Den 14-årige skolmördaren besökte sajter som lär ut mord


INVANDRARVÅLD. Den 14-åring som misstänks för mordet på en 15-årig elev på en skola i skånska Broby under måndagen besökte sajter där man lär sig att döda. Det uppger en person med insyn i utredningen till Aftonbladet.

– Det här var ingen blixt från klar himmel. Under jullovet hade pojken varit inne på olika nätsidor som lär ut hur man dödar någon. Det berättade han direkt efter dådet, säger en källa.

Samtidigt rapporterar Expressen att en film som spridits på Snapchat mellan elever ha fått en central roll i utredningen. Enligt Aftonbladet visar klippet hur den misstänkte 14-åringen flyr från ett bråk med den dödade 15-åringen. Utåt beskrivs händelsen som en konflikt mellan de två pojkarna som har eskalerat.

-Pettersson tycker det är tragiskt, både mordet i sig men kanske lika vidrigt är att Aftonbladet, Expressen, SVT med flera påstår att vi på så kallade sociala medier spekulerar i vad som hänt…

Brottsoffret är 15-åriga Arminas Pileckas, från Litauen som bott med sin familj i ca 2 år i Sverige enligt Litauiska medier. Gärningsmannen heter Ahmed och är från Syrien och han hade släpat med sig en kökskniv hemifrån så det var knappast en impulsiv handling.

TIDIGARE 2016-01-11. 15-åring knivmördad på skola i Skåne

2016-01-11 12:44, Mord/dråp, försök, Östra Göinge
Pojke till sjukhus efter misshandel på skola, Broby.

Polis skickas till en skola i Broby med anledning av ett bråk där en 15-årig elev blivit misshandlad av en annan elev. Den skadade pojken förs med ambulans till sjukhus och den misstänkte 14-åringen omhändertas av polis.

Uppdatering: Den 15-årige pojken uppges ha blivit knivhuggen alternativt knivskuren och ska vara allvarligt skadad. Ärendet rubriceras inledningsvis som försök till mord. Polis har under eftermiddagen varit på skolan för att förhöra vittnen och skolpersonal.

Den 15-årige pojken har avlidit på sjukhus. Anhöriga är underrättade.

Polisen

UPPDATERING: Enligt flera källor är mördaren ett ”ensamkommande flyktingbarn” från Syrien. Mot detta står att han har en pappa i Sverige, som påstår att sonen mobbades men inte fick någon hjälp. 

Pappan säger att pojken hade fått uppsöka sjukhus före jullovet efter att han blivit misshandlad. En mobilfilm som visade misshandeln ska ha spridits på Snapchat.
Enligt pappan blev pojken så illa slagen att han fick köras till sjukhus.
– Jag ringde till skolan och berättade att han mådde dåligt, men de gjorde inget, säger pappan. 

Enligt pappan ska den nu döde 15-åringen ha varit delaktig. – Skolan gjorde inget för att hjälpa honom och upprätta hans heder. I stället var min son tvungen att träffa 15-åringen varje dag i skolan. Det gjorde honom väldigt upprörd. Men jag kunde aldrig i mitt liv föreställa mig att han skulle försöka döda någon.

Det börjar märkas en klar skillnad i jämförelse med morden i Trollhättan. Där hängdes mördaren Anton Lundin-Pettersson ut direkt i media och ingen letade efter anledningar eller försökte försvara Anton. Han var högerextremist och terrorist. Punkt.

Skolan är Göingeskolan i Broby. Göingeskolan är en 7-9 skola och har c:a 230 elever fördelade på elva klasser.

Göingeskolan kännetecknas av ett gott arbetsklimat. Skolan har en uttalad hälsoprofil med målsättningen att vara en hälsosam skola. I detta arbete lägger vi stor vikt vid ett öppet och trivsamt klimat på skolan, trygga och självständiga elever, friska och aktiva elever och reflekterande och förstående elever. Detta tillsammans med en hög ambition i arbetet med de nationella kunskapskraven.

Östra Göinge har ofta varit med på bloggen av mindre smickrande anledningar.

Kommunen skriver på sin hemsida att incidenten bedöms vara en personlig uppgörelse mellan de två inblandade pojkarna. Deras föräldrar underrättades omedelbart och var snabbt på plats på skolan. Gärningsmannen är omhändertagen av myndigheter.

Expressen skriver att offret var kritvik i ansiktet!!!

2016-01-11_1728_001

Den mördade

arminas

Det är väldigt tyst i hatmedia så vi kan misstänka vem eller vad mördaren är för en och då blir det inte tal om någon kärleksbombning av skolan eller tal om hatbrott antar jag…

2016-01-11_1847

Östra Göinge har 14 000 invånare. Just nu finns det 764 asylsökande i Östra Göinge som väntar på ett besked om de får stanna. De flesta bor i anläggningar som Migrationsverket öppnat. Några hundra i kommunens lägenheter.

Till de asylsökande ska läggas de som fått uppehållstillstånd och bor kvar i kommunen. Förra året fick Östra Göinge 255 sådana invånare.

Enligt Migrationsverkets rankning placerar det kommunen i topp bland skånska kommuner (nr 14 av 290 i hela Sverige) räknat i antal flyktingar per invånare.


13 responses to “Den 14-årige skolmördaren besökte sajter som lär ut mord

 • F.d. Socialen-demokrat

  Läser om mördaren i HATMEDIA EXPRESSEN SOM MEDVETET DÖLJER MÖRDARENS URSPRUNG….De skriver som om man ska tro att detta är en vanlig svensk familj.
  Naturligvis har pappan till mördaren uppmanat sonen till brottet vilket är normalt för araber/muslimer.
  De är och har alltid genom historien varit mördare enda sedan deras förebild mördaren Muhammed härjade år 600.
  Dessa människor är ett mycket ALLVARLIGT HOT MOT OSS ALLA OCH TYVÄRR MÅSTE VI ALLA RÄKNA MED ATT BLI ÖVERFALLNA PÅ GATOR OCH TORG, ARBETSPLATSER OCH I VÅRA HEM….TACKA BL.A. STEFAN LÖVEN OCH SOCIALDEMOKRATERNA!!!

  Gilla

 • ÅMÅL

  RÖR INTE VÅRA BARN!

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Man bör nog åldersbestämma den där 14-åringen.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokrat

   Nu ligger Stefan Lövens gäng låååågt, en ensamkommande skäggeunge har mördat en svensk det ger inga rasistpoäng….- därför helt tyst precis som vid Ikea morden i Västerås där Carola Herlin och Emil Herlin fick sätta livet till.
   Någon konsekvensanalys görs aldrig, de ansvariga borde ställas inför rätta för landsförräderi, jag ska jobba för det i framtiden!

   Gilla

 • Argus

  En fundering som alltid dyker upp när ”nysvenskar” är misstänkta för brott, vad känner ”vi” till om dem? Ålder, nationalitet, syfte, med mera, med mera.

  Kan vi vara rimligt övertygad om att MGM är 14 år och från Syrien till att börja med? Om nu så vore fallet och MGM inte kan straffas av rättsystemet bör hela familjens vistelse i landet starkt ifrågasättas.

  Gilla

 • Involuntarium.se

  Först och främst är det en sorgensdag när någon allvarligt skadas eller mördas på den plats som ska vara den näst tryggaste på jorden skolan eller arbetet! Den tryggaste platsen ska ju självklart vara det egna hemmet!

  Beklagar från djupet av mitt hjärta att någon har dödats, mina tankar går till offrets familj, i deras svåra stund!

  Men vissa saker måste ändå dryftas även på en sådan dag!

  Om citatet nedan är korrekt återgivet och innebörden är den som lyser igenom är det fruktansvärt!

  Enligt pappan ska den nu döde 15-åringen ha varit delaktig. – Skolan gjorde inget för att hjälpa honom och ”upprätta hans heder”. I stället var min son tvungen att träffa 15-åringen varje dag i skolan. Det gjorde honom väldigt upprörd. Men jag kunde aldrig i mitt liv föreställa mig att han skulle försöka döda någon.

  ”Upprätta hans heder” felaktigt ordval eller ett mycket medvetet ordval? Det är den stora frågan?

  Är det en ny typ av okontrollerbart hedersvåld vi ser här?

  Med tanke på hederskulturen och nu identifierade våldtäktslekar så undrar man ju självklart om det skedda också är någon form av kulturyttring som vi svenskar inte känner till?

  Gilla

 • BH

  Ånyo ett praktexempel på det samhällsklimat som politikerna vill skapa. Hoppas verkligen att ledande politikere snart faller offer för medelhavstemperament. Dessa människor är tickande bomber som inte drar sig för våldsamma handlingar vid minsta kränkning. Skaffa homedefender nu.

  Gilla

 • Mary Agnes

  Vredeskontroll är att döma av de ständiga våldsamma hotfulla ”protesterna” i muslimska länder, ett stort problem. Pappan till mördaren talar om i Aftonblaskan att skolan misslyckats att ”återupprätta sonens heder”… tog mördaren saken i egna händer? Enl vittnesmål blev den döde anfallen och stucken bakifrån i en krokrörelse mot hjärtat. Avancerat överlagt mord.

  Utvisa familjen !

  Gilla

  • Joy

   Herregud! Det är ju vedervärdigt vilket avancerat mord. 14 år och så grym och feg att smyga sig på bakifrån. Ut med familjen omgående. De har inget här att göra!

   Gilla

   • dd

    Du är fan den mest korkade personen i Sverige.

    Om du har all fakta i detta tragiska fall, så är du nog rätt användbar för polisen.

    Om det nu var så att den åtalade 14 åringen blev svårt mobbad och kränkt titt som tätt av den döde, då får han skylla sig själv lite att den åtalade valt att stå upp för dig själv. INTE på det bästa sättet i detta fall, men alla är vi olika.

    Hadde det varit bättre att 14 åringen tagit sitt liv istället för den som förstört hans liv blivit mördad??

    Gilla

   • Lena

    dd
    Det behövs inga mer fakta i det här fallet än att om han är knivbeväpnad i en skola, då har han begått ett brott redan där, alltså innan han dödade.
    Han mördade en annan så bestialiskt och sorgligt, ett liv som aldrig går att få tillbaka det är definitivt !

    Gilla

 • rostaratt (@rostaratt)

  Oerhört tragiskt. Man skäms ngt så oerhört över vår statsminister, en riktig statsminister skall fördöma oavsett förövare lämna kondoleanser oavsett offer.
  Tänder ett ljus för både pojken och familj.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: