Maktens ord

INRIKES. De ständiga ramaskriken gällande vilka ORD som får användas är vänsterns sätt att styra bilden av verkligheten.

Sverigedemokraterna använde ordet “folkutbyte” – och angrips nu för att ha legitimerat en högerextrem konspirationsteori. Vad är egentligen skillnaden på “folkutbyte” och “demografiförändring”? Hur påverkar valet av ord bilden av verkligheten? Och vad händer med ett samhälle som fokuserar mer på ord, än på de problem orden beskriver?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video om “MAKTENS ORD”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Maktens ord

  1. Det utnyttjats effektivt som en propagandafördel för vänstern, som framställer sig själva som de goda, rättvisa, jämlika, fast jag har inte sett ett enda kommunistland som inte varit totalitärt.
    Det ställer till mer skada än vad de flesta tänker på, se bara hur man kvävde all debatt och sedan hade vi helt plötsligt hedersmord, ”kriminella gäng” (också det ett förskönande ord från vänstern), uppeldade bilar, bombdåd, mord och en massa annat som det nog bara är vänstern som kan glädja sig åt.

  2. Maktens ord formerar världen?

    Allt går i rätt riktning beroende hur man ser det?
    Men det kommer inte att nämnas i media, aktierna stiger till himlen, om man väljer rätt, lika som att välja rätt singel/trippel på lången, svenska spel, eller annan spel-site?

    Ta 27 minuter av din tid och analysera vad som är rätt, och fatta vart vi är på väg..?

    https://youtu.be/qRnqKTZ71Ps

    Galenskaper, first price to all….

  3. Jag har noterat en annan skillnad på SVTs hemsida, precis som i gammelmedia. När de beskriver konservativa högerpartier är det ytterhöger, högerextremister eller nazister. Till vänster om vänstern existerar inga extremer, trots att det är dom som stänger mer vår elkraft, släpper in kriminella, identitetslösa muslimer i vårt land som mördar, våldtar, misshandlar, spränger och är grovt kriminella.

    Jag kan också berätta hur det går till i Göteborg.

    MNR demonstrerade utan tillstånd i Göteborg. Inget hände utom att vänstermedia blev helt hysteriska.
    Två veckor senare demonstrerade NMR med tillstånd, och då visste vänsterextremisterna var de skulle gå. Vänsterextremisterna lade sig att vänta till NMR kom förbi och bombarderade med då med stenar, flaskor och vad de hittade. Vänsterextremisterna gav sig också på NMR fysiskt.

    Det är inte svår att förutse hur statliga media och gammelmedia berättade om detta möte. Naturligtvis fick NMR skulden för allt som hände.

  4. Inte med ett enda ord, nämner den välmenande och underhållande herr Jönsson det ord som har och har haft den ojämförligt största betydelsen för Sverige: ’rasist’ — — —

    1. 2023-10-14 Henrik Jönsson: ”DÄRFÖR älskar vänstern ISLAM”
    (tid 24:10–)
    – ”Att vi svenskar av RÄDSLA för att bli kallade RASISTER, inte vågat markera hårt mot våldsförhärligande kulturers beteenden, och därigenom har urholkat vår egen toleranta demokrati.”
    – ”… och jag skäms inför världssamfundet för att VI SOM FOLK HAR RÖSTAT FRAM REGERING efter regering efter regering, som har låtit denna GROTESKA UTVECKLING fortsätta under direkta lögner och under förment tolerant flagg.”

    [När Jönsson personligen drabbades (videon ovan) av konsekvenserna av den av folket ovilligt (se nedan) framröstade mångkulturen, ändrade han uppfattning i frågan om den offentliga debatten om bekämpandet av svenskars förmodade rasisms, en fråga som han tre år tidigare tyckte utgjorde en ”outhärdligt banal[-] polarisering”
    — 2020-08-15 ”FÖRBJUD RASISM: Om gränsdragningar och hybris”. Videotid 03:01.]

    2. 2019-03-10 Jenny Pipers blogg: ”Roten till Sveriges tillstånd handlar i grund och botten om rädsla!”
    – ”Däri ligger roten till det passiva tillstånd som Sverige befunnit sig i under alltför många år – RÄDSLAN att bli kallad RASIST eller förknippas med främlingsfientlighet och nazism.”

    3. 2016-01-27 Expressen Debatt, forskare vid Göteborg universitet:
    – ”Hade KVINNORNA VÅGAT ÅSIKTSRÖSTA i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller MED RÅGE VARIT SVERIGES STÖRSTA PARTI.”
    – ”Det visar sig nämligen att män och kvinnor inte alls skiljer sig särskilt mycket åt när det gäller INSTÄLLNING TILL INVANDRING eller politiskt förtroende. Tvärtom visar undersökningar att KVINNOR sympatiserar med INVANDRINGSKRITISKA PARTIERS BUDSKAP i samma utsträckning som män.”

    — — — Varför?

    Och, Jönsson tycker heller inte (längre) att frågan om folkutbyte/demografiförändring och dess kulturella förändringar av Sverige är något som TRÅKAR UT honom, vilket det gjorde 2019-07-06: ”UNWANTED OPINIONS – Why is the journalists union trying to control freedom of press?”:

    (Bakgrund: SVT Nyheter 2019-06-18
    – ”I en hett omdebatterad gästkolumn i GP [”Har du haft ett Jimmie moment?”] beskriver läkaren och skribenten Kajsa Dovstad sina känslor inför att Sverige, enligt henne, har förändrats på grund av invandringen.”)

    (videotid från 01:56)
    – ”I had initially decided not to comment on this as the subject BORES ME [säger han med ett näst intill hånleende], and the article was poorly written and because the analysis was juvenile and aneccdotal in my opinion”

    Det är positivt att han har vaknat, men det är för sent, framför gällande den hemmastad han bokstavligen flydde ifrån p.g.a. den framröstade mångkulturen (Ref. 2023-10-14 ovan): Malmö:

    2022-12-11 Expressen Debatt: ”Vem ska lära barn svenska när det är slut på svenskar?”
    Hanif Bali (M):
    – ”I Malmö har enbart 32 procent av grundskoleeleverna två svenskfödda föräldrar, i Göteborg och Stockholm är motsvarande siffra 46 respektive 50 procent – OCH DE [svenskarna] BLIR FÄRRE FÖR VARJE ÅR.”

    Vad tycker herr Jönsson i dag om ordet Återvandring? – Rasistisk, men åtgärden nödvändig, om 1 2 3 … år?

    PS
    Jag tycker att ’Pettersson’ inte ska gynna (länka till) YouTube — företaget (Google Inc.) censurerar, bl.a. Swebbtv.se — när det finns alternativ: Henrik Jönsson har en ’kanal’ hos Odysee.com.

    (YouTubes/Googles censur skulle bli betydelselös om fler gynnade/använde alternativen.)

  5. DU HAR SÅÅÅÅÅÅ RÄTT HENRIK!!!!!!!

    Men som det ser ut i Sverige idag vågar MYCKET få personer nu ta den diskussion som måste komma förr eller senare

    På samma sätt tycker jag det blir tydligt när Fascist Rysslands nye TSAR Putin använder ordet FRED!

    Vad som är fred för honom är INTE fred för ukrainarna även om ett antal inlägg här bloggen antyder så (kanske är dessa inlägg betalda av någon).

    Den FASCISTISKA freden är en omskrivning av orden ONDSKA, TERROR, OFRIHET, KORRUPTION och slutligen FATTIGDOM på samma vis som boken 1984 beskriver.

    UTEDASS, SVÄLT, …………. är INTE vägen till framgång för någon enda stat utan bara en överföring av makt och pengar till en förtryckarklick typ Fascist Ryssland, IRAN, Nord KOREA, KINA, ….

    STÅ UPP FÖR DEN LIBERALA DEMOKRATIN även om den har sina fläckar

    24
    8

KommenteraAvbryt svar