Svenska judar – det är muslimer som attackerar oss

De svenska judarna Ilya Meyer och Stefan Ritter medverkar i tidningen Samtidens artikelserie om antisemitismen i Sverige. De hävdar bestämt att det utbredda judehatet kommer från islamistiska grupper och invandrare från Mellanöstern. Svensk media spär på antisemitismen genom att ge en skev bild av Israel.

Ilya Meyer, göteborgare och jude tidigare bosatt i Indien, England och Israel, menar att det finns en specifik svensk politisk korrekthet som han inte har stött på någon annanstans än i Sverige.

– Att antisemitismen här till största delen skulle bero på svenska rasister och nazister är ett förlegat synsätt. Vad gäller sverigedemokrater vet jag inte, det finns säkert folk där som inte är välvilligt inställda till oss judar. Men den mest utbredda antisemitismen idag kommer från islamistiska grupper och individer från Mellanöstern. En minoritet av svenska muslimer ger sig på judar.

Ilya berättar att hans yngsta son blev trakasserad av unga män med ursprung från Mellanöstern – aldrig svenska killar. Dessa arabiskättade invandrarkillar skrek antisemitiska slagord och att han som smutsig jude inte skulle få vara i ”deras Sverige”. De slog honom tills han lärde sig självförsvar. Sonen intervjuades i SVT:s Agenda om övergreppen men i samma program blånekade dåvarande integrationsminister Mona Sahlin om att unga med muslimsk bakgrund kunde begå sådana handlingar.

– Det finns en elefant i rummet som ingen vill tala om, inte ens judiska representanter, fortsätter Ilya Meyer. Elefanten heter politisk korrekthet och den tystar alla som om den vore en statsreligion.

Samtiden 

5 thoughts on “Svenska judar – det är muslimer som attackerar oss

  1. ”Elefanten heter politisk korrekthet och den tystar alla som om den vore en statsreligion.”

    Nej men kan det bero på att judarnas existens som minoritetsfolk och förmånstagare av HMF lagen hänger just på svenskt pk klimat. Vem biter den hand som föder dem.

  2. Varg i Veum – Varg i veum, av fornisländska vargr i véum, "dråpare (förbrytare) i helgedomen", var en fredlös person. "Veum" är dativ av vi, ett gammalt ord för helgedom eller kyrka. Ursprunglig betydelse en brottsling som begått brott inom ett helgat område, som en kyrka. Ordet "varg" betydde förr "våldsverkare". Gammalsvenska vargher betyder både varg och våldsverkare, förstörare. "Varg" användes som ett noaord för "ulv" som vargen tidigare kallades. I överförd betydelse: allmänt avskydd människa, persona non grata. Varg i veum motsvaras av det från tyskan lånade fågelfri.
    Varg i Veum skriver:

    Menar hon att svenska vita priviligerade kommunister inte hjälper islamisterna? Konstigt…de hatar ju israel lika mycket och med nästan samma intensitet som nazister hatar judar, och så älskar de ju mobvåld.

  3. Tusen tack Ilya Meyer och Stefan Ritter för att ni säger sanningen, nu ska vi ”bara” få Bonnier och övrig PK media att stämma in. Och så vill jag tillägga att vi kan skicka hem muslimska individer som trakasserar judar och inte vill ta till sig demokratiska seder.

KommenteraAvbryt svar