23-årig arab utvisas av klok tingsrätt

INVANDRARBROTT. En 23-årig man döms till fyra månaders fängelse för att ha misshandlat andra personer på ett asylboende i Tingsryds kommun. Han ska efter avtjänat straff utvisas till sitt hemland Syrien.

”Visserligen pågår stridigheter i Aleppo, varifrån NN (23-åringen) uppgett att han kommer, men stridigheterna kommer sannolikt att upphöra inom överskådlig tid på grund av att Islamiska Staten pressas tillbaka”, står det i Växjö tingsrätts dom.

Det har hittills varit ovanligt att Syriska medborgare som dömts för brott också utvisas på grund av situationen i hemlandet.

Migrationsverket har ännu inte beslutat i asylfrågan, men konstaterar i ett yttrande att första gången mannen sökte asyl i Sverige var i augusti förra året. Därefter lämnade han landet och återkom med en ny asylansökan i mitten av april i år.

Växjö tingsrätt verkar ovanligt klok: Även om det sammanlagda straffvärdet av gärningarna inte är anmärkningsvärt högt visar NN:s beteende att han inte har för avsikt att rätta sig efter de regler som finns i ett civiliserat samhälle”, skriver Växjö tingsrätt.

-Nu väntar Pettersson på drevet mot Växjö Tingsrätt. Att visa upp detta mod och sunda förnuft kan väl aldrig vara tillåtet i Sverige…

Smålandsposten

 

8 thoughts on “23-årig arab utvisas av klok tingsrätt

  1. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    salrol skriver:

    Pettersson! I tysthet kommer alla tjänstemän i denna tingsrätt garanterat att omplaceras, förtidspensioneras etc, så att PK ordning återställts. PK vill inte ha något störande och uppseendeväckande ut av detta.

  2. För en gång skull ett sunt straff, utvisning ! När våldet drabbar ickesvenskar vilket troligtvis var fallet här, då träder lagen in, när våldet drabbar svenskar, vilken lag gäller då ?
    Vi är hoppas jag lika inför lagen, känns tyvärr inte så, hur var det nu med lika ”värdighet” ?

  3. Asylturisten utgör ju en mycket, mycket efterfrågad resurs för sitt hemland Syrien och sin hemstad Aleppo! De kommer behöva modiga grabbar för återuppbyggnaden av både staden och landet!

    Skicka tillbaka resursen omgående, här i Sverige efterfrågas inte den kompetens som grabben verkar besitta!

  4. Om styret av detta land hade visat ansvar för de infödda egna folket och landet rikets säkerhet, hade kriminella utlänningar skickats tillbaka direkt till sina länder, men nu är det tvärt om och fullkomligt galet kriminella och våldsbejakande utlänningar får stanna för att de kan utsättas för ett ej svenskt straff i sina länder de kan fara illa om de straffas i sina hemländer, det är något Sverige ska ge blanka f…n i. all omtanke och omsorg, resurser ska ges till våra egna medborgare, Det är nästan så sjukt att utlänningarna kommer hit gör grova brott för att få stanna och suga ut alla tänkbara resurser, i fängelse har de möjlighet till utbildning, gym, fickpengar, dator, serverade fin mat. Så straff i Sverige är ju semester för dessa personer och efter fängelsevistelse blir det förtur bostad och bidrag och all möjlig hjälp från samhället . Medan offren för galenskapsinvandringen har fått sitt liv förstört eller mist livet. Jag har bar en sak att säga UT UR LANDET MED KRIMINELLA OCH EXTREMISTISKA UTLÄNNINGAR !

  5. Enligt vad jag läst mig till så kommer IS vara borta från Syrien i slutet av året. I vilket fall så tror jag denna dom kommer ändras i Hovrätten.
    I Malmö har SD lagt förslag på återvändarcentrum.
    Syrien kommer behöva sina medborgare för att bygga upp landet, och desto snabbare man börjar med återvändarcentrum, desto snabbare kan dem återvända. Vet att många av syrier vill tillbaka. Även höjda återvändarbidrag skulle hjälpa. Tror jag.

KommenteraAvbryt svar