Migrationsverket anställer 1 000 till

INVANDRING. Migrationsverkets personal tvingas arbeta kvällar och helger för att klara av den extremt stora flyktingströmmen. Nu nyanställer myndigheten cirka tusen nya personer. ”Många är stressade och mår inte bra”, säger fackordföranden Jörgen Broman.

Myndigheten bedömer att omkring 80 000 flyktingar kommer att ha sökt asyl i Sverige när året är slut. Majoriteten kommer från Syrien, Afghanistan, Somalia och Eritrea. Situationen är mest ansträngd i Malmö, dit de flesta flyktingarna anländer.

För att hantera den stora flyktingströmmen planerar Migrationsverket att nyanställa fler till administration, asyl- och tillståndsprövning samt till mottagningssystemet.

– I storleksordningen handlar det om runt tusen personer. Men om det kommer att sluta på tusen huvuden eller om vi fördelar en del av pengarna på utveckling av teknik i stället är ännu inte klart, säger presschef Fredrik Bengtsson.

I dag har Migrationsverket cirka 5 000 anställda.

Nästa år räknar Migrationsverket med att 95 000 personer kommer att söka asyl i Sverige.

-Pettersson håller med Miljöpartiet, invandraringen skapar arbetstillfällen och inte kostnader…

DN 

16 thoughts on “Migrationsverket anställer 1 000 till

  1. Dock arbetar många invandrare i produktiva yrken.
    Men plats för förbättringar är av nöden, att sitta och vänta på att andra skall presentera lösningar ger föga.
    Studera, söka jobb osv det är det som gäller. Lön utan möda passiviserar..

  2. Nya arbetstillfällen, 1000 på en gång är ett svenskt medelstort företag. Man bugar sig i andäktig vördnad. Men det gnager litet i en värmländsk själ, Erk du, Maja Du så ska vi ha’t men var ska vi ta’t. Eller har galten Särimner plötsligt återuppstått ur dimmig historia?

  3. Jaaaa se de sju klövern kan man lita på = Nu skaffar de jobb till 1000 nya personer. Tja det är ju gratis för det är ju staten som betalar tror det Svenska 87% dumfolket. Klart att följden blir ingen välfärd försämrad skola pension men vad gör det . Snart kommer de anställa 100.000 ny personal som skall hjälpa till med flyktingarna. F-N det är ju lönsamt ! Men inte för oss Svenskar, vårt nya land kommer inom kort att heta Svyrige eller ?

  4. Regeringens skattkista skulle man ha, då hade man tillgång till hur många hundratusenmiljarder kronor som helst. Det vore väl bättre att skära ner 100 000 invandrare nästa år istället.

KommenteraAvbryt svar