner Palestina som stat

UTRIKES. Norge, Irland och Spanien har beslutat att erkänna Palestina som självständig stat, meddelade landets regeringschefer på onsdagsmorgonen. – Det går inte att nå fred i Mellanöstern utan en palestinsk stat, sa Norges statsminister Jonas Gahr Støre på en pressträff, rapporterar NRK med flera.

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

En timme efter Støres besked meddelade både Spanien och Irland att även de erkänner Palestina. – Jag har talat med flera andra ledare och jag är övertygad om att fler länder kommer att vidta denna viktiga åtgärd, säger Irlands premiärminister Simon Harris.

Spaniens premiärminister Pedro e riktade kritik mot Benjamin Netanyahu och sa att den israeliska premiärministerns ”våldspolitik” äventyrar en tvåstatslösning.

Före onsdagen hade 143 av FN:s 193 medlemsländer erkänt Palestina som självständig stat, däribland Sverige.

-Pettersson undrar om Støre, Harris och Sánchez menar att terroristerna Hamas och Fatah ska ha en egen stat där Israel ligger? Om inte finns det redan en tvåstatslösning med en Palestinsk stat färdig sedan drygt 100 år.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Norge, Spanien och Irland erkänner Palestina som stat

  1. ”Det går inte att nå fred i Mellanöstern..”

    Man kan klippa meningen där. Hamas och ”Palestinier” vill inte ha fred.

    15
  2. …notera att angående erkännandet av Palestina som stat, har Ibrahim Khraishi, som är palestinsk FN-ambassadör, tidigare sagt, citat:
    ”Jag hoppas att alla europeiska länder kommer att erkänna Palestina. Vi behöver se verkliga steg, som Sverige har gjort. För oss är Hamas ingen terroristorganisation. Det är en idé från journalister som försöker övertyga det internationella samfundet om att dessa palestinier är terrorister som attackerar civila. Vi vill att Hamas ska vara en politisk aktör när det gäller försoning, styrelseformer och återuppbyggnaden av Gaza. När européerna fattar detta beslut, tror jag att de vet vad de gör. De hjälper oss, de hjälper Hamas…”.
    https://www.dw.com/en/palestinian-statehood-a-reality-or-diplomatic-stunt/a-18137971

    10
    3
  3. Nu är trettiotalet här. Att det rödgröna byket skulle komma med trettiotalet var inte svårt att gissa.
    Tvåstatslösning har dom inte fattat att de sk palestinierna inte vill ha en tvåstatslösning utan de vill utrota alla judar först och främst och efter det så får andra utrotas som inte bekänner sig till den ”rätta” tron.

    16
  4. Man erkänner Palestina som stat trots att dom inte ens har släppt gisslan.Lever dom ens kan man ju undra ? Salman Rushdie uttryckte helt rätt farhågor om detta vansinniga beslut.Han om någon vet vad han pratar om men tydligen för tomma öron…Palestina är ingen stat det är ett terroristnäste och inget annat.

    25
    2
  5. De kan erkänna vad de vill. Tokkärringen Wallström gjorde det ju för 10 år sedan. Enligt mig finns vare sig Palestina eller palestinier. Det är lösdrivande araber som terroriserar sin omgivning. En tvåstatslösning mellan Jordanien och Israel är enda lösningen. Det verkar lite trångt i Israel, så låt Gaza bli flygfält, industriområde och parkeringsplats tills vidare. 🇮🇱

    30
  6. Säger det igen iom att Palestina blir stat så är dessa såkallade palestiner inte längre statslösa utan kan skickas hem.

    19
  7. Vad tycker Norrmännen om att palestinierna vägrar släppa gisslan? Helt ok, eller?

    33
    1
  8. Vilka jävla idioter! Palestina finns inte, hur fan kan man erkänna ett land som inte finns?

    Dumheter.

    45
    1
    • Det är väldigt besvärande det innebär att man skakar liv I nazisterna och ger dom en legitim stat .Man återskapar nazist Tyskland utan Tyskland. Och det ger ju antagligen problem när det blir klart att islam och nazisterna är samma ideologi. Putin idé om att av nazisternaifigera ukriana skulle då stämma med Putins åsikt att det faktiskt är judar som är nazister.

      12
      3
  9. Norge och Spanien leds av socialister som hatar judar så att de erkänner en terrorstat är inte så konstigt.

    32
    2
  10. Karelarna var ca 450 tusen när de hade två veckor på sig att lämna Karelen. Med samma befolkningsutveckling hade karelarna varit mellan 3 – 4 miljoner i dag.
    Det finns gott om öken som dessa flyktingar kunde börja få att grönska. Sinai öken gav Israel tillbaka och 2005 Gaza remsan. Sol finns året runt, avsaltning som Israel är duktiga på, skulle om bara viljan fanns på sikt lösa problemet.
    För den ena parten är landet lovat från Gud. Den andra parten vill utplåna största delen av judarna, så att Mahdi den tolfte imamen kommer tillbaka och islam tar över hela världen. Religion och åter religion är problemet.

    20
  11. Inte vilka länder som helst erkänner en terrorstat 2024.
    Betraktar dessa länder och deras regeringar som stolpskott.
    Med detta erkännande blir det automatiskt ett ok till Hamas fruktansvärda människoslakt 7 oktober 2023 också glöm inte det.
    Sammanfattningsvis kan man inte säga annat än jävla idoter om dessa 3 huvudlösa länder…… skäms på er bara !!

    45
    1
  12. Norge och Spanien kan jag förstå. Regeringarna där är socialister. Irland däremot verkar befinna sig höger om mittstolpen. I Sverige hann de vänsterblivna knappt sätta sig på taburetterna förrän Palestina var erkänt av Sverige. Dock utan folkligt stöd. Sådan frågor borde vara föremål för folkomröstningar. Jag vet vad jag hade röstat.

    53
    1

Kommentera