Roddare över grumliga vatten

Hela det politiska etablissemanget tiger så det knakar om det som utspelades i Sverige fram till då Hitlers krigslycka vände i och med Stalingrads fall i januari 1943. Då rodde skaror av fascister och nazister – s k ”roddare” snabbt över de ”grumliga vattnen” och anslöt sig till ”rumsrena” partier.

Ture Nerman
Ture Nerman

Det var Ture Nerman som lanserade det träffande begreppet ”roddare”. I sin antinazistiska tidskrift Trots Allt! konstaterade Nerman 1945: ”Det är inte så trevligt för vederbörande, men vi måste också här i Sverige hålla reda på vad våra demokrater av yngsta årgång har för antecedentia när de nu rott fram till den rätta kajen.” De partier, som med öppna armar tog emot ”roddarna” borde rimligtvis placeras i kategorin odemokratiska och rasistiska partier dvs den stämpel de sätter på dagens Sverigedemokrater. Otaliga ”roddare” gjorde karriär – inte enbart i sina nya partier – utan också inom fackföreningsrörelsen, utbildningsväsendet, rättsväsendet, näringslivet, försvaret mm. Det har än idag inte utretts, det är bekvämare att skylla på Sverigedemokraterna trots att de bildades 1988.

Nåvål, Pettersson vet att åren går och tycker mig se de första årtagen av vår tids roddare. De som har varit med om att godkänna dagens massinvandring av kravmaskiner och antidemokrater och sanna mina ord. Roddarna kommer att bli många…och de kommer att svära på att de var emot invandringen av muslimer hela tiden.

Inger-Siv Mattsson har skrivit många insändare på Petterssons, bland annat om ”roddare”

25 thoughts on “Roddare över grumliga vatten

  1. […] -Pettersson tycker att det intressantaste med detta att SSU ska demonstrera mot nazism samma dag. Sossarna skulle kunna demonstrera vilken dag som helst på året mot sitt eget bruna förflutna. I Danmark och Norge gjordes det upp med ideologin och människorna bakom efter kriget. I Sverige rullade det på och mängder av nazister blev socialdemokrater och ledande beslutsfattare i landet. De rodde över grumliga vatten för att bli rumsrena… […]

  2. […] Från dagens Helsingborgs Dagblad. Berlin-muren håller på att rämna. 7-klövern mobiliserar samtliga brigader med betongare, kakelsättare, snickare och svetsare för att reparera sprickorna. Erich Honecker applåderar från graven i Chile. Vi kommer att få fler sådana är dagar när roddarna sätter fart… […]

  3. Joo och nu gäller det att vara först i båten . . . för det börjar bli trångt . . samtidigt helt ofarligt för än så länge kan man känna sig i MP´s agenda dels 2014 och dels DÖK 2014 . . . INGEN borde rösta på falska politiker . . . extrem är en sak typ ”eljest” MEN hycklare . . usch

  4. Något som oftast förbises i debatten är att dagens tyckare till stor del kommer från 68 upproret, barn av löjliga, lata hippies som fick, eller tog allt vad de ville, emedan de hånade och förlöjligade den generation som dels hade gett dom en fri värld att växa upp i, och dels hade ordnat en demokratisk ordning som gav dom möjligheten att skita på stort sett allt. Barn som har fostrets i den anda, måste helt sonika lägge sig i allt. I kollektivets intresse måste man vara många som gapar om samma sak, rätt eller fel är av underordnad betydelse. Vi måste diskutera till leda, vi måste analysera och vi måste utreda. Uttrycket ”mycket snack, lite verkstad” är av nyare datum. Om far, eller i många fall, flera fäder och mor flummade i Marakesh, bar en salig blanding av palestinaschal, Che Guevara t-shirts oc läppade grön the och rökte på stup i kvarten, ja då är deras beteende högst normalt. Tyvärr har en del av barnen gjort uppror mot deras föräldra, och sitter nu i etablissamentets top, som redaktörer, politiker och på andra betydande poster. De bestemmer vad vi skal förhålla oss till, och hur. Det hela liknar mer o mer Life of Brian.

    • Har jobbat i Sverige och kan bara instämma att självklara sysslor och dagordningar ”diskuteras” till leda under första morgontimmar. Saker som borde vara självklara för människor som jobbat med dessa i många år.
      Drog av det slutsatsen att dagens svenskar är lata (arbetstempot är lågt och prestationer på sin höjd medelmåttiga, högpresterande stigmatiseras) och gör allt för att slippa anstränga sig.

  5. Opportunism i alla områden: alla anpassar sig efter yttre omständigheter eller efter andras tongivande åsikter för att nå sina mål. Det finns gott om gamla rävar, ständiga opportunister, som alltid vänder kappan efter vinden.
    I rättsväsendet är opportunitetsprincipen en sine qua non (=utan vilket intet är) inom åklagarmyndigheten: det ankommer på åklagare att bedöma huruvida det är i samhällets intresse att åtal väcks i visst fall. Och oftast, om än alltid, är samhällets intresse samma med regeringspartiernas intressen. Detta är dagens DÖmokrati.
    Sjukt !!

  6. Jag läste ett brev hon skrev till vår nuvarande velige
    Justitsieminister Morgan Johansson, en salva som
    var idel sanningar om honom och det storhycklande
    Sossepartiet.

KommenteraAvbryt svar