Dahlberg: Ensamma flyktingbarn en akut fråga

INVANDRING. De rekordmånga ensamkommande flyktingbarn som kommer till Sverige är en av de mest akuta frågorna på regeringens bord, menar Expressens Anna Dahlberg i en ledarkrönika i dag.

”Talande nog var båda dessa frågor nästan helt frånvarande under Almedalsveckan i Visby, som avslutas i dag. Varken politiker eller näringslivets lobbyister har något intresse av att diskutera så allvarstyngda ämnen”, skriver hon och listar fyra punkter som regeringen borde börja med att ta tag i: Inför behovsprövning, sätt ett tak på ersättningarna, använd åldersbedömningar och se över lagen. Först då kan Sverige skaffa sig kontroll över kostnaderna som Dahlberg beskriver som ”skenande”.

-Pettersson tycker att Expressen börja likna ”roddare” liksom det är lite skumt att de skryter om att de alltid varit emot nazismen. Expressen startade 16 november 1944 då det stod klart att Hitler skulle förlora, inte 1941 när de gick bra för nazisterna…

2015-07-05_1426

10 thoughts on “Dahlberg: Ensamma flyktingbarn en akut fråga

  1. Blir förbannad på ordet ”ensamkommande flyktingbarn”,
    dom är i dom flesta fallen inga barn, utan män, vad det
    handlar om, är att fungera som Ankare för att senare få
    hit sin stora familj, och i Dumsverige med alla sina naiva
    idioter till medborgare fungerar detta narrspel år efter år,
    och landet blir bara fattigare. Undrar hur många år det
    kommer att ta innan vi befinner oss i samma läge som
    Där Grekland är idag. Men det finns en liten skillnad,
    och det är att Grekerna har beviljat sig själva en högre
    levnadsstandard än vad dom hade råd med, medan
    Dumsverige lånar pengar för att förse andra länders
    medborgare med en högre levnadsstandard än vad
    dom någonsin kunnat erhålla i ett annat land.
    Det är inte alls konstigt att andra länder rister på
    huvudet åt detta uppenbart fredsskadade land!

  2. Migrationsverket har redan konstaterat att dessa skäggbarn inte är flyktingar, de är ekonomiska migranter. Varför lyssnar inte 7-klövern på sitt eget Migrationsverk?

  3. Repriserar min kommentar på samma tema – ’12 000 ensamkommande i år?’ – av den 3 juli:

    Gökungar som kastar välfärden ur landet …
    Föreställ er: denna rekord stora armé på 12 000 ensamkommande ”barn” står vid Migrationsverkets portar för att välkomnas med öppna armar, öppna hjärtan och feta bidrag. De flesta är pojkar från Afghanistan, Somalia och Eritrea – sexhungriga ungdomar, kvinnohatande potentiella våldtäktsmän utan signalement.
    Hur många kvinnor i alla åldrar kommer att vara skändade, misshandlade, svårt chockade i behov av vård, medan skattepliktiga svenskar blir tvungna att hosta upp mera pengar till ’pojkarnas’ dagsböter och advokatkostnader ?

  4. Det är Thomas Mattsson som är boss. Expressen har förlorat all trovärdighet efter Ivar Harrie och synnerligen de senaste åren.

  5. Dessa gökungar kommer att äta oss ur huset. Kommuner som tvingas ta emot dessa till svindlande kostnader kommer att tvingas skära i hemtjänst färdtjänst m m som kallas välfärd. Bara de som kan eller vill betala kommer att omfattas. Tack svetsarn & Co

  6. Pris:2390 kr/dygn
    Huvudman: Hamid Salavati
    070-7202825
    hamid@fenixst.se

    Här har ni ett av alla vidriga samhällsplundrare som utarmar den svenska välfärden. ARABER/MUSLIMER som ödelägger och plundrar den svenska nationen.

    Kolla in styrelsen!

    Ordförande Rawshani, Hojat, 58 år
    Styrelseledamot Rawshani, Hojat, 58 år
    Styrelseledamot Salavati, Hamid, 53 år
    Styrelseledamot Ghadami, Farahnaz, 47 år

    http://www.ratsit.se/5569314171-Fenix_sociala_tjanster_AB

    http://www1.ssil.se/verksamhet/120897

  7. SVERIGE är för helvete på väg över stupet ner i avgrunden på grund av den SIGNALPOLITIK vårt politikerfrälse sänder ut och SVT och Aftonbladet, Expressen har länge mörkat konsekvenserna i det NYA SVERIGE som MLJÖPARTIET skapat med helt ANSVARSLÖSA politiker i MILJÖPARTIET, MODERATERNA OCH SOCIALDEMOKRATERNA!!
    UT MED DE HÄR JÄVLA SKÄGGEBARNEN!!
    De har för helvete inte i Sverige att göra!!
    Vansinne att släppa hit allt jordens skit och avskum, dessutom utan papper – det är blivande mördare och kriminella, såsom de ställt till det i sina SKITLÄNDER kommer de att ställa till det här!!

  8. När ska PK-etablissemanget fatta att dessa ” ensamkommande” till större delen varken är flyktingar eller för den delen barn. Och har vi inte plats för fler så är det bara att gilla läget!

KommenteraAvbryt svar