Fann gigantiskt lager stöldgods på väg till Irak

KÖPENHAMN. Polisen har hittat 200 iPhones, 80 MacBook och en hel del helt nya Dell-datorer på ett gigantisk lager i Valby. Varorna tros ha sitt ursprung från inbrott över hela landet. Polisen hittade lagret i Valby av en slump under på onsdagskvällen patrullering. De såg en person tömma en skåpbil på lådor och det gjorde dem misstänksamma, och när de sedan hittade 200 iPhones i en svart väska, då var det dags att begära förstärkning.

Tre irakier har gripits, vilka polisen tror organiserade hanteringen av stöldgodset, som skulle skickas ut ur landet till Irak.

Det är i första hand elektronik som stulits och polisen är för närvarande i färd med att packa upp de många lådor som hittills visat sig innehålla bland annat 80 Macbook, 200 iPhones och en hel del helt nya Dell-datorer, LED TV-apparater från Apple och TV från Samsung.

– Vi har fortfarande inte en aning om hur mycket som lagras här, men vi pratar 20 EUR-pallar staplade med varor i två och en halv meters höjd, så det finns mycket att göra. Det ska nu köras till stationen och packas upp, och sedan får vi titta på var sakerna kommer ifrån. De nya Dell-datorerna måste det åtminstone vara några som saknar, säger vice polisinspektör Tommy Laursen från Station Bellahøj, Köpenhamnspolisen.

Polisen hittade lagret runt 21,15 på onsdag kväll på Valby Langgade 223, som rymmer postföretaget Irak Utstationering. Ett företag som också skickar lagliga varor ut ur landet.

– Det har fungerat som ett postföretag, så vi måste vara medvetna om att det också finns lagliga produkter bland godset. Bland annat kläder och filtar för frysande irakier. Men när det kommer till 200 iPhone så har herrarna ett problem att förklara varifrån de kommer, säger Tommy Laursen.

De tre gripna irakierna är alla knutna till postföretaget, som har funnits sedan 2009. Polisen tror att fler gripanden kan vara aktuellt.

-Pettersson noterar att de tre greps igår kväll, idag står det i alla danska media att de gripna är irakier…konstigt så står det aldrig i våra tidningar om pensionsräddarna.

BT.dk     Ekstrabladet 

2 thoughts on “Fann gigantiskt lager stöldgods på väg till Irak

KommenteraAvbryt svar