Rasmus Paludan kandiderar för Folklistan

EU-VALET. Folklistan är inte ett parti där anonyma makthavare i politiska partier bestämmer vem som ska bli kandidat. Folklistan går till val med en öppen lista. Det betyder att du kan ställa upp i valet till Europaparlamentet den 9 juni.

Folklistan är en valsamverkan mellan människor med olika politisk bakgrund från höger till vänster som har tröttnat på hämmande partikulturer och partipiskor. Vi är en lista med fria, orädda röster. Folklistan är ett demokratiprojekt som syftar till att mobilisera och engagera vanliga människor, skriver de på sin hemsida.

En av dem som skrivit upp sig på den öppna listan för det nystartade Folklistan, är Rasmus Paludan som är ordförande för det danska islamkritiska partiet Stram kurs och välkänd i Sverige för att ha genomfört flera koranbränningar. Han är både dansk och svensk medborgare och får därför lov att kandidera även i Sveriges EU-val.

Enligt Alltinget har 500 personer skrivit upp sig på Folklistans öppna lista. Paritet startades under våren av före detta socialdemokratiske Jan Emanuel och före detta kristdemokraten Sara Skyttedal.

Enligt Sara Skyttedal, grundare av partiet Folklistan, är koranbrännaren Rasmus Paludan ”inte är välkommen”. Utan en jubelidiot. – En öppen lista gör det också fritt fram för kompletta jubelidioter som Rasmus Paludan att kandidera, säger Skyttedal. Enligt henne har Folklistans ledning inte haft någon kontakt med Paludan och betonar att han inte uppfyller partiets krav på att ”respektera grundläggande demokratiska värderingar”.

-Pettersson har inte en aning om Folklistan blir något mer än en krusning på vattenytan men de har några vettiga idéer och prioriteringar.

  1. Skrota asylrätten · 2. Skicka brottslingar i fängelse utomlands · 3. Förbättra det europeiska djurskyddet · 4. Rädda svenska modellen från EU · 5. Rädda fiskbeståndet i Östersjön · 6. Riv upp landsbygdsfientlig lagstiftning · 7. Släpp snuset fritt i EU · 8. Bygg upp ett Fort EU · 9. Starta ett europeiskt FBI · 10. …

121 partier ställer upp i årets EU-val. Det är en tydlig ökning jämfört med 2019 års EU-val, då 87 partier var anmälda. Hittills kandiderar 1 184 personer till valet.

Anmälda partier i EU-valet

Det går inte att skylla på brist på alternativ för den som inte vill rösta.

Rasmus Paludan

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Rasmus Paludan kandiderar för Folklistan

  1. Nu har kanske inte EU-parlamentet särskilt mycket makt i vilket fall men vad Folklistan säger är nog rätt oviktigt. Istället bör man nog fundera på vad de är förmögna att göra tillsammans, denna broliga skara. Svaret är tyvärr ”mycket lite annat än pajaskonster”. De kommer troligen splittras rätt fort. Jag tror de översta namnen mest gör detta för att få en soft, välbetald EU-semester. Om de får mandat, vilket jag hoppas de inte får.
    Min röst går till seriösa partier med track record. F.n. Innebär det endast ett alternativ så det får det bli.

    13
  2. Det var väl inte bra. Dom kan ju få röster med koran grillen ett nytt exotiskt rökverk för skytterdal

    9
    1

Kommentera