Malmö, ett skräckexempel

Den amerikanska veckotidningen Newsweek, utmålar Malmö som ett skräckexempel när det gäller den nya antisemitiska våg som rullar i Europa.

Rubriken på artikeln lyder; ”Exodus. Varför Europas judar åter flyr”.

Runt om i Europa attackeras synagogor, judiska medborgare hotas och många väljer att helt enkelt flytta. Hoten och hatet har eskalerat den sista månaden, värst är det i Frankrike och Storbritannien.

Den 13:e juli attackerades en synagoga i Paris där en stor pöbel kastade sten, brinnande föremål och skrek rasistiska ramsor till de besökare som skrämda gömde sig innanför väggarna. Polisen ingrep, Frankrikes högsta ledning fördömde attacken och samhällsdebattörer rasade. Två veckor senare attackerade 400 demonstranter en annan synagoga och judisktägda företag i en annan del av Paris. Rasistiska hatramsor som ”döda judarna” ekade mellan väggarna.

I Storbritannien säger säkerhetstjänsten CST, att antalet antisemitiska brott uppgått till 100 bara i juli och CST har utfärdat en varning till judiska organisationer.

Tyskland, Belgien, Grekland, Nederländerna, de Östeuropeiska länderna, men också Sverige utmålas som andra länder där antisemitismen växer.

Nu vill många gärna tro att den växande antisemitismen främst kommer från högerextrema grupper och det är väl ofta så det framställs. Ingen tvekan om att de högerextrema grupperna i Europa fått förnyad kraft, men sällan nämns de verkliga antisemiterna i den svenska debatten. Det är nämligen muslimer i arabvärlden, alternativt muslimer med rötterna i arabvärlden, som främst triggar upp hatstämningen.

Anti-Defamation League (ADL) i New York, har i en undersökning visat på att fördomarna mot judar hos befolkningen i arabvärlden ligger på över 90%. I Europa ligger snittet på 27%

Malmö nämns särskilt i artikeln. Malmö utmålas som en av de farligaste städerna i Europa att vistas i om man är jude. Mellan 2010 och 2012 mer än tredubblades de antisemitiska brotten i staden och mer än 60 registrerade incidenter rapporterades. Ilmar Reepalu omnämns och varför minns ni? USA:s regering sände ett ombud till Sverige för ett par år sedan och Hannah Rosenthal vände tillbaka till USA med rapporten att Malmö var ett utmärkt exempel på den framväxande antisemitismen och menade på att hatet mot Israel bara är en ridå för att dölja det verkliga hatet, det mot judar.

Nu väntar vi på att regeringen med kippavandraren Ullenhag i spetsen tar skeden ur mun och säger sanningen innan det är för sent.

Källa: Newsweek (översätt gärna med Google Translate och läsa hela artikeln. Det borde åtminstone regeringen göra. De vänstersocialistiska medierna är utom all räddning)

 

6 thoughts on “Malmö, ett skräckexempel

  1. Det värsta är att det finns folk i omvärlden som tror att det är jag, svensken som står bakom, jag skäms!
    Men tyvärr vill dom flesta av mina landsmän ha politiker som skämmer ut oss!

  2. Det spelar ingen roll vem som sitter. Dessa grovt kriminella politiker har en brottslig sak att dölja. fredrik o sjuan är buksvågrar och håller varandra om ryggen. Tråkigt att ingen vågar säga ifrån. carl bildt och göran persson hade åtal att vänta för ekonomisk brottslighet men nej ingen vågar göra något. Vi kan bara invänta ett inbördes krig som startas av muslimerna. Svenskar och andra kommer bli slaktade på löpande band.

  3. Det är väl sossarna som styr i Malmö. Om dom skall sitta i en ny regering med mp v. Så blir väl hela landet som i Malmö!

KommenteraAvbryt svar