Homosexuella kan köpa annan pasta

ITALIEN. Guido Barilla, en av ägarna till pastajätten Barilla, har hamnat i blåsväder efter att han uppmanade homosexuella i en radiointervju att köpa nån annan pasta om de anser det stötande att Barilla aldrig skulle kunna tänka sig att ha med en homosexuell familj i sin reklam.  Det var i en radiointervju i Radio24 som en av de tre bröderna Barilla uttalade sig om företagets reklam.

”Vi kommer aldrig att ha med någon homosexuell familj i vår reklam eftersom vi gillar den traditionella familjen. Och om homosexuella inte gillar det kan de alltid äta pasta från någon annan tillverkare. Alla är fria att göra vad de vill”, sa Guido Barilla.  Reaktionerna från lyssnarna lät inte vänta på sig och den italienska hbt-rörelsen uppmanade snabbt till bojkott.

-Pettersson tycker att vi kan hålla på en del traditioner…

Lufsen

 

4 thoughts on “Homosexuella kan köpa annan pasta

  1. Nu tror inte jag att homosexuella överlag kommer att bojkotta Barilla. Jag är övertygad om att de breda massan av homosexuella inte känner någon större samhörighet med lastbilsflaksbögarna och deras kampanjer.

  2. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    De homosexuella är i sin fulla rätt att bojkotta, inte ens Barilla himself har ju någonting emot det 🙂 han anser att alla människor, inklusive han själv, har rätt att välja hur de vill ha saker och ting.

KommenteraAvbryt svar